• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στην Ομόνοια ο πρώτος τίτλος! (ΦΩΤΟΣ)
11/10/2019 22:17

H Oμόνοια άρχισε ιδανικά τη σεζόν 2019-2020. Κατέκτησε την Παρασκευή το Σούπερ – Καπ Ανδρών κερδίζοντας στο «Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο» στη Λεμεσό τον Green Air Παφιακό με 3-1 σετ. Οι «πράσινοι» παρουσία 200 θεατών έκαναν repeat σηκώνοντας το 6ο Σούπερ –Καπ στην ιστορία τους.

Ο αγώνας κρίθηκε στο ισχυρό μπλοκ της Ομόνοιας και την άνεση που είχε στο παιχνίδι της. Ο Green Air Παφιακός αντέδρασε στο δεύτερο σετ μόνο δείχνοντας ότι ακόμα θέλει δουλειά.

Καλύτεροι οι «πράσινοι»

Η Ομόνοια μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε 07-03 και αργότερα πέτυχε double score 08-04. To «τριφύλλι» είχε τα ηνία στο σετ και παρά την πίεση του Green Air Παφιακού με καρφί του Ρουϊθ ήταν μπροστά 13-10. Ένα άστοχο σερβίς του Ρουίθ και ένα μπλοκ άουτ έφεραν το σετ στον πόντο για τους Παφίτες 16-15. Το σετ απέκτησε άγρια ομορφιά και τον Green Air Παφιακό να ισοφαρίζει 20-20 μετά από μπλοκ – άουτ. Η Ομόνοια μετά το τάϊμ –άουτ του Σάββα Σάββα ανασυντάχθηκε, και με άσο του Ελευθερίου προηγήθηκε 24-21. Με καρφί του Ρουίθ η Ομόνοια κέρδισε με 25-22 σε 35 ‘ το πρώτο σετ και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Με ανατροπή και μπλοκ ισοφάρισε

Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα το δεύτερο σετ και με άσο του Bruno Αlves προηγήθηκε 04-01. Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα ήταν καλύτεροι σε αυτά τα αρχικά στάδια φθάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ μπροστά με 08-04. Με την επάνοδο των δυο ομάδων στο taraflex του «Θεμιστοκλείου» η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου έδειξε να ανεβαίνει και μείωσε 09-08 με σερί 04-01. Οι «πράσινοι» όμως όπως και στο πρώτο σετ κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα έστω με βραχεία κεφαλή 12-10.

Ο Green Air Παφιακός ήταν αποφασισμένος όμως. Με λάθος της Ομόνοιας – (διπλή μπαλιά) οι Παφίτες ισοφάρισαν 15-15, ενώ ακολούθως προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ 15-17. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου απέκτησε ψυχολογία και με μπλοκ ξέφυγε 16-19 αναγκάζοντας τον Σάββα Σάββα να πάρει τάϊμ – άουτ. Η ομάδα της Πάφου έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγώνα και με όπλο το μπλοκ ξέφυγε στο + 4 18-22 με την Ομόνοια να παίρνει τάϊμ – άουτ. Ο Green Air Παφιακός δεν ήταν πρόθυμος να κάνει χαρακίρι και εκμεταλλευόμενος την καλή του απόδοση και τα λάθη του «τριφυλλιού» κέρδισε 25-20 σε 30’ ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα του Σούπερ – Καπ.

Εντυπωσιακή… απάντηση για το «τριφύλλι»

H Ομόνοια ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο σετ και προηγήθηκε 06-00 με μπλοκ του Άγγελου Αλεξίου, αφού το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε δυνατό στο μπλοκ. Σταδιακά, ο Green Αir Παφιακός επιχείρησε να μπει στο παιχνίδι και μείωσε στον πόντο 07-06. Η Ομόνοια επανήλθε και με μπλοκ του Προδρόμου ξέφυγε 11-07. Ο Green Air Παφιακός επιχείρησε να μειώσει, αλλά ο Ρεϊνάλντο και ο Προδρόμου έφεραν την ομάδα τους στο +6 16-10. Η Ομόνοια έδειχνε να ελέγχει πλήρως το σετ με τους παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου να υποπίπτουν και σε λάθη.

Το «τριφύλλι» ξέφυγε επικίνδυνα 19-10, αφού ο ακραίος του Green Air Παφιακού Gaitano Filter δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρίες στον Α’ διαιτητή Ανδρέα Δανιήλ. Η Ομόνοια με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει εύκολα το σετ με 25 -16 σε 30’ και να προηγηθεί 2-1 με όπλο το πολύ δυνατό μπλοκ.

«Καθάρισε» από την αρχή

Η Ομόνοια έκανε εντυπωσιακή αρχή και στο τέταρτο σετ προηγούμενη με 05-01 παίζοντας… πολύ με την ανεβασμένη ψυχολογία. Για τέταρτη σερί φορά ο Green Air Παφιακός κυνηγούσε στο σκορ και με τα λάθη του «τριφυλλιού» μείωσε τις αποστάσεις (07-04). H ομάδα της Πάφου είχε πρόβλημα στο μπλοκ με την Ομόνοια να το εκμεταλλεύεται και να κάνει double -score 12-06.

Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Green Air Παφιακού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο Ρεϊνάλντο με καρφί «έγραψε» το 14-06 καθιστώντας την ομάδα του φαβορί. Η Ομόνοια έλεγχε πλήρως το σετ αλλά ο Green Air Παφιακός επιχείρησε μια μίνι αντεπίθεση μειώνοντας σε 15-10. Οι «τριφυλλοφόροι» είχαν λύσεις από διάφορους παίκτες, ενώ εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα λάθη των Παφιτών και το ισχυρό μπλοκ δημιούργησαν προϋποθέσεις νίκης 21-12 για να κερδίσουν τελικά με 25-15 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Τον αγώνα σφύριξαν οι Ανδρέας Δανιήλ και Ανδρέας Κωνσταντινίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου, Ruiz, Προδρόμου, Ρεϊνάλντο, Άλβες – Αλλαγές: Αλεξίου – Λίμπερο: Πλατρίτης.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ: (Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Verissimo, Filter, Knezevic, Shvalov, Παφίτης, Οικονομίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.


btm