• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ: Καταγγελία ΣΟΚ για Κούμα!
14/01/2020 13:19
ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ: Καταγγελία ΣΟΚ για Κούμα!

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και εξαπέλυσε σοβαρές καταγγελίες. Τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να τον ανατρέψει από την προεδρία του συνδέσμου.

«Το θέμα ήταν για τα χρήματα που δίνονται στα κορίτσια στα ταξίδια και η μη ανταπόκριση του προέδρου της ΚΟΠ για να συζητήσουμε το πρόβλημα. Οι ποδοσφαιρίστριες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν δυνατό τρόπο και το έκαναν με τεράστια επιτυχία γιατί πέτυχε ο σκοπός που θέλαμε. Δεν τιμωρήθηκε κανείς και βγήκε το θέμα στην επιφάνεια. Η έλλειψη επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΚΟΠ δημιούργησε τα προβλήματα. Οι επιστολές ήταν εκεί και φαντάζομαι είναι η πολιτική που θέλει να ακολουθεί ο πρόεδρος και δεν συναντιέται μαζί μας. Προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να υποτιμήσει τον σύνδεσμο και δεν θα το ανεχθούμε αυτό γιατί είναι απαράδεκτο. Το θέμα πήγε στην βουλή γιατί το ενέγραψαν κάποιοι βουλευτές. Στην Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταθέσαμε τα στοιχεία και στην πορεία βγήκαν και αρκετά άλλα θέματα και προβλήματα όπως π.χ. το ύψος των επιχορηγήσεων που λαμβάνει η ομοσπονδία και που έπρεπε να το γνωρίζουν τα σωματεία. Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν που πήγαν τα λεφτά. Ο φίλος μου ο κύριος Σιαμπουλλής έλεγε πριν ένα μήνα για χορηγία 100 χιλιάδες και σήμερα το πρωί μετά από ένα μήνα είπε ότι είναι 185.000 ευρώ η χορηγία και αμφισβήτησε αυτό που είπαν οι κοπέλες ότι αγωνίζονταν με ανδρικό ρουχισμό. Τα φορούσε τα ρούχα αυτά η Εθνική νέων το 2016-2017 και παραχωρήθηκαν τα ρούχα στα κορίτσια τώρα. Δεν υπήρχαν μικρά νούμερα και παντελονάκια χωρίς λουρί με αποτέλεσμα να τους πέφτουν. Το 2012-2016 ήταν 12 εκατομμύρια η χορηγία και το 2016-2019 άλλα εννιά εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια μέχρι το 2022. Τα δύο εκατομμύρια προνοούν αναβαθμίσεις γηπεδικών εγκαταστάσεων και όχι δημιουργία αθλητικού κέντρου. Θα τα πούμε έξω από τα δόντια. Οι παράγοντες δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στα οικονομικά και το κακό είναι ότι δεν ήμασταν εμείς παρόντες στην γ.σ  για να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις.. Αν θέλουν κάποιοι να λέγονται παράγοντες δεν πρέπει μόνο να γκρινιάζουν αλλά να κάνουν και κάποιες σημαντικές ερωτήσεις» δήλωσε ο Νεοφυτίδης.
Γιατί ήρθε στην παρούσα φάση αυτή η τοποθέτηση σας; «Γιατί μας προκάλεσε ο κ. Σιαμπουλλής. Αλλά και να μην γινόταν αυτό ήταν ενήμερη η βουλή».
Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανοικτή κόντρα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ: «Απειληθήκαμε πολλές φορές. Έγιναν παρεμβάσεις για να με ανατρέψει από την προεδρία του Συνδέσμου. Εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί. Ο μόνος υγιής σύνδεσμος που μένει ισχυρός είναι ο ΠΑΣΠ και έτσι θα παραμείνει όσο αναπνέω εγώ. Αν πεθάνω δεν ξέρω τι θα γίνει».
Υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και δεν μιλά κανείς; «Χθες λέχθηκε η ΚΟΠ ότι επιχορηγεί την αναμετάδοση των αγώνων και δίνει λεφτά στις πλατφόρμες. Υπήρχε άλλος τρόπος για να είναι πιο κερδοφόρα η κατάσταση για τα σωματεία. Κανείς δεν μιλά. Τα έλεγε ο Παναγή αλλά τώρα κανείς δεν μιλά. Λέει η ΚΟΠ ότι εγώ πληρώνω 4 χιλιάδες για αναμετάδοση ενός αγώνα. Δώδεκα ματς είναι 92.000 και τα σωματεία πέθαναν από έλλειψη χρήματος. Θα μπορούσαν να διαμοιραστούν τα χρήματα και να αποδεχθούν τις προσφορές να μεταδίδονται διαδικτυακά τα παιχνίδια».
Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει με αυτό; «Δεν ξέρω, μπορεί να παίρνουν και κάποια χρήματα. Τα χρήματα δικαιούται η ομοσπονδία και οφείλει να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο».
Λέτε ότι η ΚΟΠ παίρνει κονδύλια και δεν τα αξιοποιεί για τον λόγο που τα παίρνει: «Δεν το λέω εγώ αυτό αλλά τα έγγραφα. Αν δεν τα παίρνουν πρέπει να δουν τι θα κάνουν γιατί ανήκουν στην Κύπρο αυτά τα χρήματα. Αν δικαιούμασταν 11 εκατομμύρια σαν Κύπρος και δεν τα πήραμε ή πήραμε λιγότερα τότε πρέπει να παραιτήσουν».
Αφού το γνωρίζει η ΟΥΕΦΑ αυτό, γιατί δεν κάνει κάτι; «Δεν ξέρω πως λειτουργεί η UEFA».
**«Επιμένουν ότι αν μια γυναίκα οδηγήσει να πάει από το ένα σημείο στο άλλο πρέπει να παίρνει 75 ευρώ και αν το κάνει ένας άνδρας δικαιούται 800 ευρώ».
Μετά την κριτική από την βουλή πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι; «Θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να διερωτηθεί και η πολιτεία ποιος είναι ο ρόλος του ΚΟΑ ο οποίος είναι ανύπαρκτος. Υπάρχουν επιτροπές στον ΚΟΑ που πρέπει να παρακολουθούν αυτά τα θέματα. Έστειλα επιτροπή και στον πρόεδρο του ΚΟΑ ότι αν δεν μπορεί να συνεδριάσει μια επιτροπή και να λάβει μέτρα να την κλείσει και να αναλάβει ο ίδιος. Μια βουλευτής τους είπε ότι στέλνουν τις κοπέλες στην Φινλανδία με ένα ποσό που αρκεί για ένα αναψυκτικό και ένα σάντουιτς την ημέρα. Δεν ζητάνε χίλια ευρώ την ημέρα. Ζητάνε τους μισθούς που χάνουν από τις δουλειές τους για να πάνε στο εξωτερικό και τα χρήματα που βάζουν βενζίνη για να πάνε προπονήσεις».
Τι περιμένετε να γίνει;
«Η βουλή μας ενημέρωσε ότι θα καλέσει την ΚΟΠ μέσα στον Φεβρουάριο να δικαιολογήσει πράγματα με αφορμή τα στοιχεία που καταθέσαμε εμείς. Θα προχωρήσουμε κανονικά Θα στηρίξουμε μέχρι τέλους της γυναίκες, η FIFpro είναι ενήμερη για κάθε θέμα και παρακολουθούν το θέμα πολύ στενά. Θα το προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι οι τόνοι πρέπει να πέσουν και να σταματήσουν στην ΚΟΠ να στρουθοκαμηλίζουν. Δεν είναι καλό να πουν ότι κάναμε ένα λάθος και θα το διορθώσουμε».
Με αυτά τα δεδομένα μπορείτε να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Κούμα;
«Κάνω έκκληση στον κ Κούμα να ορίσει συνάντηση να μιλήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα σε 10 λεπτά και όχι να βάζει τους άλλους μπροστά να λύσουν τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Κούμα, ο κ. Κούμας είναι αυτός που έχει το πρόβλημα. Αυτό που θέλει να κάνει π.χ. είναι να φτιάξει έναν φιλικό αγώνα στο επίσημο καλεντάρι και να βγάλει αυτός την 11άδα. Δεν γίνεται να μου καθορίζει ποιοι θα πάνε στις συζητήσεις και να μου λέει ότι θα έρθει αυτός και αυτός  επειδή είναι φίλος μου. Με τον κ. Φοίβο Βάκη και τον κ. Σάββα Κωνσταντίνου ήμασταν πολύ κοντά στο να λύσουμε το θέμα. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του προέδρου».

 


btm