• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οι… επόμενες συλλήψεις και η δυναμική (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ)
14/02/2020 08:34
Οι… επόμενες συλλήψεις και η δυναμική (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης και στάθηκε στο θέμα με τις συλλήψεις και την διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Κύριε Υπουργέ επίκεινται νέες συλλήψεις; «Η αστυνομία έχει αρχίσει να παίρνει περισσότερες πληροφορίες από τις προηγούμενες μέρες, δημιουργήθηκε κάποιο μομέντουμ το οποίο άρχισε από την μεγάλη σύσκεψη στο Προεδρικό και από το ενδιαφέρον του ιδίου του ΠτΔ. Υπάρχει μια δυναμική. Αξιολογούνται οι πληροφορίες αλλά δεν έχω υπόψην μου αν επίκεινται νέες συλλήψεις. Ελπίζω ότι με την πορεία που παίρνουν τα πράγματα θα προκύψουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις».
Ήταν σημαντική η παρέμβαση του ΠτΔ; «Θεωρώ πως ναι. Όταν ο αρχηγός του κράτους δείχνει τόσο έμπρακτα την βούληση του για να καθαρίσει αυτό που ο ίδιος ονόμασε «Στάβλο του Αυγεία» είναι σημαντικό πράγμα».
Εσείς πως προχωράτε;
«Είχα αρχίσει να κάνω συσκέψεις για το θέμα αυτό από τότε που έγινε η πρώτη αναφορά από τον Πρόεδρο. Είχαμε συσκέψεις και με την ΚΟΠ, και  εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ και με τους διαιτητές όταν έγινε η απεργία. Ο νόμος των παρακολουθήσεων είναι ένα σημαντικό εργαλείο και για την ασφάλεια του κράτους αλλά και για τν καταπολέμηση σοβαρών εγκλημάτων. Γνωρίζετε τις έντονες εκκλήσεις μου προς το κοινοβούλιο για να περάσει με έναν τρόπο σωστό. Ο κύριος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στην διαλεύκανση εγκλημάτων διαφθοράς-χειραγώγησης αγώνων είναι με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Μου το είπαν και οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ αυτό, ότι στις χώρες που διαλευκάνθηκαν υποθέσεις ήταν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που βοήθησαν. Είναι σημαντικό που δόθηκε σωστά το εργαλείο και με την εφαρμογή του νόμου αυτό θα έχουμε σημαντικό όπλο για να φτάσουμε σε αποτελέσματα».
Άρχισε να σπάζει το απόστημα στο ποδόσφαιρο; «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί αυτό από το δικαστήριο. Δεν πρέπει να βιαστούμε να καταδικάσουμε ή να δώσουμε την εντύπωση ότι ένα άτομο που είναι σε στάδιο προσωποκράτησης είναι ένοχο. Ένα άλλο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο νόμος για την χειραγώγηση αγώνων έχει σημαντικές πρόνοιες και χρήσιμες και είναι καλό κάποιος που ασχολείται με τον αθλητισμό να τις διαβάσει. Κάποιες άπτονται και θεμάτων εμπιστευτικότητας. Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί μια δυναμική. Και από την χθεσινή σύσκεψη το κατάλαβα αυτό. Κάλεσα όσους εμπλέκονται σε ένα αγώνα. Κάλεσα την ΚΟΠ, τον ΠΑΣΠ, τον ΣΔΚ, τον σύνδεσμο προπονητών και την αστυνομία και διαπίστωσα την βούληση όλων και τους είπα αυτήν να την μεταφέρουν και στα μέλη τους. Ο ΠΑΣΠ θα δώσει το πρόγραμμα με το Re Button και σε άλλους φορείς, προπονητές και διαιτητές και με ενημέρωσε και ο κ. Νεοφυτίδης ότι είναι μεγαλύτερη και η ροή πηλοφοριών μέσω αυτής της εφαρμογής».
Σας κατηγορούν ότι επιτρέψατε στον υπόκοσμο να εισχωρήσει και να ελέγχει το ποδόσφαιρο:
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας. Η στοιχηματική δραστηριότητα σε χώρες της Ασίας για Κυπριακά παιχνίδια ειδικά μικρών κατηγοριών είναι απίστευτη και δεν αφορά μόνο την Κύπρο. Το θέμα αυτό αφορά πολλές χώρες. Πρέπει να ενσκήψουμε στο θέμα και να δούμε πως θα φτάσουμε κάποιου. Το πολύ χρήμα μπορεί να έχει οδηγήσει πολλούς να ασχοληθούν αλλά αν είναι υπόκοσμος ή όχι δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε την διαφθορά είτε μέσω των παρακολουθήσεων, είτε με το να μιλήσει κάποιος».

 

 


btm