• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Περίπατος για Ολυμπιακό!
15/02/2020 21:31

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε (4-0 εντός έδρας) τον Πανιώνιο και διεύρυνε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα στα 34 ματς (28-6-0). Παράλληλα, επέστρεψε στην κορυφή και στο +2 από τη 2η θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και σημείωσαν 3 τέρματα, ενώ κατέβασαν στροφές μετά την ανάπαυλα και έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Χασάν (4’), Ελ Αραμπί (6’, 24’) και Φορτούνης (9’) σκόραραν για την ελλιπέστατη ομάδα του Μαρτίνς, που βρήκε την ευκαιρία για δοκιμές προσώπων και σχημάτων.

Το ματς
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με… μάτι που γυαλίζει στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους. Στο 2’, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως πλάσαρε αδύναμα, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κότνικ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, με τον Βαλμπουενά να βγάζει καταπληκτική μπαλιά στον Χασάν, ο οποίος κατέβασε άψογα και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Στο 6’, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Κότνικ να κάνει τραγικό λάθος σε σέντρα-σουτ του Φορτούνη και να «σερβίρει» την μπάλα στον Ελ Αραμπί, που πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν σταμάτησαν εκεί και δεν έδειξαν διάθεση να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι. Στο 9’, ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, πέρασε 3 αντιπάλους του και πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 3-0.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός έριξε κάπως στροφές και «χαλάρωσε». Στο 19’, ο Φορτούνης απείλησε πάλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του, με τον Τσιλούλη να σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 24’, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 4-0 εκμεταλλευόμενοι ένα ακόμα τραγικό λάθος των αντιπάλων: ο Ρέτσος γύρισε προς τα πίσω, αλλά «πάσαρε» στον Ελ Αραμπί, που πέρασε τον Κότνικ και πλάσαρε σε κενή εστία.

Στο 36’, οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους, με τον Καμαρά να σουτάρει ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, όμως σημάδεψε τα… περιστέρια. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε κοντά στο 5-0, ωστόσο το πλασέ του Ελ Αραμπί σταμάτησε στο δοκάρι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν «αέρα» 4 τερμάτων.

Όπως αναμενόταν, το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Μπουχαλάκης απείλησε δις σε 7 λεπτά (52’-59’), αλλά στο τελευταίο ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα.

Στο 68’, ο Χριστοδουλόπουλος είχε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν περισσότερους χώρους και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Τσιλούλη (83’, 85’).

Οι δύο τελευταίες ευκαιρίες του αγώνα ανήκαν στον Ολυμπιακό, με την κεφαλιά του Σισέ (87’) να φεύγει άουτ και εκείνη του Χασάν (92’) να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στην άνετη νίκη (4-0).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Ραντζέλοβιτς, Σισέ, Μπα, Γκασπάρ – Βαλμπουενά (46’ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά (62’ Καφού), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (56’ Χριστοδουλόπουλος), Χασάν

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου):
 Κότνικ – Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς – Γρίβας (46’ Μίκο), Ρέτσος (76’ Σιντί Αλί), Κόρμπος (46’ Εμμανουηλίδης), Τσιλούλης – Αραμπούλι – Καμαρά


btm