• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Το κίνητρο, ο Τιμούρ και οι απόντες»
12/12/2019 11:52
«Το κίνητρο, ο Τιμούρ και οι απόντες»

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, ενόψει του αγώνα με την Ανόρθωση.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι δύσκολο να της δημιουργήσεις προβλήματα και να της πετύχεις γκολ. Η ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο την προηγούμενη βδομάδα. Πετύχαμε 12 γκολ σε τρεις αγώνες και είμαι σίγουρος ότι θα παιχτεί ένα πολύ καλό παιχνίδι. Με τη βοήθεια κάποιων αποτελεσμάτων βρεθήκαμε για πρώτη φορά στην 3η θέση. Είναι παιχνίδια έξι βαθμών και όταν κερδίζεις ντέρμπι, έχεις πολλά οφέλη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι».
Για τον κόσμο: «Στο τελευταίο παιχνίδι, οι αντίπαλοι οπαδοί είχαν 100-200 άτομα και ακούγονταν αυτοί, αντί οι δικοί μας. Ο κόσμος της Ανόρθωσης πάει μαζικά στο γήπεδο και όλοι είδαν τι έδρα δημιουργεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ας δώσουμε παλμό και εμείς και να νιώσουν οι ποδοσφαιριστές ότι παίζουν με τη στήριξη του κόσμου. Θα έχει δυσκολίες το παιχνίδι».
Για τους τραυματίες: «Σίγουρα θα είναι απών οι Περέιρα, Γκακπέ, Ρομπέρζ, Ψύχας και Νσούε. Για τους Γιούστε και Αγκίρε θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ας ασχοληθούμε με αυτούς που είναι διαθέσιμοι. Αυτοί θα δώσουν το 100% για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο».
Για το που θα κριθεί το ντέρμπι: «Θα κριθεί στο πάθος, στη συγκέντρωση και στην αποφυγή των λαθών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ καλή στην αμυντική λειτουργία και στα στημένα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να ανταποκριθούμε στην καλή λειτουργία της Ανόρθωσης».
Αν είναι το πιο δυνατό τεστ: «Από τις 14 Απριλίου είχαμε να κερδίσουμε ντέρμπι. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν κερδίζεις, βελτιώνεσαι. Είναι κίνητρο το ότι παίζουμε με την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα».
Για την κάρτα φιλάθλου: «Τα πιστεύω του κάθε οπαδού δεν μπορεί να τα αλλάξει κανένας. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιους να έρθουν στο γήπεδο. Να έρθουν, όμως, στο γήπεδο, αυτοί που έχουν κάρτα. Αν κερδίσουμε αυτό το ντέρμπι, αλλάζουν πολλά».
Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Έχει κάνει πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το νησί μας και τώρα είναι από τους καλύτερους προπονητές. Το παρελθόν έχει περάσει. Αυτός θα κάνει τα δικά του πλάνα και εγώ τα δικά μου. Είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτά. Είμαστε δύο χαρακτήρες που βγάζουμε πάθος. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Δεν μας αρέσει να χάνουμε. Ο κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο. Θα υπάρχει ένταση στον αγωνιστικό χώρο και θα πρέπει να βοηθήσουμε τους διαιτητές. Θα πρέπει να δείξουμε ότι αλλάξαμε επίπεδο».
Αν θα έχει πιο προσεχτική διαχείριση: «Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί».
Για το Λούκα Χατζηλούκα: «Θέλω να του ευχηθώ ότι καλύτερο στο αποψινό παιχνίδι. Είμαστε φίλοι, έχει κάνει πολλά πράγματα στην καριέρα του. Δεν είναι εύκολο να κοουτσάρεις μεγάλη ομάδα. Φέτος, αρκετές ομάδες στηρίχτηκαν σε Κύπριους και αυτό είναι σημαντικό για όλους. Καλή επιτυχία σε όλους».
Για τους Βασιλείου και Σελίμοβιτς: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Στις προπονήσεις υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός».
Για την ενίσχυση και αν θα αποκτήσουν επιθετικό: «Σίγουρα. 100% θα πάρουμε επιθετικό».


btm