• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Με Αλμπάνη και άμυνα α λα ιταλικά
16/02/2020 21:48

Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League 1 και έφυγε με τη νίκη (0-1) χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Αλμπάνης στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης.
Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν. Η Ένωση έγινε η πρώτη ομάδα που κράτησε στο μηδέν τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.
Ο Δικέφαλος κλείδωσε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ ο Άρης ακόμη δεν έχει κλειδώσει ακόμη την παρουσία του στην εξάδα. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του Άρη μετά από τις αντίστοιχες από Ολυμπιακός και Παναιτωλικό. Οι πρώτη όμως εντός έδρας, καθώς οι δυο προηγούμενες είχαν έλθει σε Φάληρο και Αγρίνιο.

1. ΣΥΝΤΑΓΗ VS ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε όπως αναμενόταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ την ίδια ενδεκάδα που επέλεξε στη ρεβάνς προημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο, όπου πήρε τη νίκη (0-1) και την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ούτε έναν από τους έντεκα δεν άλλαξε ο Γερμανός. Πορεύτηκε με συνταγή Κυπέλλου. Αντίθετα, ο Μάσιμο Καρέρα ήταν γεμάτος εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα της Ένωσης. Ο Ιταλός προπονητής άφησε στον πάγκο τόσο τον Πέτρο Μάνταλο, όσο και τον Σέρχιο Αραούχο.
Αντίθετα φανέλα βασικού πήραν οι Χρήστος Αλμπάνης και Βίκτωρ Κλωναρίδης και τον Ντανιέλε Βέρντε πίσω από τον Μάρκο Λιβάγια.

2. ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήλθε πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά. Είναι το πρώτο γκολ που πετυχαίνει στο πρώτο πεντάλεπτο στη σεζόν στο πρωτάθλημα.
Ο Κρίστιτσιτς έβγαλε την κάθετη, η μπάλα κόντραρε και στον Σάσα, ο Αλμπάνης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Αλμπάνης πλάσαρε και βρίσκει δίχτυα. Ο Κουέστα αλλοίωσε την πορεία με τα πόδια, η παρέμβαση δεν ήταν ικανή ν’ αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

3. Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ 40ΟΥ ΛΕΠΤΟΥ

Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 40ο λεπτό του ματς σε φάση εντός περιοχής με πρωταγωνιστές τους Κλωναρίδη και Φετφατζίδη όπου φαίνεται να υπάρχει επαφή.  Από το replay φαίνεται ότι υπάρχει επαφή και επομένως έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι, άσχετα αν το κερδίζει ο Φέτφα που κρύβει την μπάλα δεξιά κι απλώνει το αριστερό πόδι.
Ο διαιτητής Καραντώνης είχε ενδοεπικοινωνία με το VAR (Κουμπαράκης) και δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, που ήταν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μάλιστα ο διαιτητής έδειξε και την κίτρινη κάρτα στον διεθνή μέσο του Άρη.

4. ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

Ο Μπράουν Ιντέγε επέστρεψε 20 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο Γ. Καραϊσκάκης και το εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό. Με δυο προπονήσεις μόλις ζήτησε από τον Μίχαελ Ένινγκ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Άρης στην Αθήνα για τη ρεβάνς προημιτελικού στην Αθήνα Κι όμως όχι μόνο μπήκε στην αποστολή, αλλά και στην ενδεκάδα στο νικηφόρο για τους κίτρινους ματς.
Ένα ματς και 38 λεπτά μετά ξανά εκτός αγωνιστικού χώρου. Αιτία μια σύγκρουση με τον Όγκνιεν Βράνιες – τιμωρήθηκε ο Βόσνιος με κάρτα γι’ αυτό –  που του έφερε ενοχλήσεις στη μέση. Στο 38′ ο Αφρικανός στράικερ έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται (μπήκε στη θέση του ο Ντουρμισάι). Τότε, έβαλε τα κλάματα.
Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής του Άρη έτρεξε να παρηγορήσει τον Αφρικανό φορ της ομάδας του.

5. ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΔΥΜΟ, Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΦΛΥΑΡΙΑ

Η ΑΕΚ έπαιξε για μια ώρα με το δίδυμο του κέντρου της άμυνας κιτρινισμένο. Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων οι Στράτος Σβάρνας και Όγκνιεν Βράνιες αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ διατήρησε το αμυντικό της προφίλ και δεν το απέβαλε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
Ειδικά, δε, στο δεύτερο ημίχρονο το ενέτεινε. Η μοναδική ευκαιρία της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… υποψία ευκαιρίας. Αραούχο και Λιβάγια βγήκαν στην αντεπίθεση, συνεργάστηκαν, ο Αργεντινός άλλαξε για τον Αλμπάνη δεξιά. Ήταν όμως πολύ δυνατή.
Ακόμη και η τρίτη αλλαγή του Δικεφάλου – ο Οικονόμου πέρασε αντί του Βέρντε – ήταν ενδεικτική των προθέσεων του Μάσιμο Καρέρα. Απεναντίας ο Άρης αντέταξε μια ακατάσχετη φλυαρία. Κυκλοφορία δίχως νόημα, λίγες επισκέψεις στην εστία της ΑΕΚ. Μηδέν εις το πηλίκο στην παραγωγικότητα. Ένας Μπρούνο Γκάμα – ο Πορτογάλος ήταν ξανά ο MVP – δεν φέρνει την άνοιξη…


btm