• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΙΔΙΑΚΕΘ: «Η εικόνα, η παράδοση και οι τραυματισμοί»
21/11/2019 12:52

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ το μεσημέρι της Πέμπτης εν όψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα το Σάββατο. Στο πάνελ από πλευράς ποδοσφαιριστών ήταν ο Θωμάς Ιωάννου.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, ένα δύσκολο γήπεδο όχι μόνο για μας αλλά και γα τους υπόλοιπους. Υποφέρουν όλες οι ομάδες εκεί. Έχασαν από το ΑΠΟΕΛ αλλά στο 0-0 είχαν 2-3 καθαρές ευκαιρίες, κέρδισαν την ΑΕΛ, έφεραν ισοπαλία με την Ανόρθωση και τώρα βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά και την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών. Είναι ίσως στην καλύτερη τους φάση. Θα πάμε εκεί και θα κάνουμε το καλύτερο μας για να πάρουμε τη νίκη».

Πως βλέπετε την εικόνα της ομάδας; «Προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Ξεκινήσαμε την σεζόν με ξεκάθαρες ιδέες αλλά πάντα έχουμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς. Το αποδεχόμαστε ότι δεν αποδίδουμε όπως θέλουμε αλλά είναι κομμάτι του ποδόσφαιρου. Έχουμε προβλήματα αλλά παλεύουμε. Η ομάδα προσπαθεί, με τη Δόξα είχαμε προβλήματα αλλά το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε, να κοντρολάρουμε καλύτερα τα παιχνίδια και να φθάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο. Είναι αλήθεια ότι στο τελευταίο παιχνίδι δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε. Είναι στο χέρι μας να πάμε εκεί να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Είναι πρόκληση σε ένα γήπεδο με δυσκολίες παραδοσιακά για μας και να επαναφέρουμε τα συναισθήματα που είχαμε στην αρχή του πρωταθλήματος».

Θα παίξει ρόλο η αρνητική παράδοση; «Είναι στατιστικά και εύχομαι να είναι μόνο στατιστικά. Ανήκουν στο παρελθόν. Είμαστε 11 εναντίον 11 και πρέπει να παίξουμε καλά και να είμαστε καλύτεροι από τη Νέα Σαλαμίνα. Τα στατιστικά είναι απλά αριθμοί και είναι για τους δημοσιογράφους. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε».

Σκέφτεστε τη μεταγραφική του Ιανουαρίου; «Θέλω να επικεντρωθώ στο ματς του Σαββάτου. Εκεί θέλω να είμαι συγκεντρωμένος. Έχουμε Τεχνικό Διευθυντή. Είμαι ικανοποιημένος με το ρόστερ και όταν είμαστε πλήρεις μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με κάθε αντίπαλο».

Γιατί υπάρχουν συχνοί τραυματισμοί; «Οι τραυματισμοί έχουν πολλούς λόγους. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τα πάντα, στο κομμάτι της προπόνησης, την αποθεραπεία… Προσπαθήσαμε να τα δούμε όλα, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αλλάξαμε τον τρόπο που δουλεύουμε στην προπόνηση όπως και μετά τα παιχνίδια. Αλλάξαμε την καθημερινότητα μας για να βρούμε τις λύσεις γιατί είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Θέλουμε όλους τους παίκτες στη διάθεση μας. Διάβαζα την προηγούμενη βδομάδα για την Real και την Barcelona που έχουν το καλύτερο επιτελείο αλλά έχουν πολλούς τραυματισμούς. Δουλεύουμε όλοι για να τα επιλύσουμε».

Πoιο θεωρείτε τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Νέας Σαλαμίνας; «Είναι ομάδα συμπαγής όταν αμύνεται και με γρήγορες αντεπιθέσεις. Με τον Κίνγκσλεϊ στην επίθεση, με τους γρήγορους εξτρέμ και τον Κωστή πίσω του είναι πολύ επικίνδυνη στο τρανσίσιον. Έχει ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι της. Μπορεί να έχεις κατοχή, να νομίζεις ότι υπερέχεις αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε… σκοτώσει με κάποια αντεπίθεση. Δεν πρέπει να της δώσουμε χώρους να τρέξει. Θα προσπαθήσουμε να μην της επιτρέψουμε να γίνει επικίνδυνη».

Το σχόλιο του Θωμά Ιωάννου για το παιχνίδι: «Πάντα με τη Νέα Σαλαμίνα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Ξέρουμε τις δυσκολίες αλλά και τις αδυναμίες της Νέας Σαλαμίνας. Ξέρουμε τι θα κάνουμε για το τρίποντο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και τον καλούμε να είναι κοντά μας ως 12ος παίκτης. Μιλήσαμε με τoν προπονητή, ξέρουμε την κακή παράδοση και θα πάμε για τη νίκη. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε το ματς. Το ξέρουμε ότι η ομάδα δεν αποδίδει το 100%. Το συζητήσαμε με τον προπονητή στα αποδυτήρια και θα βρούμε τη λύση με τη Νέα Σαλαμίνα για να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να έρθουν και τα αποτελέσματα».


btm