• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η συνέντευξη του Θεόδωρου Αντωνίου στο «Άκου τι Λέει» (ΗΧΗΤΙΚΑ)
28/01/2020 20:57

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Άκου τι Λέει» με τον Μιχάλη Παπαγεωργίου στον Super Sport fm 104.0 είναι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΛ Θεόδωρος Αντωνίου.

 

Για την θητεία στην ΕΝΠ και την επιστροφή στην ΑΕΛ: «Είναι χαρά μου που επέστρεψα στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΛ. Όσοι με ξέρουν αντιλαμβάνονται ότι είμαι χαρούμενος. Το πέρασμα μου από την ΕΝΠ ήταν  ια μεγάλη εμπειρία για εμένα γιατί πήρα μια μεγάλη απόφαση, έκανα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, άλλαξα πόλη για ενάμιση χρόνο και ήταν μια εμπειρία την οποία θα θυμάμαι με τα καλά και τα κακά της. Υπερισχύουν τα καλά γιατί έκανα πολλούς φίλους στην περιοχή και τους στέλνω τα χαιρετίσματα μου. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με κάποιους ανθρώπους εκεί γιατί πέραν του ποδοσφαίρου είναι σημαντικό να κάνεις και φίλους. Όπως μα αποχαιρέτησαν φάνηκε και η εκτίμηση τους προς το πρόσωπο μου. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Υπήρχε ένα πρόβλημα προσωπικό και έπρεπε να επιστρέψω στη Λεμεσό και μετά ήρθε η πρόταση αό τον Ανδρέα Σοφοκλέους, δεν ήταν προσυνεννοημένο».

Στην ΕΝΠ συνεργάστηκες με τον πρόεδρο Γιώργο Τσόκκο ο οποίος δεν βγαίνει συχνά να μιλά, τι άνθρωπος είναι; «Είναι ο πρόεδρος, αυτός κάνει κουμάντο. Είναι ένας άνθρωπος που είναι νέος στον χώρο και νεαρός και είναι ενθουσιώδης. Θέλει να πετύχει πράγματα με την ομάδα του. Πολλές φορές βιαζόμαστε λίγο και ο Γιώργος από την πλευρά του είναι τόσο ενθουσιώδης που κάποιες φορές όταν δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα σχεδιάζει δεν του αρέσει. Και με την οικογένεια Τσόκκου έχω καλές σχέσεις και με την κυρία Τασούλλα και με τον κύριο Ανδρέα».

Και άνοιξε ξανά η πόρτα της ΑΕΛ: «Δεν περίμενα τόσο σύντομα να ανοίξει η πόρτα της ΑΕΛ αλλά είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκονται στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους που μου δείχνει εμπιστοσύνη σε μια κρίσιμη καμπή».

Δεν του κακοφάνηκε που έφυγες; «Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα στις σχέσεις μας, ούτε και την στιγμή που πήρα την απόφαση να φύγω. Ένιωσα ότι έπρεπε να αλλάξω κάτι. Είμαι αρκετά χρόνια στην ΑΕΛ, ήρθε εκείνη η πρόταση και θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα ήθελα να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία. Είμαι ευχαριστημένος με τα όσα πέρασα και νιώθω πλέον πολύ πιο έμπειρος».

Πως έζησες το περσινό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην ΕΝΠ και την Αλκή που παίχτηκε η παραμονή; «Έγιναν αρκετά πράγματα εκείνη την ημέρα και όσοι ήταν στον πάγκο σε εκείνο το ματς θα τους μείνει αξέχαστος. Δεν ήμουν ποτέ στον πάγκο παρά μόνο στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ήθελα να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο να τα καταφέρει η ομάδα να παραμείνει. Θεωρώ ότι πέρσι η Ένωση έπρεπε να παραμείνει πιο εύκολα στην κατηγορία αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι, είναι λεπτομέρειες. Υπήρχε πίστη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο από εμένα και το ξέρουν πολύ καλά οι φίλοι μου Γιώργος Κοσμά και Λευτέρης Ελευθερίου που ήταν στον πάγκο. Ο Θεός βοήθησε και τα κατάφερε η ομάδα».

Βρήκες πολλούς παλιούς συνεργάτες στην ΑΕΛ; «Βρήκα πολλούς με τους οποίους συνεργάστηκα τα προηγούμενα χρόνια και νιώθω ότι με υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και πιστεύω ότι τους βοηθώ. Αν δεν το ένιωθα και δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εκεί. Είναι μια ευκαιρία για την ΑΕΛ μέσα από αυτά τα προβλήματα να πατήσει ξανά γερά τα πόδια της στο έδαφος και να φτάσει ξανά σε μεγάλες επιτυχίες. Να ξεκαθαρίσω ότι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ΑΕΛ την τελευταία 8ετία και λίγο περισσότερο είναι και από τις ομάδες που πρωταγωνιστεί συνεχώς. Μπορεί να μην έχει κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων στην σειρά αλλά είναι εκεί. Κάθε χρόνο παλεύει για πρωτάθλημα και Κύπελλο, βγήκε Ευρώπη, έπαιξε δύο φορές προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίστηκε σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Η ΑΕΛ δεν δουλεύει  με τα ίδια οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα με άλλες ομάδες: «Σωστά είπες ότι δεν δουλεύουμε με τα ίδια οικονομικά δεδομένα και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που ποτέ δεν ήταν κυρίαρχη σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Ανδρέα Σοφοκλέους και έχει την ΑΕΛ να αγωνίζεται συνεχώς για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Σε ερώτημα ακροατή για το γεγονός ότι η ΑΕΛ είναι η πιο αδικημένη από την διαιτησία, για το αν θα μπει η ΑΕΛ στην 6άδα και για την μάχη του πρωταθλήματος: «Είναι γενικά παραδεκτό ότι η κατάσταση φέτος έχει ξεφύγει. Η ΑΕΛ θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο ψηλά στην βαθμολογία και το λένε όλοι. Δεν είναι προς τιμήν του Κυπριακού ποδοσφαίρου όλο αυτό. Στο θέμα του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές φέτος ανάμεσα στις ομάδες. Είδαμε παιχνίδια των μεγάλων που περίμεναν να τα πάρουν και δεν τα πήραν. Τώρα αν θα μπούμε στην 6άδα είμαστε σίγουροι ότι θα μπούμε. Είμαστε σίγουροι γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή, το βλέπω και ελπίζω να μην συνεχιστούν κάποια πράγματα και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν έπρεπε να συζητούσαμε αν θα μπούμε στην 6άδα αλλά για πιο ψηλά. Τα λάθη είναι πάντα στο παιχνίδι. Έχω πολλούς φίλους διαιτητές και ξέρουν τις απόψεις τους. Καταλαβαίνουμε τα ανθρώπινα λάθη και καταλαβαίνουμε και κάποια άλλα πράγματα»

Για τον Δημήτρη Θεοδώρου: «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Από την πρώτη εβδομάδα που τον είδα στις προπονήσεις εντυπωσιάστηκε. Μπράβο στον Γιώργο Κοσμά που τον βρήκε. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής, ξέρει πόσο τον στήριξα και τον αγαπώ. Πρέπει να επενδύσουν οι ομάδες σε αυτούς τους  ποδοσφαιριστές».

Για τις τοποθετήσεις του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου: «Έχουμε απόλυτο σεβασμό σε όλους τους προέδρους. Είπε σοβαρά πράγματα ο κ. Παπασταύρου. Πριν τα πει τα σκέφτηκε όλα πολύ καλά, ήξερε και τα θετικά και τα αρνητικά που θα ακούγονταν μετά την διάσκεψη τύπου. Δεν περιμένω ότι μπορεί να πει ότι υπάρχουν στοιχεία για κάποια πράγματα γιατί δεν μπορούν να αποδειχθούν. Μπορεί να τα ακούμε, να τα πιστεύουμε αλλά δύσκολα βρίσκεις στοιχεία».

Σου «κόλλησαν» τον χαρακτηρισμό η «καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου, το είπε και ο Κέρκεζ: «Δουλέψαμε ξανά με τον Κέρκεζ, δουλέψαμε και όταν ήταν Τεχνικός Διευθυντής, με ξέρει πολύ καλά. Δεν θέλω να μιλώ τόσο πολύ για το άτομο μου. Εγώ θα είμαι εκεί στρατιώτης της ομάδας και προχωράμε».

Για το θέμα με τον Κώστα Καπιτανή: «Αν τώρα εγώ τοποθετηθώ και πω κάποια πράγματα το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί η ομάδα. Θα πω κάτι το οποίο είναι η άποψη μου και δεν είναι άσχημο για να μας στείλουν στην Δικαστική. Έχω την άποψη ότι όπως ο κάθε επαγγελματίες πρέπει και ο κ. Καπιτανής να έχει μόνο ένα καρπούζι κάτω από την μασχάλη του. Ισχύει και όλους τους υπόλοιπους αυτό, τις ανάλογες περιπτώσεις. Για να κάνουν καλά την δουλειά τους έπρεπε να ασχολούνται μόνο με ένα πράγμα. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μίλησε ο εκπρόσωπος μας στην ΚΟΠ Φώτης Φωτίου πρέπει να έχει 3-4 θέσεις στον χώρο της διαιτησίας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα 5-6 δουλειάς και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου και δη της διαιτησίας. Κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

Για το μήνυμα ακροατή που ζήτησε η ΑΕΛ να γίνει όπως παλιά: «Η ομάδα θα ξαναγίνει όπως την θέλουμε όλοι και εκεί που την θέλουμε όλοι. Αυτό είναι το μήνυμα του Ανδρέα Σοφοκλέους. Χρειάζεται να είμαστε συσπειρωμένοι. Εξέδωσαν ανακοίνωση και οι παλαίμαχοι που δείχνουν ότι είναι στο πλευρό της διοίκησης και συντάσσονται στον κοινό μας αγώνα».

Για την ανακοίνωση της ΚΟΠ για διπλή βαθμολόγηση των διαιτητών και για την εκπαίδευση νέων διαιτητών από ξένους παρατηρητές:  «Διαβάζοντας την ανακοίνωση, είναι ένα μέτρο. Μακάρι να παρθούν και άλλα μέτρα. Ήταν και μια εισήγηση του Ανδρέα Σοφοκλέους όλο αυτό και μας ικανοποιεί. Ελπίζω ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Αν αυτοί οι τρεις βαθμολογούν σωστά θα βοηθήσουν»

Για τις επόμενες μέρες μετά το ματς με την ΑΕΚ και της φωνές σας: «Αυτά που προαναγγείλαμε θα γίνουν. Αυτό το 20ήμερο που ζω την ΑΕΛ είναι στις επάλξεις ο πρόεδρος, κινεί τα νήματα και ότι γίνεται, γίνεται υπό την εποπτεία και υπό την καθοδήγηση του».

Η επικοινωνιακή πολιτική καθορίζεται από τους προέδρους; «Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Υπάρχει εσφαλμένη εντύπωση σε πολύ κόσμο ότι οι εκπρόσωποι βγαίνουν και λένε ότι θέλουν. Η επικοινωνιακή πολιτική καθορίζεται από τα διοικητικά συμβούλια ή τους προέδρους. Να ξέρει και ο κόσμος που ακούει ότι αυτά που λέγονται δεν είναι κατ’ ανάγκη οι απόψεις των εκπροσώπων τύπου. Βλέπω σχόλια από κόσμο κατά εκπροσώπων τύπου και δεν μου αρέσουν αυτά. Όλα τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους».

Τι συνάντησες με την επιστροφή σου στην ΑΕΛ και τι πρέπει να αλλάξει; «Πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα. Σοβαρά προβλήματα δεν υπάρχουν, είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά είναι κάποια πράματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης και θα βελτιωθούμε πολύ σύντομα γιατί έχουμε την βοήθεια που πρέπει να έχουμε. Έγιναν πράγματα σημαντικά όπως π.χ. το προπονητικό. Πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΛ το 2012 και έκανε προπονήσεις σε γήπεδα που δεν άρμοζαν σ ομάδα που πήρε πρωτάθλημα και θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όποιος πατήσει το πόδι του στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ βλέπει αυτά που πρέπει να βλέπει σε μια σοβαρή ποδοσφαιρική ομάδα».

Για την απουσία του κόσμου: «Κάποιες ομάδες που διαθέτουν αρκετό κόσμο, δεν πάν στο γήπεδο».

Μπορεί να αλλάξει η άσχημη εικόνα της ανατολικής; «Αν μιλούσαμε για το παρελθόν θα έλεγα ότι θα έχουμε 5 χιλιάδες στην ανατολική. Δεν ξέρω αν θυμάστε, έχει να κάνει με το μπάσκετ. Υπήρχε τελικός πρωταθλήματος ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ στο «Κίτιον». Το προηγούμενο βράδυ η ΑΕΛ τιμωρήθηκε και μέσα σε λίγες ώρες ακολούθησαν την ομάδα τρεις χιλιάδες κόσμου στο «Κίτιον». Δυστυχώς άλλαξαν οι εποχές. Είναι το θέμα της κάρτας που ταλαιπωρεί αφάνταστα την ΑΕΛ και την ταλαιπωρεί από τον καιρό της ταυτοποίησης. Από τότε η ΑΕΛ έχει σοβαρό πρόβλημα. Εύχομαι κάποια στιγμή να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα γιατί η ΑΕΛ είναι ο κόσμος της. Η ΑΕΛ είναι άλλη ομάδα με τον κόσμο της».

Είσαι υπέρ της κάρτας φιλάθλου; «Θέλω τους οργανωμένους στο γήπεδο, τους καλούς οργανωμένους αλλά δεν θέλω επεισόδια. Δεν μπορώ να πω αν είμαι υπέρ της κάρτας φιλάθλου ή όχι» .

Εξαντλήσαμε τις πιθανές λύσεις προτού φτάσουμε στην κάρτα φιλάθλου; «Θυμάμαι πολύ παλιά όταν ο Κίκης Κωνσταντίνου έκανε ενέργειες κατά των οπαδών της Ανόρθωσης που δημιουργούσαν προβλήματα. Αυτό δεν αρέσει στους οπαδούς, ότι και αν συμβαίνει. Δεν είναι θέμα των ομάδων. Δεν πάμε στο γήπεδο για να είμαστε αστυνομικοί αλλά για να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο. Κι εμένα μου αρέσουν οι πυρσοί αλλά να μην προκαλεί προβλήματα ο κόσμος, πρέπει να υπάρχει έλεγχος».

Θα αποκτήσει η ΑΕΛ τον Χριστοφή; «Δεν μπορώ να πω κάτι. Διάβασα κάποια πράγματα για την είδηση που δεν μου άρεσαν αλλά θα τοποθετηθούμε σε κάποια στιγμή».

Για τον Ντούσαν Κέρκεζ: «Ο Ντούσαν είναι μια ιστορία ξεχωριστή για την ΑΕΛ. Ήρθε στην Κύπρο σαν ποδοσφαιριστής, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ήταν πραγματικός αρχηγός. Είναι από τους λίγους ξένους που φόρεσαν περιβραχιόνιο στην ΑΕΛ και είναι ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. Ήταν προπονητής στην U19 της ΑΕΛ, Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας και τώρα κάνει μεγάλα πράγματα σαν πρώτος προπονητής. Έχει την αγάπη και την εκτίμηση μου, είναι άψογος επαγγελματίας και έχει να δώσει πολλά πράγματα ακόμα».

Για το ντέρμπι που έρχεται με τον Απόλλωνα: «Εμείς έχουμε την ελπίδα και ευχόμαστε να δούμε αρκετό κόσμο στην ανατολική Θα καλέσω για άλλη μια φορά τους φίλους της ΑΕΛ να είναι εκεί, να βοηθήσουν τον προπονητή τους παίκτες και την διοίκηση στον αγώνα που δίνουν. Αγωνιστικά νιώθω ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Το μήνυμα που θέλω να στείλω για το συγκεκριμένο ντέρμπι γιατί το ντέρμπι στην Κύπρο για τους φίλους της ΑΕΛ και του Απόλλωνα αυτό είναι, είναι να βλέπουν το ντέρμπι όπως πρέπει και τα πειράγματα είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Υπάρχει σεβασμός προς τον Απόλλωνα, θα δώσουμε την μάχη μας και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».


btm