• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τα έδωσαν όλα, έμειναν στο μηδέν!
26/01/2020 21:33

ΑΕΚ (ολοκλήρωσε με 10) και Ολυμπιακός τα έδωσαν όλα για τη νίκη, αλλά έμειναν στο 0-0, με τους Πειραιώτες να είναι συνολικά ανώτεροι, έχοντας και δοκάρι. Περνάει πρώτος τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ με νίκη.

Έτσι ξεκίνησαν
Από μια είδηση έκρυβαν οι επιλογές των δύο προπονητών. Ο Μάσιμο Καρέρα δεν ξεκίνησε (και πάλι) τον Ολιβέιρα, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Σισέ στο πλευρά του Μπα, αντί του τιμωρημένου Σεμέδο.

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Στην εστία ήταν ο Μπάρκας, οι Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου και Λόπες από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Σιμόες, Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση θα Βέρντε, Μάνταλος και Λιβάγια.

Ίδιο σχήμα και από τον Πορτογάλο. Ο Σα θα εήταν στην εστία, ο Ομάρ δεξιά και ο Τσιμίκας αριστερά, Σισέ και Μπα ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, την τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούσαν οι Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά και στη μεσοεπιθετική γραμμή βρέθηκαν οι Μασούρας, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Το ματς

Ντέρμπι από το… πρώτο λεπτό. Αρκετά «ζεστό» μπάσιμο έκαναν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση, δίνοντας καλό ρυθμό στο παιχνίδι, ενδιαφέρον στο κοινό και (ίσως και ανέλπιστα) πολύ καλό τέμπο στον αγώνα. Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Με τις δύο ομάδες να συμβάλλουν σε αυτό. Η ΑΕΚ μπήκε κάπως καλύτερα στα πρώτα λεπτά, με τον Μάνταλο να μπουκάρει (4’) από τα δεξιά και τον Σισέ να τον «κόβει» και να παραχωρεί κόρνερ. Ωστόσο, την πρώτη μεγάλη στιγμή και την καλύτερη του πρώτου μέρους, την είχε ο Ολυμπιακός. Έπειτα από ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και με την αντίπαλη άμυνα να μην έχει προλάβει να οργανωθεί, ο Μασούρας έκανε απ’ τα αριστερά το γύρισμα για τον Μπουχαλάκη, που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Μπάρκα, στο σουτ με το δεξί που έπιασε.

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμη καλύτερο ρυθμό, που κράτησε μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, το ματς ήταν ανοιχτό, με τους Πειραιώτες να έχουν και δεύτερη καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα.

Με τον Μασούρα (και πάλι) να θέλει να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν έφτασε για λίγο στην μπάλα κι ενώ ήταν στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Στη συνέχεια, έπεσαν οι… στροφές στις «μηχανές» των δύο ομάδων. Ο Καρέρα έκανε πολύ νωρίς την πρώτη του παρέμβαση στο παιχνίδι, βάζοντας τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι στο 31ο λεπτό. Οι όποιες τελικές (πλην μιας) έγιναν μέχρι την ανάπαυλα, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε προς το τέλος του α’ ημιχρόνου να έχει 59% κατοχή της μπάλας, είχε την τελευταία… ζαριά στο παιχνίδι. Χωρίς κέρδος, πάντως, αφού ο Μασούρας προτίμησε να κάνει ψαλιδάκι και δεν απείλησε τον Μπάρκα.

Και στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα η ΑΕΚ, με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά είχε και μεγάλη ευκαιρία (47’). Έπειτα από μια πονηρή εκτέλεση φάουλ (σε στημένο προς τα αριστερά), ο Μάνταλος βρήκε με συρτή πάσα τον Λιβάγια, αλλά δεν νίκησε τον Σα. Σε μια φάση που θύμισε την κομπίνα που είχε γίνει σε πρόσφατο ντέρμπι με τον Αραούχο να σκοράρει. Παρόμοια (με του πρώτου μέρους) ήταν η εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα στα πόδιά του, είχε σε μεγάλο μέρος του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και την ουσία. Τα στημένα που είχε στο παιχνίδι (με αρκετά κερδισμένα κόρνερ) ήταν πολλά, αλλά δεν πήρε πράγματα.

Σε μια από τις φάσεις που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, ο Βαλμπουενά γέμισε, ο Βράνιες έδιωξε άσχημα και έστρωσε στον Γκιγέρμε, που από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (61’). Η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν και πάλι μέσω στατικής φάσης, αλλά σημειώθηκε από την «κιτρινόμαυρη» πλευρά. Ο Βράνιες είχε καλή ευκαιρία, αλλά τη σπατάλησε, πιάνοντας πολύ κακή ευκαιρία, από εξαιρετική θέση, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε καλή ισορροπία.


btm