• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ονειρεμένη εμφάνιση η γαλανόλευκη!
15/10/2019 23:46

Αυτή ναι, ήταν εμφάνιση. Μια Εθνική “να την πιεις στο ποτήρι” πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Βοσνία για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, αλλά πέρα από το αποτέλεσμα σημασία έχει η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η οποία ήταν εκπληκτική. Τρομερό ποδόσφαιρο από τους διεθνείς μας, πάτησαν αυτούς του Ρόμπερτ Προσινέτσκι και τους καταδικάζουν σε αποκλεισμό, αφού είναι στο -4 από τη Φινλανδία δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Παυλίδης άνοιξε το σκορ στο 30′ με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα, πέντε λεπτά μετά η Βοσνία ισοφάρισε με τον Κόγιακ, αλλά στο 88′ επικράτησε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Ο Φετφατζίδης που είχε περάσει αλλαγή τέσσερα λεπτά πριν, έκανε γύρισμα από δεξιά και ο Κοβάτσεβιτς άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και η Εθνική μας κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της στον όμιλο. Ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, η πρώτη και για τον Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο της ομάδας.

1. ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Κόντρα στην Ιταλία στο “Ολίμπικο”, η Εθνική κατάφερε να λειτουργήσει αρκετά καλά ανασταλτικά, να περιορίσει τους χώρους δράσης των παικτών του Ρομπέρτο Μαντσίνι, να κρατήσει χαμηλά το τέμπο και στόχευε να χτυπήσει στην κόντρα. Το πλάνο σε μεγάλο βαθμό πέτυχε, με τους διεθνείς όμως να μην καταφέρνουν να κρατήσουν πολύ τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Φαν Σιπ ήθελε να το αλλάξει απέναντι στη Βοσνία στο απελπιστικά άδειο ΟΑΚΑ και η αλήθεια είναι πως αυτό συνέβη.

Η εικόνα της γαλανόλευκης ήταν πολύ ικανοποιητική στο πρώτο 45λεπτο. Είχε εννέα τελικές (οι τρεις στο στόχο), πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με τον Παυλίδη έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Μάνταλο, είχε και άλλες δυο καλές στιγμές με Μπακάκη (33′) και Μάνταλο (41′), έβγαλε ένταση, έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες και σε γενικές γραμμές άφησε θετική γεύση. Αν αντιδρούσε καλύτερα και στη φάση του τέρματος που δέχτηκε, θα μιλούσαμε για ένα εξαιρετικό ημίχρονο.

2. ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Ο Φαν Σιπ έδωσε φανέλα βασικού στον 20χρονο επιθετικό, Βαγγέλη Παυλίδη και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στη φάση του γκολ στο 30′ ενήργησε εκπληκτικά. Ο Λημνιός από δεξιά έδωσε στον Μάνταλο, αυτός πέρασε κάθετη πάσα στον φορ της Βίλεμ, ο οποίος άδειασε τον Μπίτσακτσιτς και σκόραρε με ψύχραιμο δεξί σουτ. Ένα πανέμορφο τέρμα, το πρώτο του με την Εθνική Ανδρών μόλις στην τρίτη του συμμετοχή.

Στο 41′ ο νεαρός επέδειξε οξυδέρκεια, αφήνοντας τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αυτή έφτασε στον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του δεν κατέληξε στα δίχτυα. Δυστυχώς όμως, πέντε λεπτά μετά το 1-0 ο Κολάσινατς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κόγιακ με πλασέ από κοντά, αφού βρέθηκε στην πλάτη του Χατζηδιάκου, σκόραρε για την ισοφάριση της Βοσνίας.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ… ΕΓΕΙΡΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας ότι δεν είχε καμία διάθεση να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από τη νίκη στο ματς. Ο Μπακασέτας είχε δυο καλές στιγμές και άλλη μια ο Μάνταλος μέχρι να αφήσει τη θέση του στον Μασούρα, ο οποίος μπήκε πολύ ορεξάτος και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας από εκείνο το σημείο και έπειτα. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς είχε δοκάρι σε γύρισμα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ενώ είχε άλλες δυο ευκαιρίες για να σκοράρει στο 63′ και στο 66′.

Η Εθνική συνέχισε να πιέζει, έχοντας και δεύτερο δοκάρι με δυνατό σουτ του Σταφυλίδη. Η γαλανόλευκη δεν είχε και την τύχη με το μέρος της. Νέα ευκαιρία με τον Μασούρα στο 75′, με τον Σέχιτς να αποκρούει και τον Γαλανόπουλο να μην βρίσκει στόχο στο ριμπάουντ. Οι παίκτες μας πίεζαν ασφυκτικά και ενώ οι Βόσνιοι ήταν αυτοί που καίγονταν για τη νίκη. Οι διεθνείς του Φαν Σιπ έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών.

Έχει γραφτεί πολλάκις, έχουν τοποθετηθεί πολλοί επί του θέματος, έχει ομολογηθεί απ’ όλους. Το ΟΑΚΑ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει έδρα για την Εθνική ομάδα. Ένα γήπεδο παντελώς ακατάλληλο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ειδικά σε μια περίοδο που τίποτα δεν πάει καλά. Ο κόσμος δεν πηγαίνει, δεν τον εμπνέει αυτό το αχανές και κρύο Στάδιο, με αποτέλεσμα η γαλανόλευκη να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων.

Στο ματς με τη Βοσνία η εικόνα ήταν αποκρουστική, αφού αν ήταν… κεκλεισμένων των θυρών το ματς, δεν θα είχε πολλούς περισσότερους φιλάθλους στις εξέδρες. Και μην ξεχνάμε ότι είχε ανακοινωθεί το Παγκρήτιο για τέσσερα χρόνια, όμως η Εθνική εξακολουθεί να παίζει στο ΟΑΚΑ, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να φύγει η ομάδα από το “Γ. Καραϊσκάκης”. Κάθε επιλογή έχει και ένα κόστος. Κρίμα αυτήν την εμφάνιση να την παρακολουθήσει τόσο λίγος κόσμος στις κερκίδες.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόγιακ.


btm