• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στην 6άδα με Χατζηγιοβάννη και Περέα!
14/12/2019 21:34

Μετριότατη η απόδοση του Παναθηναϊκού, αλλά με εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη και με ωραίο γκολ του Περέα, οι Πράσινοι επικράτησαν σχετικά εύκολα της Λαμίας που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 60′ λόγω αποβολής του Μπεχαράνο και μπήκαν στην πρώτη εξάδα.

Έτσι έπαιξαν

Χωρίς έκπληξη η βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ινσούα, δεξί τον Αποστολάκη και τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Νούνες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, δεξί ο Μπουζούκης, σε ελεύθερο ρόλο ο Ζαχίντ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Η Λαμία του Άκη Μάντζιου παρατάχθηκε με τον Θεοδωρόπουλο στην εστία. Δεξί μπακ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Βάντερσον και ο Αντέτζο με τον Πλιάτσικα στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπεχαράνο και Δημούτσος οι κεντρικοί μέσοι, αριστερό χαφ ο Ρόμανιτς και δεξί ο Βασιλόγιαννης. Ο Καραμάνος σε ελεύθερο ρόλο και… φουνταριστός ο Τουράμ

Τραγικός αλλά με προβάδισμα στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός!

Στο χειρότερό του φετινό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν! Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας(61-39), το σύνολο του Δώνη αδυνατούσε να δημιουργήσει την παραμικρή καλή στιγμή, έκανε συνέχεια το εύκολο λάθος και είχε την εικόνα μίας ομάδας που δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι για να να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Μία φλύαρη κυκλοφορία ήταν ότι είχε να δείξει το Τριφύλλι μέχρι και το 44!

Σε εκείνο το λεπτό, η καταπληκτική τριαντάρα μπαλιά του Νούνες, βρήκε τον Χατζηγιοβάνη μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας εξτρέμ πέρασε σαν… σταματημένο τον Ρόμανιτς και ανατράπηκε από τον Θεωδορόπουλο. Εκτέλεσε ιδανικά από τα έντεκα βήματα και κόντρα στην εικόνα του αγών έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Λαμία ήταν καλύτερη. Πολύ καλύτερη. Δεν άφηνε χώρους, είχε άριστη ανασταλτική συμπεριφορά(δεν δέχθηκε ούτε μία τελική), ανοιγόταν σωστά στο επιθετικό τρανζίσιον και είχε τις δικές της καλές στιγμές για να σκοράρει αλλά βρήκε… τοίχο πάνω στον Διούδη.

Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού απόκρουσε το σουτ του Βασιλόγιαννη(4᾽),  εκείνο του Δημούτσου(14᾽) αλλά και τον… κεραυρό του Σκόνδρα εκτός περιοχής στο 38᾽! Ένα λεπτό αργότερα μπλόκαρε και την κεφαλιά του Τουράμ, δίνοντας λύση στην προβληματική αμυντική συμπεριφορά των συμπαικτών του.

Το… καθάρισαν Μπεχαράνο και Περέα

Στην έναρξη της επανάληψης το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Όλα άλλαξαν και έγειραν την πλάστιγγα ολοκληρωτικά υπέρ του Παναθηναϊκού με την συμπλήρωση μιας ώρας. Ο Μπεχαράνο είδε δεύτερη κίτρινη στο 60´και οι γηπεδούχοι έκαναν μια πολύ καλή διαχείριση των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Έψαξαν συνετά το δεύτερο γκολ και το βρήκαν.

Ο Μακέντα μπορεί να αστόχησε σε δύο καλές στιγμές, ωστόσο, ο Περέα που είχε αντικαταστήσει από νωρίς τον ανέτοιμο Ζαχίντ, εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα, πέρασε υπέροχα τον Πλιάτσικα και με άπιαστο αριστερό σουτ έγραψε το 2-0 στο 82᾽!

Ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 87῾, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην τρίτη εντός έδρας φετινή του νίκη και να μπαίνει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

ΜΑΝ OF THE MATCH: Ζοάο Νούνες. Ο Πορτογάλος στόπερ έπαιξε και απόψε σε ρόλο κεντρικού μέσου και τα πήγε περίφημα! Από δική του καταπληκτική μπαλιά, ο Χατζηγιοβάνης κερδίζει το πέναλτι. Είχε σωστά ανοίγματα του παιχνιδιού, λίγα λάθη στις μεταβιβάσεις και αρκετή δουλειά ανασταλτικά. Ο Δώνης στο πρόσωπο του βρίσκει μία καλή λύση για την μεσαία γραμμή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ότι καλό έκανε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν από τις δικές του ατομικές ενέργειες. Ήταν… όαση και στο φινάλε του ημιχρόνου έβαλε βάσεις νίκης για τον Παναθηναϊκό, με υπέροχο κοντρόλ πάνω στην γραμμή και δύο ντρίπλες. Άριστη εκτέλεση και στο πέναλτι, όπου έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται!

Στο ύψος του και ο Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Κολομβιανός πέτυχε με ωραία προσπάθεια το 2-0 και… καθάρισε το ματς για την ομάδα του. Θα μπορούσε να σκοράρει και στις καθυστερήσεις αλλά σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντάνι Μπεχαράνο. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος της Λαμίας άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Χρησιμοποίησε αντιαθλητικά τον αγκώνα του σε εναέρια μονομαχία, έχοντας ήδη κάρτα από το πρώτο μέρος. Κάτι που σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 73᾽ και το 78᾽ ο Κίκο Μακέντα θα μπορούσε να εκτελέσει πολύ καλύτερα τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να διώξει το άγχος του 1-0 από τον Παναθηναϊκό. Βιάστηκε και στις δύο, έδειξε προχειρότητα και δεν κατάφερε να κάνει την δουλειά του, δηλαδή να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Τάσση. Ορθά δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην ανατροπή του Χατζηγιοβάνη ενώ επίσης ορθά δείχνει την δεύτερη κίτρινη στον Μπεχαράνο για την αγκωνιά στο πρόσωπο του Μπουζούκη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα βράδυ όπου ξεκίνησε με ένα πολύ κακό ημίχρονο, το παιχνίδι… πήγε στον Παναθηναϊκό, εκείνος έκανε τα βασικά και πήρε το τρίποντο απέναντι στην Λαμία. Στο φινάλε του πρώτου μέρους προηγήθηκε στο σκορ, στο 60᾽ η Λαμία έμεινε με δέκα και στο 82´ ο Περέα διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Με αυτή την νίκη, η ομάδα του Δώνη έφτασε τους 20 βαθμούς και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μπήκε στην πρώτη εξάδα.


btm