• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η συνέντευξη του Σάββα Πουρσαϊτίδη στο «Άκου τι λέει» (ΗΧΗΤΙΚΑ)
12/11/2019 21:23
Η συνέντευξη του Σάββα Πουρσαϊτίδη στο «Άκου τι λέει» (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Σάββας Πουρσαϊτίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άκου τι λέει» του Super Sport fm 104.0.

Για τις δηλώσεις του στο ξεκίνημα της χρονιάς που παρεξηγήθηκαν: «Είμαι ένας άνθρωπος που προσέχω πολύ τα λέω, γιατί τα λέω και ποιοι τα ακούνε. Ποτέ δεν είπα ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη πορεία από την περσινή καθώς τερματίσαμε 5οι. Είπα ότι έχουμε καλύτερο ρόστερ από το περσινό. Κάποιοι το συνέδεσαν ότι καλύτερη ομάδα ίσον καλύτερη πορεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν είναι ίδια η Ανόρθωση η περσινή κι η Ομόνοια το ίδιο… άρα αυτομάτως δύο ομάδες πάνω από εσένα. Δεν είναι εύκολο να πετάξεις εκτός αυτές τις δύο ομάδες. Είπα ότι ναι μεν έχουμε καλύτερη ομάδα αλλά δεν εξυπακούεται ότι θα έχουμε καλύτερη πορεία»

Για το πρωτάθλημα: «Η ΑΕΚ έχει έξι ισοπαλίες και είναι στην 3η θέση, είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ομάδα που λες ότι είναι τελειωμένη και θα πέσει. Π.χ. η Δόξα έχασε από την ΑΕΚ και θα ήταν άδικη και η ισοπαλία ακόμα για την ομάδα».

Έκλεισες δύο χρόνια στη Νέα Σαλαμίνα, τι θυμάσαι από τότε συγκρίνοντας το με το σήμερα: «Οκτώβριος 2017, θυμάμαι τις πρώτες προπονήσεις. Προσπάθησα να μιλήσω με κάποιους παίκτες, το κλίμα, ήταν τραγικά τα πράγματα. Είχε παίκτες υπέρβαρους, οι εγκαταστάσεις σε κακή κατάσταση. Τότε είπα ότι πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες. Το πιο σημαντικό ήταν να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα γιατί αυτό θα μας έδινες τους πόντους για να δυναμώσουμε και να αλλάξουμε πράγματα στην πορεία. Περάσαμε μεγάλη αμφισβήτηση, δεν ήρθαν νωρίς τα αποτελέσματα. Αποκορύφωμα ένα παιχνίδι που χάσαμε από την Αλκή. Εκεί τους είπα ότι είναι απλά τα πράγματα. Τα παιδιά θέλουν προσπαθούν αλλά μας λείπει κάτι. Τους είπαν ότι θέλουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο για να παίξουμε τα ρέστα μας. Είπαμε ότι πρέπει να πάρουμε και τους τέσσερις. Πετύχαμε και στους τέσσερις, τον Καρλαο, τον Τιάγκο, τον Νουρ και τον Ελουντού. Μας έδωσαν μεγάλη βοήθεια και μέσα από αυτούς αναγεννήθηκαν και οι υφιστάμενοι ποδοσφαιριστές. Τότε κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, τερματίσαμε 7οι με 8 νίκες στα 10 παιχνίδι. Τότε είπα ότι τη νέα χρονιά θα έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα. Η διοίκηση ήταν κοντά μου, είναι άνθρωποι που αγαπάνε παθολογικά την ομάδα τους και τους χαρακτηρίζω ήρωες. Κάποιοι προηγούμενοι που κάνουν και αντιπολίτευση γέμισαν με χρέη την ομάδα και εγώ τώρα δεν μπορώ να έχω τα μπάτζετ που θα ήθελα. Τώρα η διοίκηση πληρώνει πριν την ώρα της, δεν υπάρχει μουρμούρα στα αποδυτήρια, υπάρχει ηρεμία. Φτιάξαμε και ένα προπονητικό κέντρο από τα καλύτερα. Με την βοήθεια της διοίκησης κλείσαμε τα γήπεδα, φτιάξαμε τα αποδυτήρια, τα γυμναστήρια όλα. Τώρα θα αρχίσει το νέο προπονητικό που θα είναι εντυπωσιακό, θα είναι μικρογραφία του Αρχαγγέλου και του Κολοσσίου».

Πλέον η Νέα Σαλαμίνα είναι ελκυστικός ποδοσφαιρικός προορισμός: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο του 2018 με τους οποίους συμφωνήσαμε, άκουσμα κάποια πράγματα και σταμάτησαν τις μεταγραφές. Τώρα έρχονται πολλά βιογραφικά στον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου και θέλουν να έρθουν και με πολύ λιγότερα χρήματα».

Για την αμφισβήτηση στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Εισέπραξα την αρνητικότητα από κάποιους φιλάθλους αλλά όταν κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Αγωνιζόμενος σε μεγάλες ομάδες έζησα μεγάλη αγάπη και τώρα κάποιες φορές ένιωσα την αμφισβήτηση. Μέχρι και προσωπικά μηνύματα απειλητικά πήρα, ενώ ακούστηκαν και ψέματα ότι δεν είχα καλές σχέσεις με ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και άλλα. Ήταν μεγάλο στοίχημα να κρατήσουμε την ομάδα στα ίδια επίπεδα αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι έφυγε η μισή ομάδα, παίκτες βαρόμετρα. Ο Τιάγκο, ο Μαργκάσα, ο Γκολομπάρτ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Ο Φουστάρ δεν έπαιξε ακόμα., ο κορυφαίος της περσινής σεζόν Βεσελόφσκι δεν μας έδωσε κάτι ακόμα. Σας είπα 5 παίκτες περσινούς 11άδατους».

Τι έγινε μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό, υπήρξε τότε θέμα προπονητή; «Ήμουν απογοητευμένος κι εγώ μετά το ματς με τον Εθνικό. Στο α΄ μέρος χάσαμε πολλές ευκαιρίες και μπορούσαμε να καθαρίσουμε. Στην επανάληψη μπήκαμε μεταμορφωμένοι, δεχθήκαμε γκολ και χάσαμε. Ζήτησα την επόμενη μέρα να κάνω μια κουβέντα με τη διοίκηση. Η διοίκηση δεν βγήκε από την πρώτη στιγμή να πει ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή, το άφησε ανοικτό και συντηρήθηκε από κάποιους δημοσιογράφους. Μιλήσαμε και είχαν όλη την διάθεση να συνεχίσουμε Σίγουρα στα μυαλά τους θα είχαν κάποια ανησυχία. Τους είπα ότι είναι καλή η ομάδα, ήρθαν δύο συνεχόμενες νίκες και άρχισε να αλλάζει το πράγμα».

**«Ο κόσμος θέλει κάποιο τίτλο, ένα Κύπελλο και τους καταλαβαίνω. Είναι θεμιτό αυτό αλλά πρέπει να υπάρχει και μια βάση. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα ρόστερ στο οποίο μπορεί να χτιστεί κάτι καλύτερο. Το μπάτζετ παίζει ρόλο, ποιος μπορεί να πιστεύει ότι δεν παίζουν ρόλο οι προϋπολογισμοί».

Μίλησες για κρυφό πόθο των Σαλαμιναίων ένα Κύπελλο. Πέρσι λέχθηκαν κάποια πράγματα μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ ότι δεν χτυπήσατε την πρόκριση, τι έγινε τότε: «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο τέλος χάσαμε. Βλέποντας την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών πήρα κάποιες αποφάσεις. Εγώ επέλεξα ένα μικρό ρόστερ με λιγότερους αλλά ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές παρά με περισσότερους και λιγότερο ποιοτικούς. Προσπάθησα να πάω με φρέσκους ποδοσφαιριστές στον επαναληπτικό καθώς είχαμε και τραυματισμούς και κούραση. Κάναμε καλό παιχνίδι αλλά αποκλειστήκαμε. Τότε δεν άρεσε σε κάποιους φιλάθλους μας. Έπρεπε να επιλέξουμε τότε αν θα προφυλάσσαμε κάποιους για να κυνηγήσουμε την 6άδα ή αν θα πηγαίναμε για ένα στόχο όχι τόσο εφικτό».

Η άποψη σου για την ΑΕΚ; «Ξέρω ότι η δουλειά της διοίκησης της ΑΕΚ είναι πολύ καλή. Έκανε ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Κάποιες φορές οι μεταγραφές σου βγαίνουν, κάποιες όχι. Έχει έναν εκπληκτικό Τρισκόφσκι. Δεν τους βγήκαν φέτος όλοι οι ποδοσφαιριστές, είχαν και τραυματισμούς. Ελπίζω να πάνε καλύτερα από το μεθεπόμενο παιχνίδι».

Τι μπάτζετ χρειάζεται η Νέα Σαλαμίνα για να χτυπήσει Ευρώπη; «Πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε φέτος, δεν θα μπούμε σε αριθμούς. Ίσως να έχουμε το δεύτερο ή τρίτο μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας χωρίς να είμαι σίγουρος. Από αυτά που ακούω το λέω αυτό. Δυστυχώς συγκρινόμαστε με ομάδες της πρώτης 6άδας. Είναι μπάτζετ το οποίο το διαχειρίζεται πολύ καλά η διοίκηση».

Είναι πιο ψηλό το φετινό μπάτζετ της Νέας Σαλαμίνας σε σχέση με το περσινό; «Κάποιοι πέρσι έπαιρναν 10 ευρώ και φέτος με τις ανανεώσεις παίρνουν 12. Βέβαια βοήθησαν και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών».

Για το γεγονός ότι Νέα Σαλαμίνα δέχεται πολλά γκολ και αν αυτό έχει σχέση με τις απουσίες των Βεσελόφσκι και Φουστάρ: «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα γκολ που δεχθήκαμε φέτος. Ο Λαμπό για παράδειγμα έχει άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Γκολομπάρτ. Είναι λάθος να συγκρίνουμε ποδοσφαιριστές. Όντως μα λείπουν ποδοσφαιριστές βαρόμετρα όπως ο Φουστάρ. Οι υπόλοιποι που παίζουν ανταποκρίνονται. Ο Τσαμπούρης παίζει σε μια άλλη θέση, ο Κύπρος κάνεις εξαιρετική χρονιά. Έχουμε και τρεις ποδοσφαιριστές στην Εθνική ανδρών και νιώθουμε περήφανο γι’ αυτό».

Πόσο δύσκολο είναι π.χ. να έχεις στον πάγκο τον Βεσελόφσκι; «Είναι δύσκολο, χρειάζεται σωστή διαχείριση. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις. Εγώ χρησιμοποιώ αυτούς που μου κάνουν την δουλειά μου. Στέλνω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει αδικία, αυτοί που πρέπει να παίζουν παίζουν».

Ποιον ποδοσφαιριστή επί θητείας σου που τώρα έφυγε θα τον ήθελες πίσω; «Αυτοί που φύγανε φύγανε, έχω εξίσου καλούς ποδοσφαιριστές. Έρχονται αρκετά παιδιά στο μυαλό μου αλλά προχωρώ με αυτούς που έχω».

Που είναι ο Μάριος Δημητρίου; «Ο Μάριος είχε σοβαρό τραυματισμό και είναι σε φάση αποθεραπείας. Είναι αρκετά κοντά στο να αρχίσει να μπαίνει και με μπάλα. Έχει καλή ποιότητα και κάποια στιγμή τον περιμένουμε για να αξιολογήσουμε αναλόγως».

Σε ενόχλησε η αποχώρηση του Μαργκάσα; «Δεν με ενόχλησε καθόλου. Χαρά μου να έχω ποδοσφαιριστές που πηγαίνουν σε ομάδες με στόχο το πρωτάθλημα. Ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκα ποδοσφαιριστές. Πρόσφερε στη Νέα Σαλαμίνα, του δείξαμε εμπιστοσύνη όταν τον πυροβολούσανε όλοι. Του είπα ότι θα κάνουμε καλή ομάδα, θα σε βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσεις κι εσύ. Μπορούσε να φύγει με καλύτερο τρόπο. Δεν ενημερώθηκα από τον ίδιο ότι θα φύγει αλλά από το ίντερνετ. Θα μπορούσε να μας ενημερώσει είτε εμένα, είτε τον Μάκη Παπαϊωάννου ο οποίος τον πίστεψε πολύ. Πήγαμε στο σπίτι ου για να τον πείσουμε. Δεν με ενόχλησε. Προχθές ήρθε στο γραφείο μου και μιλήσαμε».

Η άποψη σου για τον Κούσουλο και σε ποια θέση πρέπει να παίζει; «Ο Γιάννης είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και σπουδαίο παιδί. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια μαζί μου στην τριάδα στα στόπερ. Μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα σαν κεντρικός αμυντικός και δεν 6άρι κάποιες φορές. Στα άκρα δεν είναι το δυνατό του σημείο».

Για τον πανηγυρισμό σου στο δεύτερο γκολ με την Ανόρθωση ο οποίος παρεξηγήθηκε: «Το άκουσα κι εγώ. Πρέπει να είσαι ανεγκέφαλος για να βρίσεις αντιπάλους. Δεν το έκανα ποτέ στην καριέρα μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι με τους συνεργάτες μου κατά την διάρκεια του αγώνα ότι με το ΑΠΟΕΛ πληρώσαμε τα στημένα και ότι δεν βάζουμε γκολ από κόρνερ. Είπα εκείνη την στιγμή μια φορά και για εμάς και χρησιμοποίησα τη λέξη που είπε ο Όσιμ. Εκείνο είπα και την ώρα του γκολ. Κακώς υπήρξε η εντύπωση ότι έβρισα, κάθε άλλο ειδικά κόντρα στην Ανόρθωση. Στην Ανόρθωση πήρα τους περισσότερους τίτλους, είχαμε το έπος τα Τραπεζούντας. Αν κάποιος μπορεί να διαβάσει τα χείλη μου θα το καταλάβει αυτό ότι δεν έβρισα. Εξάλλου και ολόκληρη η οικογένεια της γυναίκας μου είναι Ανορθωσιάτες και έγραψαν ιστορία στην Ανόρθωση».

Υπήρχε όμορφη ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με την Ανόρθωση: «Θύμισε ντέρμπι από τα παλιά. Ο κόσμος και της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας ήταν σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Ελπίζω το επόμενο ντέρμπι να γίνει στην Αμμόχωστο. Ο κόσμος αυτός τα μόνα πράγματα που έφερε από την Αμμόχωστο είναι οι ομάδες τους. Μόνο η Ανόρθωση και η Ομόνοια παίρνουν κόσμο. Οι δικοί μας οργανωμένοι πάνε στο Παραλίμνι και μένουν έξω από το γήπεδο για να μας στηρίξουν. Πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Για την αποθεραπεία του Τιμόθεου Παύλου: «Ο Τιμόθεος είναι πολύ άτυχος. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς του θα ήταν βαρόμετρο και για τη Νέα Σαλαμίνα και για την Εθνική. Είναι σε καλό δρόμο, άρχισε τρέξιμο και τον περιμένουμε μέσα στον Ιανουάριο να αρχίσει να μπαίνει με μπάλα».

Για το γεγονός ότι δε δέχεται εύκολα κάρτες η ομάδα και αν αυτό είναι εντολή: «Είναι καλή πάσα για να πλέξω το εγκώμιο των συνεργατών μου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Κωνσταντίνος Μηνά είναι ο συνεργάτης μου από την πρώτη στιγμή που πήγα στην ομάδα και ανέλαβε και την ανάλυση. Δουλεύει πολύ. Έκανε κάποιες αναλύσεις για το πώς αντιδρούμε σε κάποιες στιγμές όταν προκαλεί ο αντίπαλος παραδείγματα πολλά με βίντεο και άλλα. Βοήθησε πολύ σε αυτό. Πάντα τους ζητάω να παίζουν δυνατά αλλά ποτέ αντιαθλητικά. Είναι και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου στην ανάλυση, είναι ο Χρίστος Γιούκβιετ, ο Αλέξης Περικλέους και σίγουρα ο Μάκης Παπαϊωάννου με τον οποίο κάνουμε συζητήσεις για ώρες. Έχει μεγάλη εμπειρία και είναι πολύ οργανωτικός, πολύ καλός στην ψυχολογία. Ψηφίστηκα πέρσι κορυφαίος προπονητής και αυτό είναι άδικο για κάποια παιδιά που είναι πίσω από τα φώτα».

Για το next big think μετά τον Κωστή στη Νέα Σαλαμίνα: «Υπάρχουν πολλά παιδιά. Είναι ο Σιαθάς, ο Θωμάς Νικολάου, ο Χατζηκωνσταντή. Όταν πήγα στην ομάδα ο Κωστή δεν ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο.  Ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από όλους σε αυτόν και όχι μόνο είναι ο Γιώργος Τσούκκας. Όλοι λένε ότι έκαναν την μεταγραφή και τους ακούμε και γελάμε. Τότε έλεγαν ότι είναι κοντός, ότι είναι αδύνατος και άλλα. Ο Γιώργος Τσούκκας πίστεψε σε όλους αυτούς».

Για τον Λεμέσιο και γιατί έφυγε: «Ήμουν ο πρώτος που του έδειξε εμπιστοσύνη και έπαιξε. Είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και όταν επέστρεψε κάποια άλλα παιδιά είχαν ήδη μπήκαν στην ομάδα. Αυτός και οι εκπρόσωποι του ήθελαν να αλλάξει παραστάσεις, είχαν μια πρόταση από την Ανόρθωση και τον άφησα να πάει. Είχα ποδοσφαιριστές πολλούς στον χώρο του κέντρου’

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ράγιος: «Κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και είναι βαρόμετρο για την Ανόρθωση. Σίγουρα θα πρέπει να βοήθησε ο Τιμούρ, ο τρόπος παιχνιδιού, η ψυχολογία».

Για τον Πική: «Είναι σπουδαίο ταλέντο. Έφυγε δανεικός και τα πάει περίφημα. Προσπαθώ και μαθαίνω νέα του. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και είναι κεφάλαιο για τη Νέα Σαλαμίνα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και σύντομα θα είναι πίσω στην ομάδα με περισσότερες απαιτήσεις».

Πως κατάφερες να αναγεννήσεις τον Τάσο Κίσσα; «Ο Τάσος δεν είναι νεαρός, είναι έμπειρος. Ήταν συμπαίκτης μου στο ΑΠΟΕΛ, ήξερα πως δουλεύει, Κάνει καλά παιχνίδια και μπορεί ακόμα καλύτερα. Δεν είναι θέμα αναγέννησης αλλά ότι του έδειξα εμπιστοσύνη. Όσο κρατιέται και πηγαίνει καλά θα παίζει. Κανείς δεν είναι σίγουρος για την 11άδα».

Όταν είδες τον Ιωάννη Κωστή τις εντύπωση του προκάλεσε, αυτός ο σωματότυπος και αυτό το baby face; «Δεν μου έκανε εντύπωση και ούτε έδωσα σημασία στον  σωματότυπο του, εξάλλου κι εγώ δεν ήμουν ιδιαίτερα ψηλός. Εκείνη την στιγμή μας έφυγαν εννιά ποδοσφαιριστές, μόνο τέσσερις μπορούσαμε να πάρουμε και έπρεπε να βγάλω άλλους από την δεύτερη ομάδα. Από την πρώτη στιγμή έδειξε θράσος, τους έδωσα την ευκαιρία και την άρπαξε».

Θα παίξει στον Ολυμπιακό; «Δεν τον φοβάμαι, από τον ίδιο εξαρτάται».

Για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών Κούσουλου, Γκολομπάρτ, Μαργκάσα, Κωστη: «Ο Κωστή πήγε στον Ολυμπιακό Πειραιώς από τη Νέα Σαλαμίνα, όχι από το ΑΠΟΕΛ. Έχει πολλές πωλήσεις ποδοσφαιριστών η ομάδα με προπονητή εμένα, είναι μετάλλια αυτά για έναν προπονητή και θα πρέπει να συνεχίσουμε, το χρειάζεται αυτό η ομάδα. Πρέπει να μπαίνει μια τιμή εκκίνησης και το λέω αυτό για το σίριαλ με την Ομόνοια. Τα στάνταρ ανέβηκαν πολύ, έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Άκουσα ότι δεν ήθελε ο Σάββας να πάει ο Κορέια στην Ομόνοια αλλά στο ΑΠΟΕΛ και πολλά άλλα. Ναι κοίταξα και το δικό μου συμφέρον και άσκησα μεγάλη πίεση μετά την πώληση του Γκολομπάρτ θεώρησα μικρή την προσφορά για τον Κορέια και είπα ότι αν φύγει αυτός δεν θα μπορούσα να έμενα ούτε εγώ. Δεν ήταν το θέμα η Ομόνοια ή το ΑΠΟΕΛ ή άλλη ομάδα».

Για τον Ρέινολντς: «Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πιστεύω πολύ σε αυτόν, παίζει πολύ καλά και σαν μέσος και σαν τρίτος στόπερ. Έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο και είναι άδικη η κριτική που ασκείται προς το πρόσωπο του».

Για τον Σίμπσον: «Με αυτά που μας έδειξε ο Σίμπσον στα φιλικά και στην προετοιμασία ήμασταν χαρούμενοι και περιμέναμε ότι θα τον πουλούσε ακόμα. Άρχισε βασικός, δεν ήταν τόσο ουσιαστικά όσο θα θέλαμε, μπήκαν άλλα παιδιά, τώρα έγινε ξανά βασικός, σκόραρε με την Ανόρθωση».

Πιστεύεις ότι η Ανόρθωση μπορεί φέτος για κάποιο τίτλο; «Βεβαίως και πιστεύω. Είναι πρώτη στην βαθμολογία. Όπως δήλωσε και ο Τιμούρ πάνε για πρωτάθλημα. Είναι ομάδα με ιστορία, με πρωταθλήματα, τεράστιο κόσμο με δίψα. Το έχει ξανακάνει ο Τιμούρ. Θα είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο».

Για τον Κύπρο Χριστοφόρου που είναι αναντικατάστατος: «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δικαίως βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Ήμουν σίγουρος ότι θα πήγαινε στην Εθνική».

Για τον Τιάγκο: «Είναι ένα από τα παιδιά που αλλάξανε την ροή της Νέα Σαλαμίνας από τον κίνδυνο της διαβάθμισης στην κορυφή του β΄ γκρουπ. Βοήθησε πολύ με τα γκολ του και την παρουσία του. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι θα έχει ανάλογη πορεία στην Ομόνοια. Έκανα προσπάθεια να τον κρατήσω αλλά η οικονομική διαφορά ήταν τεράστια».

Για μηνύματα ακροατών φίλων του ΑΠΟΕΛ που σε θεωρούν τον κατάλληλο για να αναλάβει το ΑΠΟΕΛ: «Παίρνω πολλά μήνυμα από φίλους του ΑΠΟΕΛ και δείχνουν την αγάπη τους. Υποθετικά δεν θα ήθελα να μιλήσω αλλά σίγουρα δεν θα υπάρχει προπονητής που δεν θα ήθελε να δουλέψει στο ΑΠΟΕΛ».

Το ΑΠΟΕΛ παίζει ποδόσφαιρο σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ του; «Υπάρχει προπονητής και δεν θα ήθελα να μιλήσω. Έχουν απαιτήσεις οι ΑΠΟΕΛίστες και δυστυχώς ή ευτυχώς για τους προπονητές ο ΑΠΟΕλίστας δεν αρκείται με ένα πρωτάθλημα. Υπάρχει καλό υλικό, έχει κόσμο και θα πρωταγωνιστήσει».

Έχεις καλές σχέσεις με την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ; «Βεβαίως και έχω πολύ καλές σχέσεις με διοικήσεις όλων των ομάδων. Δεν έχω κακές σχέσεις με κανέναν».

Για το συμβόλαιο σου με τη Νέα Σαλαμίνα το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, τι θα  κάνεις;: «Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα, έχουμε καιρό μέχρι να λήξει το συμβόλαιο. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως θα βελτιωθούμε περισσότερο σαν Νέα Σαλαμίνα».

Συνδέθηκες με τη Νέα Σαλαμίνα; «Χρωστάω πολλά στην Αναγέννηση Δερύνειας. Ήταν η πρώτη ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία στην α΄ κατηγορία και με έβαλε στον χάρτη. Πήγα στην Δόξα που κινδύνευε άμεσα και είχα καλή παρουσία Λίγο πριν το τέλος αποχώρησα για να αναλάβει ο κ. Χατζηλούκας και είμαι χαρούμενος που με ευχαρίστησαν στο τέλος της χρονιάς και ο Λούκας και ο Κώστας και όλοι. Η Νέα Σαλαμίνα είναι η μοναδική ομάδα που δούλεψα περισσότερο. Πετύχαμε πολλά πράγματα, όχι τρελά αλλά αρκετά. Είναι μια ομάδα που σίγουρα είναι στην καρδιά μου ανεξαρτήτως αν δεν είμαι εκεί του χρόνου».

Ο Φουστάρ θα επιστρέψει με την ΑΕΚ; «Ελπίζω να είναι έτοιμος με την ΑΕΚ»

Για την διαιτησία: «Είναι ευαίσθητο θέμα και οι αρμόδιοι πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα. Και εμείς δεν βοηθάμε με την προκατάληψη και την αμφισβήτηση. Ελπίζω να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη από τους διαιτητές. Διαφωνώ να έρθουν ξένοι διαιτητές αλλά συμφωνώ με το VAR αλλά όχι να το χρησιμοποιήσουμε όπως στην Ελλάδα».

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τις σκέψεις σου: «Δεν υπάρχει διαθέσιμο μπάτζετ για μεταγραφές για την ώρα. Αν κάποιος ποδοσφαιριστές αποχωρήσει με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα ψάξουμε. Αυτό λέχθηκε σε μια μικρή συζήτηση που κάναμε. Υπάρχει χρόνος ακόμα».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα: «Με τα δεδομένα τα σημερινά θεωρώ ότι η Ανόρθωση, η Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ είναι πιο κοντά στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν μπορείς να αποκλείσεις ούτε την ΑΕΛ, ούτε τον Απόλλωνα. Είναι κοντά και η ΑΕΚ. Είναι αλλιώτικο το φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι π περσινός Απόλλωνας, χάθηκε χρόνος με την φυγή Σωφρόνη. Αν εξαιρέσουμε την Ομόνοια και την Ανόρθωση, υπάρχει μια μουρμούρα στις υπόλοιπες ομάδες».

Για την Εθνική ομάδα και να ήθελε κάποια στιγμή να την αναλάβει: «Σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να δουλέψω στην Εθνική. Έπαιξα στην Εθνική σε μια εποχή που υπήρχαν αρκετά θέματα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον. Κάνεις καλά παιχνίδια με την Εθνική και ίσως κάνεις μεταγραφή. Πρέπει να μπει μια βάση. Τώρα είναι μια καλό, μια μέτρια, μια κακό».

 


btm