• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ο Υπουργός δεν αντιλαμβάνεται»
22/11/2019 10:07

Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για τα παιχνίδια με Πάφο και Ντουντελάνζ και το… διπλό ταμπλό: «Δεν μπορούμε να λειτούργησε αλλιώς, πόσο μάλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με πολλή ατομική ποιότητα. Όλοι θα περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα από την Πάφο και αυτό είναι το δύσκολο, ότι πρέπει να γίνεις πρώτα ομάδα. Επειδή κάποτε θα γίνει και η Πάφος σύνολο δεν θέλουμε να δούμε τα πρώτα δείγματα κόντρα στην ομάδα μας. Κι εμείς ήμασταν νέα ομάδα και καταφέραμε να δέσουμε μέσα από την Ευρώπη. Αυτές οι μέρες κύλησαν σε δύο φιλοσοφίες, η μία με την ξεκούραση και το τριήμερο ρεπό και από χθες είχαμε πλήρη απαρτία σε σχέση με την παρουσία των ποδοσφαιριστών».

Για τα αγωνιστικά: «Είχε ένα χτύπημα ο Ζοαοζίνο στον αστράγαλο και δεν προπονήθηκε κανονικά και θεωρώ ότι αυτός θα είναι ο ποδοσφαιριστής που πιθανότατα δεν θα είναι στις επιλογές».

Για την κούραση των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των διεθνών: «Έχουμε ποδοσφαιριστές που πριν το 2000 όταν οι ομάδες δεν αγωνίζονταν  πολύ στην Ευρώπη και δεν είχαν και πολλά ματς Εθνικών ομάδων που δεν ξεπερνούσαν τα 26 παιχνίδια της χρονιάς. Τώρα είναι αλλιώς. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, εννιά στο σύνολο στο ΑΠΟΕΛ, εξ αυτών υπάρχουν κάποιοι που παίζουν και έπαιξαν δύο παιχνίδι στην διακοπή. Υπάρχει και αυτό το στοιχεί που οι υπεύθυνοι το λαμβάνουν υπόψην. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τόσα διαγνωστικά μέσα για να δεις την κατάσταση των ποδοσφαιριστών και κάτι εμείς που το βλέπουμε σαν απλό να μην είναι τόσο και να είναι ξεκάθαρο μέσα από τις επιστημονικές αξιολογήσεις. Το να παίζει κάποιος 50 και 60 ματς την χρονιά δεν είναι εύκολα. Ειδικά πνευματικά δεν  υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης».

Για το θέμα με το γήπεδο της Ντουντελάνζ και τον καλό αγωνιστικό χώρο: «Από εκείνο το παιχνίδι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ. Είχε προκύψει και το παιχνίδι Λουξεμβούργου και Πορτογαλίας που διαπιστώθηκε ξανά ότι είναι κακός ο αγωνιστικός χώρος. Τις τελευταίες μέρες έχουμε συνεχή επικοινωνία, είχαμε και δια ζώσης επικοινωνία καθώς ανησυχούμε για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι άνθρωποι δεσμευτήκαν να μας δώσουν απάντηση, μας έδωσαν και μας ενημέρωσαν ότι το παιχνίδι θα γίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο Εθνικό στάδιο. Δεν θα γίνουν εκεί οι προπονήσεις, διαμορφώσαμε το πρόγραμμα για να μεταφερθεί η ομάδα να πάει για να περπατήσουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και θα προπονηθούμε σε άλλο προπονητικό κέντρο. Αυτό έγινε την περασμένη Τρίτη, έτσι έχουν τα δεδομένα για την ώρα. Δεν κρύβω ότι υπήρξαν κάποια εναλλακτικά σενάρια με ένα άλλο μικρό γήπεδο στο Λουξεμβούργο και με ένα άλλο γήπεδο στην Γαλλία. Αλλά αυτά τα σενάρια δεν ισχύουν για την ώρα και αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσουμε. Ο υπεύθυνος της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται στο Λουξεμβούργο και παρακολουθεί τις εργασίες που γίνονται για να αποκατασταθεί ο αγωνιστικός χώρος».

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και τις προσπάθειες από πλευράς ΑΠΟΕΛ: «Να πούμε ότι δεν υπήρξε κάποια συνεννόηση με την ΑΕΛ αλλά επειδή είμαστε μια ομάδα που ανακινήσαμε αρκετές φορές το θέμα, το κάναμε ξανά καθώς βλέπουμε ότι αν δεν ασχοληθούμε εμείς δεν ασχολείται κανείς άλλος. Εμείς ζητάμε ανακίνηση αυτής της συζήτησης. Από τον τέως Υπουργό και την βουλή κρίθηκε ότι υπάρχει θέμα και πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις και βλέπουμε ότι τώρα αυτό ξεχάστηκε. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες πριν κλείσει η βουλή για διακοπές γίνονταν συζητήσεις. Πέρασε σχεδόν μισός χρόνος και δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική αντίληψη του προβλήματος. Λυπάμαι να αναγνωρίσω ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ο Υπουργός και η ανάλυση των αριθμών δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όταν ένας Υπουργός αναφέρει σαν επιχείρημα ότι ο μέσος όρος ανά αγώνας δείχνει μικρότερη μείωση και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε ένα παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ μπορούν να πάνε 7-8 χιλιάδες και σε ένα παιχνίδια της Δόξας 100 άτομα δεν μπορεί να βγει μέσος όρος. Δεν γίνεται να μπαίνει ένα τέτοιο επιχείρημα από τη στιγμή που υπήρξε μια μείωση μέσα στην 10ετία μέχρι το 2017-2018 180 χιλιάδων εισιτηρίων. Δεν είναι η κάρτα φιλάθλου το πρόβλημα, είναι ξεκάθαρο. Όταν σε μια χρονιά χάνουμε άλλες 150 χιλιάδες πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε τι διαφορετικό έγινε για να πάμε σε 10 χρόνια πλην 180 χιλιάδες και σε έναν χρόνο πλην 150 χιλιάδες».

**«Είναι θέμα αντίληψης. Είναι λες και υπάρχει ένα δάσος που ήταν γεμάτο, είχε τα προβλήματα του, έρχεται μια πυρκαγιά, καίει το δάσος και από κει και πέρα αντί να προχωρήσουμε σε μια σωστή αναδάσωση, απλά αφήνουμε το δάσος να μεγαλώσει ξανά από μόνο του. Ξέρουμε ότι μπορεί και να γίνει μπορεί και όχι».

Πω θα κινηθείτε από δω και πέρα; «Δεν υπήρξε ποτέ κοινό μέτωπο στο θέμα αυτό. Ο Υπουργός μας λέει ότι ο κόσμος των ομάδων που δεν επιθυμούν την απόσυρση της κάρτας φιλάθλου αύξησαν τον κόσμο τους. Και εμείς λέμε ότι είναι θέμα δίψας για διάκριση. Αν δε πήγαινε καλά η Ανόρθωση και η Ομόνοια θα ήμασταν στα τάρταρα».


btm