• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Κανένας λόγος να υπάρχει κάρτα φιλάθλου»
06/12/2019 13:45
«Κανένας λόγος να υπάρχει κάρτα φιλάθλου»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

Για την συζήτηση που δημιουργήθηκε με αρνητικό τρόπο για την κάρτα φιλάθλου μετά και τα τελευταία γεγονότα: «Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι στην διαδικασία αλλά στο σύστημα. Δεν υπάρχει αναγνώριση προσώπου. Μπορεί κάποιος την ώρα που μπαίνει γήπεδο να έχει σκυμμένο το κεφάλι για οποιοδήποτε λόγο. Από κει και πέρα από την στιγμή που δεν θα είναι δυνατό να ταυτοποιηθεί με αυτό τον τρόπο, τότε πάμε στον τρόπο που έχει εφαρμοστεί και αποδείχθηκε λανθασμένος. Δόθηκε το οπτικό υλικό, οι αστυνομία κατέληξε σε έξι πρόσωπα, στάληκαν οι φωτογραφίες στους ανθρώπους του ΚΟΑ και αυτοί προσπάθησαν να τα ταυτοποιήσουν. Αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό με δύο παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Το πρώτο έγινε στο ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ με την λανθασμένη σύλληψη δύο φιλάθλων. Το ίδιο συνέβη και στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το σύστημα έχει το πρόβλημα και κάτσε να πείσεις τον οποιονδήποτε να πάει να βγάλει κάρτα, από την στιγμή που η κάρτα είναι εν δυνάμει αιτία να συλληφθεί κάποιος χωρίς λόγο».
Για την σύσκεψη η οποία συγκλήθηκε με κύριο θέμα την κάρτα φιλάθλου: «Δεν ξέρω ποιο είναι το περιεχόμενο της συζήτησης στην σύσκεψη. Από την δική μας πλευρά πρέπει να συζητηθεί ένα θέμα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει το σύστημα για να υποστηρίξει αυτό το νόμο, δεν βλέπω κανέναν λόγο για να ισχύσει ο νόμος της κάρτας φιλάθλου. Χάσαμε που χάσαμε την εμπιστοσύνη μας προς το τρίτο πρόσωπο, και τώρα έχουν θέμα εμπιστοσύνης αυτοί που την έχουν εκδώσει. Υπάρχει μια εξαφάνιση αυτών των οποίων έβλεπαν ζεστά το θέμα προηγουμένως. Εμείς στείλαμε δύο επιστολές και δεν πήραμε απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά θα τα πληρώσει το ποδόσφαιρο και όλοι αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για το ποδόσφαιρο θα είναι μακριά. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε περισσότερες λανθασμένες συλλήψεις μετά την κάρτα παρά προ της κάρτας».
Σε ερώτημα φίλου του ΑΠΟΕΛ αν η διοίκηση είναι κατά της ταυτοποιήσης: «Μέθοδος ταυτοποιήσης σε οποιαδήποτε μορφή ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα και κανείς δεν θέλει στον κόσμο του να έχει ανθρώπους επικίνδυνους. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που εφαρμόσαμε την Loyalty cart, φτάσαμε σε ένα αρχείο που πλησίασε τις 65.000. Εμείς πρώτοι όταν υπήρχε ενδιαφέρον το εφαρμόσαμε αυτό και στον διαμοιρασμό των εισιτηρίων. Περασμένα μεγαλεία είναι αυτά αφού το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο και όπως πάνε τα πράγματα θα γίνει μηδαμινό».
**«Λέμε ότι δύο ομάδες βοηθούν στην αύξηση των εισιτηρίων, η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Ο κόσμος τους πάει γιατί οι ομάδες τους δείχνουν ότι είναι δυνατές και πάνε για τίτλο. Όταν σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της Ομόνοιας έγινε αυτό τότε τι θα πεις. Τρεις στις τέσσερις λανθασμένες συλλήψεις, επίθεση στα δημοσιογραφικά που δεν καλύφθηκε από καμιά κάμερα και τους υπευθύνους να έχουν λανθασμένη πληροφόρηση. Ελπίζουμε μετά την σύσκεψη να προκύψουν απαντήσεις αν και το αμφιβάλω».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που συνεχώς βελτιώνεται. Είναι μια ομάδα παραγωγική στις ευκαιρίες. Πρέπει να προχωρήσουμε με νίκες. Μετά την κλήρωση του Κυπέλλου φορτώθηκε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα μας και πρέπει να ανταπεξέλθουμε».
Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή πλην του τιμωρημένου Λούκας Σόουζα και του Βούρου ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και μέρες με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης και αποκατάστασης και δεν θα είναι επιλογή για αύριο. Γκέντσογλου, Ζοαοζίνιο και Ιωάννου μπήκαν κανονικά».
Για τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο προπονητής επιθυμούσε να εκατλέσει το πέναλτι με την Ομόνοια ο Μάτιτς: «Ο Ντε Βινσέντι είναι αυτός που εκτελεί τα πέναλτι όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο».
Υπάρχουν σκέψεις για την ενίσχυση τον Ιανουάριο; «Δεν έχω κάποια ενημέρωση αν έχουν παρθεί αποφάσεις. Δεν υπάρχει κάτι σε εξέλιξη αλλά δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι για εμάς οι μεταγραφικές περίοδοι είναι ευκαιρίες να ενισχύσουμε την ομάδα».


btm