• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ξανά… τεράστια στο ντέρμπι!
07/12/2019 21:35
Ξανά… τεράστια στο ντέρμπι!

Με αμυντική προσήλωση και ψυχικές αντοχές μέχρι τέλους, αλλά και με εκτελεστική δεινότητα στις αντεπιθέσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μια πέρα ως πέρα δίκαιη και σπουδαία νίκη στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σίτι, επικρατώντας 2-1! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βιώνει το χειρότερο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας σε οποιαδήποτε ομάδα! Ράσφορντ και Μαρσιάλ τα γκολ, μείωσε ο Οταμέντι, στο -14 από την κορυφή και τη Λίβερπουλ οι «πολίτες», «βλέπουν» 4άδα οι «κόκκινοι διάβολοι»!
Απειλητική ταχύτητα απέναντι σε τεχνική και και ατομική ποιότητα. Αυτό ήταν το στόρι του ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται στη μεγαλύτερη διάρκεια σε θέση άμυνας, αλλά να γνωρίζουν πότε ακριβώς και πόσο θα έπρεπε να τρέξουν στην επίθεση για ν’ απειλήσουν την εστία του Έντερσον. Και αυτό το έκαναν εξαιρετικά! Τόσο που στο πρώτο 20λεπτο οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν για την ομάδα του Σόλσκιερ, με τον Τζέιμς να σουτάρει πάνω στον Βραζιλιάνο γκολκίπερ στο 2ο λεπτό, τον Λίνγκαρντ να βλέπει τον Έντερσον να διώχνει το δικό του πλασέ με τα πόδια στο 9′ και τον τον Μαρσιάλ στο 16′ ν’ αντιμετωπίζει το ίδιο «τείχος» στο 16′. Με σωστότατη άμυνα, η Γιουνάιτεντ είχε καταφέρει ν’ αποκρούσει τα προσωρινά κύματα των επιθέσεων της Σίτι αλλά και να την περιορίσει στις επιλογές που φαινόταν να έχει όταν έφτανε τη μπάλα γύρω από τα καρέ του Ντε Χέα.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» με τους Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ και Ράσφορντ στην επίθεση, τον Φρεντ στα χαφ αλλά και τον Ντάνιελ Τζέιμς από δεξιά είχαν τρομερή ταχύτητα όταν αντιλαμβάνονταν πως μπορούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στην εστία του Άλισον. Η εικόνα των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίωρο ήταν τέτοια που φανέρωνε τεράστια διαφορά από τη Σίτι και μεγάλη ανωτερότητα, η οποία μετουσιώθηκε σε δυο γκολ! Στο 23ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα έπεσε άτσαλα στον Ράσφορντ και με τη βοήθεια του VAR η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για να κάνει ο Άγγλος φορ το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα κι αφού είχε προηγηθεί δοκάρι από τον Ράσφορντ (27′) αλλά και τεράστια χαμένη ευκαιρία σε πλασέ στην κίνηση από αντεπίθεση που εκφράστηκε με τρεις πάσες (!), έγινε και το 2-0! Ο Άντονι Μαρσιάλ που πρόλαβε το ντέρμπι, από δεξιά μέσα στην περιοχή σούταρε χαμηλά με το αριστερό και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!
Οι «πολίτες» είναι ομάδα που μπορεί να βγάλει αντίδραση από το πουθενά, αλλά πραγματικά απέναντι σε τόσο καλή Γιουνάιτεντ το βράδυ του Σαββάτου και με τέτοια προσήλωση στην άμυνα, ήταν πολύ δύσκολο για τους Πρωταθλητές να βρουν τους διαδρόμους που ήθελαν και τις στιγμές εκείνες από τις οποίες θα μπορούσαν να ξαναμπουν άμεσα στο παιχνίδι. Λίγο μετά το πρώτο ημίωρο ένα μακρινό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα πάνω στον Ντε Χέα ήταν η πρώτη τελική της Σίτι στο στόχο, στο 38′ ο Ζέσους έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά – ψαράκι στο 38′ και στο 45′ + 2′ ο VAR θεώρησε το χέρι του Φρεντ στην περιοχή ως τέτοιο στήριξης άσχετα από την απόσταση που είχε από το σώμα του. Ούτε ο Στέρλινγκ από τη μια πλευρά, ούτε ο Ντε Μπρόινε με τον Μπερνάρντο Σίλβα από την άλλη, ούτε ο Νταβίντ Σίλβα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Νταβίντ Ντε Χέα από τη στιγμή που ήταν τόσα πολλά τα σώματα στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ και τόσο καλά κλεισμένοι οι χώροι που οι Πρωταθλητές είχαν πλέον πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Στο 55′ ο Λίντελοφ με αυτοθυσία έπεσε εξαιρετικά στο σουτ του Ντε Μπρόινε και στο 59′ ο Τζον Στόουνς έπρεπε ν’ αποχωρήσει αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Οταμέντι να περνάει στη θέση του. Στο 64′ ήρθε τρομερή ευκαιρία για τη Σίτι με τον Ντε Χέα ν’ αποκρούσει πολύ καλό σουτ του Ρόδρι από το ύψος της περιοχής, ο Μαχρέζ πέρασε στο παιχνίδι για να βοηθήσει την ομάδα του Πεπ αντί του Μπερνάρντο Σίλβα και το ματς είχε ανεβάσει ρυθμό μετά το 60′. Η Γιουνάιτεντ με τον Ντάνιελ Τζέιμς έτρεχε για να αιφνιδιάσει και έδειχνε ικανή να βρει κι άλλο γκολ. Ο ΜακΤόμινεϊ έδειχνε να είναι… παντού και να παρεμβαίνει αποφασιστικά σε όλες τις φάσεις, ο Γουάν – Μπισάκα ήταν εξαιρετικός στο μαρκάρισμα του Στέρλινγκ, ο Φρεντ έκανε πολύ καλό ματς, ο Μαρσιάλ… στράβωσε όταν έγινε αλλαγή για να περάσει ο Περέιρα. Οι προσπάθειες των «πολιτών» όσο περνούσε η ώρα ήταν πλέον τέτοιες… απελπισίας, ο Οταμέντι στο 85′ σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1 και παρά τον ενθουσιασμό του κόσμου και την ώθηση με τα 5 λεπτά καθυστερήσεων, η Γιουνάιτεντ πήρε την τεράστια νίκη!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Σίτι:
Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (59′ Οταμέντι), Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι (86′ Γκουντογκάν), Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα (65′ Μαχρέζ), Γκαμπριέλ Ζέσους, Στέρλινγκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (88′ Γιάνγκ), ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Τζέιμς, Λίνγκαρντ (89′ Τουανσέμπε), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (74′ Περέιρα)


btm