• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έτσι έφτασαν στο διαζύγιο…
10/12/2019 11:15
Έτσι έφτασαν στο διαζύγιο…

Τέσσερις μήνες και μια μέρα κράτησε η θητεία του Τόμας Ντολ στο ΑΠΟΕΛ. Ο Γερμανός πλήρωσε την προβληματική εικόνα της ομάδας του και την αδυναμία που έδειξε να διορθώσει την κατάσταση.
Το διαζύγιο με τον Γερμανό προπονητή δεν ήταν μόνο θέμα της απρόσμενης ήττας από τον Ολυμπιακό, αλλά ήρθε μέσα από μια σειρά γεγονότων.  Το φινάλε της σχέσης των γαλαζοκιτρίνων με τον Τόμας Ντολ, ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων αφού το γυαλί είχε ραγίσει και η κατάσταση προ πολλού ήταν μη αναστρέψιμη.
Η θητεία του Γερμανού στον πάγκο άρχισε ιδανικά, όταν στις 13 Αυγούστου, οδήγησε την ομάδα σε σπουδαίο διπλό κόντρα στην Καραμπάχ, με το οποίο εξασφάλισε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, σφραγίζοντας συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό είναι εξαιρετικό, με μοναδική παραφωνία την εντός έδρας ήττα από τη Ντουντελάνζ που δεν στοίχισε. Εκείνη ωστόσο η ήττα (19 Σεπτεμβρίου)  ήταν η πρώτη αφορμή για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς τον Γερμανό προπονητή και η αρχή του τέλους της θητείας του στον πάγκο.
Ανάμεσα σε άλλα που καταλογίζουν στον Τόμας Ντολ είναι η αδυναμία να αξιοποιήσει ένα ρόστερ που θεωρείται από τους αρμόδιους σαν το καλύτερο που είχε ποτέ η ομάδα, άποψη που βρίσκει αντίθετο τον Γερμανό όπως έκανε ξεκάθαρο αρκετές φορές στους διοικούντες. Η δική του άποψη είναι ότι η ομάδα είναι λανθασμένα δομημένη και περίμενε τον Ιανουάριο για να διορθώσει κάποια πράγματα, όμως δεν πρόλαβε.
Επίσης κάποια πράγματα που έλεγε στις συνεντεύξεις Τύπου ο πρώην πλέον προπονητής του ΑΠΟΕΛ ενοχλούσαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι στη σύντομη θητεία του στον πάγκο είχε επιβάλει τα δικά του θέλω στον Αρχάγγελο, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον χειρισμό του θέματος Ντε Βινσέντι, τον αποκλεισμό του Τάμαρι από την αποστολή του αγώνα με την Καραμπάχ για πειθαρχικούς λόγους, αλλά και την άρνηση του να δεχτεί τον Λούκα Χατζηλούκα στο τεχνικό επιτελείο προ ενάμιση μηνός.
Στο γήπεδο είχε θέμα…
Τα πειθαρχικά παραπτώματα και τους ποδοσφαιριστές που αντιδρούσαν σε κάποια πράγματα η αλήθεια είναι ότι τους διαχειρίστηκε σωστά ο Τόμας Ντολ. Όπως έκανε με τον Τάμαρι στο Μπακού, αφήνοντας τον εκτός αποστολής, με τον Ντε Βινσέντι στο ματς με τον Ολυμπιακό και με άλλες περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η ομάδα είχε όμως θέματα αγωνιστικής πειθαρχίας που φάνηκαν κυρίως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου ο καθένας έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Επίσης καταλογίζουν στον Γερμανό προπονητή ότι έχασε τα αποδυτήρια με τον τρόπο που διαχειρίστηκε κάποια πράγματα και γενικά έβγαζε μια αρνητικότητα ως προς τις ικανότητες της ομάδας που καθοδηγούσε.
Φάνηκε πρόβλημα…
Μέσα στα αρνητικά που καταλογίζουν στον Τόμας Ντολ, είναι και η διαχείριση του ρόστερ, αφού έστω και αν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες θα μπορούσε να αξιοποιούσε καλύτερα το υλικό που είχε στη διάθεση του.
Ακόμα και αν πίστευε ότι δεν ήταν το καλύτερο ρόστερ, όφειλε να δοκίμαζε διάφορα πράγματα και να είχε περισσότερους παίκτες στις επιλογές του. Επίσης καταλογίζουν στον Γερμανό ότι όσες φορές έπαιξε με τετράδα στην άμυνα είχε καλή παρουσία το ΑΠΟΕΛ και όμως επιστράτευσε στα περισσότερα ματς το 3-5-2 το οποίο ήταν το μόνιμο σύστημα του προηγούμενου προπονητή Πάολο Τραμετσάνι και ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που προέκυψε διαζύγιο με τον Ιταλό προπονητή.
Κώστας Παναγιώτου


btm