Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την χορηγία που εξασφαλίστηκε προς τα προσφυγικά σωματεία.

«Αυτή η προσπάθεια, γινόταν εδώ και πολλά χρόνια για να εξασφαλίσουμε μια βοήθεια από το κράτος για να επιβιώσουν τα προσφυγικά σωματεία. Πρέπει να πω ότι μετά την κρίση, όποια βοήθεια έπαιρναν τα προσφυγικά σωματεία, είχε αποκοπεί. Εδώ και 45 χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από αυτά τα σωματεία, κανένας δεν βάζει την πλάτη του για να κρατήσει ένα προσφυγικό σωματείο. Στο τέλος της ημέρας, ο καθένας μας έχει αδικήσει την οικογένειά του, τον αυτό του και στο τέλος… έχουμε χάσει και την αξιοπρέπειά μας. Πολλοί κατέκριναν αυτή τη βοήθεια από το κράτος. Τι θα πούμε όμως εμείς; Κοπιάστε, κοπιάστε να δείτε, αυτό θα πούμε», ανέφερε αρχικά και συνέχισε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται να κρατηθούν στη ζωή τα προσφυγικά σωματεία:

«Από τα 19 σωματεία έχουν μείνει 9. Να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του ΚΟΑ όμως, και τον περσινό, αλλά και τον κ. Μιχαηλίδη που το πήρε πάνω του. Ήρθε αυτή η βοήθεια γιατί φτάσαμε… στο μηδέν οικονομικά. Κάποια σωματεία δεν είχαν τα απαραίτητα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Έχουμε πάρει κάποια λεφτά από τη χορηγία για να κρατηθούμε ακόμη λίγο καιρό».

Μιλάμε για ένα ποσό περίπου 650.000 συνολικά: «Ναι, είχαμε κουραστεί να εκλιπαρούμε και να παρακαλούμε, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Δεν πρέπει όμως να θεωρηθεί πως είναι το ποσό που θα λύσει τα προβλήματα γενικότερα. Είναι ένα ποσό που δίνεται για λειτουργικά έξοδα σε όλα τα προσφυγικά σωματεία, που δεν έχουν έσοδα καθόλου. Αυτό είναι που πρέπει να καταφέρουμε πρώτα και πρέπει να επιτελεί το σωματείο μας. Να είναι υγιής. Αν καταφέρουμε κάτι στην α’ κατηγορία, είναι δευτερεύον για εμάς, να έχουμε μια . καλή πορεία».

Παρασύρθηκε και ο Εθνικός όμως σε κάποιες περιόδους και… ξέφυγε του προϋπολογισμού που ήταν δυσανάλογος από τα έσοδα: «Το παραδέχομαι, ακολουθήσαμε και εμείς πορείες που δεν… μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Παρασυρθήκαμε και εμείς. Τώρα, έχουμε 9 ξένους και πολλούς Κύπριους. Έχουμε αλλάξει».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ