• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Βάζουμε τον σταυρό μας…
21/01/2020 10:56

ΠΑΕΙ και αυτό. Όπως πήγαν όλα τα προηγούμενα περιστατικά σε βάρος του ποδοσφαίρου. Πόσες, μα πόσες φορές ζήσαμε το φαινόμενο της επίθεσης σε βάρος διαιτητών; Πόσες φορές ακούσαμε από την Αστυνομία ι να δίνει διαβεβαιώσεις ότι θα φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και για την ασφάλεια διαιτητών;
Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα. Και βάζουμε τον σταυρό μας να μην ζήσουμε εκ νέου ίδια φαινόμενα. Δεν είναι όμως μία ευχή που μπορεί να υλοποιηθεί έτσι απλά. Ούτε το χαμόγελο αισιοδοξίας του κυρίου Γιώργου Σαββίδη αμέσως μετά την χθεσινή σύσκεψη μπορεί να προσφέρει εγγύηση.
Ούτε επίσης περιμένω ότι θα βρεθούν άτομα τα οποία θα επικοινωνήσουν με την γραμμή 1460 για να δώσουν στοιχεία αναφορικά με ύποπτα παιχνίδια. Γιατί, ούτε και αυτό είναι τόσο απλό κύριε υπουργέ.
ΜΙΑ είναι η ελπίδα για να βελτιώσουμε στον καλύτερο βαθμό το όλο σκηνικό που έχει αμαυρώσει το ποδόσφαιρο μας. Να δείξουμε σωστή συμπεριφορά και σεβασμό στο άθλημα, όσοι ασχολούμαστε και ζούμε από τη λειτουργία του.
Βάζω μέσα και τα Μ.Μ.Ε αφού είναι και ο δικός μας ρόλος σημαντικός. Όπως επίσης και δική μας είναι η ευθύνη για τη σωστή απόδοση των εξελίξεων.
Όταν έχουμε θέληση και ικανότητα να αναδείξουμε σωστά το πρόβλημα από τη μία και από την άλλη, να προβάλουμε επίσης σωστά τα καλά του ποδοσφαίρου, τότε βοηθούμε για να επιστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο, η αξιοπιστία στον χώρο.
Η ΚΟΠ από τη δική της πλευρά καλείται να εξέλθει από το δικό της αδιέξοδο. Δέχτηκε την αμφισβήτηση και είναι πλέον σε οριακή θέση.
Θυμηθείτε, τι έγινε πριν την ανακοίνωση των ύποπτων αγώνων και πριν επίσης από την έκρηξη στο αυτοκίνητο του διαιτητή.
Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις από δύο μεγάλες ομάδες αλλά και από τον πρόεδρο της δημοκρατίας με σαφείς αιχμές κατά της διαιτησίας, κατά της ηγεσίας του ποδοσφαίρου μας και κατά ορισμένων παραγόντων ομάδων που ανήκουν όμως στην ΚΟΠ.
Μπορεί η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να πείσει όσους αμφισβητούν τις προθέσεις της για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο;
Ας το δείξει με πράξεις και όχι με λόγια.
ΜΠΟΡΟΥΝ οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων να ακολουθήσουν σταθερή πολιτική; Να μην αντιδρούν μονάχα όταν αδικούνται; Συνήθως αυτό γίνεται. Τα βάζουν με το σύστημα μόνο όταν επηρεάζεται η δική τους ομάδα.
Ο νυν πρόεδρος της ΚΟΠ (υπενθυμίζω) δεν εκλέγηκε μόνος του. Όταν τους ζήτησε να τον εγκρίνουν για πρόεδρο ενάμιση μάλιστα θητεία (πεντέμισι χρόνια) του έδωσαν αμέσως έγκριση και την ψήφο τους.
Το ίδιο ακριβώς έγινε στην προκήρυξη για τους ύποπτους αγώνες και σε πολλά άλλα θέματα συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ μας μπορούν; Άλλο μεγάλο κεφάλαιο και πολύ σημαντικό. Συνήθως εκεί είναι το μέγα θέμα συζήτησης και αμφισβήτησης. Προέρχεται (κατά την άποψη μου) από την αδυναμία ορισμένων να ανταποκριθούν σωστά στο έργο που επιτελούν.
Άκουσα  τον διεθνή βοηθό διαιτητή Νίκο Εγγλέζου να δηλώνει μεταξύ άλλων στο Super Sport Fm 104.0. Η συζήτηση έγινε αναφορικά με το  αν θα μπορέσουν να βγάλουν το πρωτάθλημα ή θα χρειαστεί να έρθουν ξένοι.
Είπε λοιπόν ο εκπρόσωπος των διαιτητών. «Βλέπουμε τον πρόεδρο και ολόκληρη την ομοσπονδία να μας στηρίζει. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε δυνατοί. Δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για ζήτημα ξένων διαιτητών. Θα τα καταφέρουμε, όπως τα καταφέρναμε όλα αυτά τα χρόνια».
ΜΑΚΑΡΙ να επιβεβαιωθεί ο κύριος Εγγλέζου. Η δική τους απόδοση θα κρίνει και όλη την συμπεριφορά των ομάδων, των Μ.Μ.Ε και των φιλάθλων απέναντι τους.
Κανένας, μα κανένας δεν είναι τρελός, ώστε να επικρίνει τη διαιτησία, χωρίς σοβαρό λόγο. Ας το έχουν στο μυαλό τους οι ίδιοι. Είναι δύσκολη 100% η δουλειά τους, όμως πριν αποφασίσουν να γίνουν διαιτητές, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ευαίσθητος είναι ο ρόλος τους στο ποδόσφαιρο.
ΓΙΑ το ενδεχόμενο να δόθηκαν λάθος στοιχεία από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η ΚΟΠ για τους ύποπτους αγώνες, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω.
Σαφώς και πρέπει να είναι όλοι διπλά και τριπλά προσεχτικοί όταν προσπαθούν να εξιχνιάσουν μία υπόθεση.
ΑΛΛΟ όμως αυτό και διαφορετικό το να βγαίνει μία ομάδα η οποία δακτυλοδείχνεται διαρκώς και να ζητά τα ρέστα. Ας είμαστε κάπως ρεαλιστές. Αποφεύγω να αναφερθώ σε ονόματα και καταστάσεις, όμως θεωρώ πως κάποια πράγματα, είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν χρειάζονται ονομαστική αναφορά.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 


btm