• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ποιος ΠΑΟΚ; Η Άρσεναλ!
16/02/2020 09:30

Το ματς με τον Πανιώνιο δεν προσφερόταν για πολλά συμπεράσματα. Αυτό που «έκαιγε» τον Μαρτίνς, ήταν να μπει η ομάδα του δυνατά, να «καθαρίσει» τη νίκη, να μην μπει παράγοντας άγχος και να δει τη δύσκολη συνέχεια.
Ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω μάλιστα. Με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, 3-0 στο 9’ και τελικό 4-0 και δύο δοκάρια, δεν μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος ο Πορτογάλος προπονητής. Ειδικά όταν έχουν γίνει και τόσες αλλαγές στην εντεκάδα. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς τον βασικό τους στόπερ (Σεμέδο), τους βασικούς μπακ (Ομάρ και Τσιμίκα), τον βασικό μέσο (Γκιλιέρμε) και τον βασικό εξτρέμ (Μασούρα). Ήταν ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες ανάσες και πλέον, να δουν τελείως διαφορετικά και οι ίδιοι το ματς της Πέμπτης με την Άρσεναλ, για τη φάση των «32» του Europa League.

ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΣΑΝ

Σαφέστατα, από το 4-0 επί του Πανιωνίου, μεγάλος κερδισμένος είναι ο Χασάν. Σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς. Πάλι με τον Βαλμπουενά να τον τροφοδοτεί. Ο Γάλλος γουστάρει τις κινήσεις του Αιγύπτιου φορ, βρίσκονται καλά μέσα στο γήπεδο και είναι κάτι που αρέσει στον Μαρτίνς. Θα το δούμε και στη συνέχεια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με τρία γκολ, συνεχόμενα μάλιστα, ο Χασάν κερδίζει και ψυχολογία. Έχει ήδη νικήσει την αρχική καχυποψία, ο κόσμος έκανε… πίσω και φωνάζει ρυθμικά και το όνομά του. Το γκολ που βάζει με το οποίο ανοίγει το σκορ, από τα πιο ωραία του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Αν ένα πράγμα είχε λείψει στον Κώστα Φορτούνη στα προηγούμενα ματς, αυτό ήταν το γκολ. Το να απειλήσει. Κυρίως γιατί είχε αρκεστεί να παίζει πολύ πιο πίσω, να παίρνει μέτρα και να κουβαλάει μπάλα. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όμως, ο Κώστας άλλαξε… επίπεδο. Ανέβηκε περισσότερο, πήρε μέτρα, κατάφερε να πετύχει και ένα έξοχο γκολ. Από αυτά που ξέρει να σημειώνει.
Ο Φορτούνης, έχει δηλωθεί και στη λίστα για τα ματς με την Άρσεναλ. Και δεν θα πρέπει να τον ξεγράψουμε. Κάθε άλλο. Προφανώς και αρέσει στον προπονητή του Ολυμπιακού που τον βλέπει ενεργό, που μπορεί να βοηθήσει. Και ενόψει της σειράς αγώνων με Άρσεναλ-ΠΑΟΚ-Άρσεναλ, είναι κομβικός παίκτης. Το πως θα αποφασίσει και που να τον χρησιμοποιήσει, έχει το ξεχωριστό του ενδιαφέρον.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ

Το 4-0 που είχε διαμορφωθεί μόλις στο 24’, έδωσε τη δυνατότητα στον Μαρτίνς να διαχειριστεί και τελείως διαφορετικά το ματς. Μπόρεσε να βγάλει τον Βαλμπουενά αρχικά, τον Ελ Αραμπί και τον Καμαρά στη συνέχεια. Ο πρώτος, έκανε αυτό που έπρεπε. Ο δεύτερος, με δύο γκολ, ανέβηκε στα 17 και γράφει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Ο τρίτος, δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ.
Και σίγουρα θα πρέπει να διορθώσει εύκολα λάθη, επιπολαιότητες και να βοηθήσει στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Κυρίως γιατί και με την αλλαγή που έκανε ο Μαρτίνς, έδειξε να τον πιστεύει για εντεκάδα την Πέμπτη. Ο Γκιγιέρμε ξεκουράστηκε, ο Μπουχαλάκης δεν είχε παίξει με τη Λαμία, άρα πιθανή η χρησιμοποίηση των τριών χαφ…

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

Είχα εκφράσει μια άποψη, πως με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα από τον Λοβέρα, περισσότερο θα μπορούσαν να βοηθήσουν Ραντζέλοβιτς και Χριστοδουλόπουλος. Ο Σέρβος, άρχισε ως δεξιός μπακ και έδωσε ενέργεια στην ομάδα στο πρώτο ημίχρονο.
Είχε εξαιρετική εικόνα γιατί βοήθησε το ματς. Ο Ολυμπιακός ψηλά, πήρε μπάλες, ανέβηκε, συνεργάστηκε. Και ήταν ενθαρρυντικό στοιχείο, γιατί το έκανε και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Γιατί ως τώρα, αυτό δείχνει να είναι η αδυναμία του. Ότι μπορεί περισσότερο στην κόντρα. Μένει να το δούμε και στη συνέχεια…

ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙ-ΣΟΥΝΤΑΝΙ;

Πέρασαν σαράντα ημέρες, για να παίξει τόσο πολύ σε ματς πρωταθλήματος ο Χριστοδουλόπουλος. Στις 5 Γενάρη, βοήθησε ως αλλαγή στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη. Χθες, μπήκε στο 56’. Είχε παίξε και σκοράρει και με την Καλαμάτα, αλλά στέκομαι σε ματς επιπέδου Super league. Ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε σε ένα ρόλο αντί-Σουντανί. Όχι στα άκρα, αλλά ως δεύτερο στην επίθεση.
Μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση για τη δύσκολη συνέχεια. Η αποχή δεν είναι σύμμαχός του, αλλά έχει την ποιότητα για να βοηθήσει. Τα ματς που έρχονται στην Ελλάδα άλλωστε, θα «καίνε». Θα κρίνουν τίτλους, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και πάντα πίστευα πως οι Έλληνες, έχουν μια αίσθηση καλύτερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ Ο ΜΠΑ

Ο Μαρτίνς έβαλε Σισέ και Μπα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έβαλε και τον Αβραάμ, για να παίξει με τριάδα πίσω. Κι αυτό που συνειδητοποίησε κάποιος, είναι πως ο Μπα εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά στον προπονητή του. Παίζει κάπως πιο απλά, αποφεύγει τα λάθη, δεν θα τον βάλει εύκολα πλάτη ο αντίπαλος. Ο Σισέ θέλει ρυθμό, ναι, αλλά τώρα όπως ανέφερα, τα ματς «καίνε». Και γι’ αυτό το λόγο, ο Μαρτίνς δείχνει να έχει σε προτεραιότητα τον Μπα για να σταθεί στο πλευρό του Σεμέδο. Η εικόνα των δύο στόπερ το βράδυ της Πέμπτης, θα είναι καταλυτική…

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΦΟΥ

Πήρε το χρόνο του και ο Καφού. Ως αλλαγή, στη θέση του Καμαρά. Σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό, που όλα είχαν τελειώσει με το 4-0, ο Πορτογάλος μέσος προσπάθησε να στείλει το δικό του μήνυμα. Ζήτησε και πήρε μπάλα, κουβάλησε, άλλαξε. Έβγαλε μια σοβαρότητα, έστω και αν το ματς είχε κριθεί. Περιόρισε τα λάθη και δεν ήθελε να εκτεθεί. Ουσιαστικά, έδειξε πως θέλει να βοηθήσει και αυτός στη συνέχεια και να πάρει τις ευκαιρίες του. Ο Μαρτίνς τον γνωρίζει καλύτερα και είναι αυτός που θα αποφασίσει. Είναι πολλά τα ματς άλλωστε, μην το ξεχνάμε αυτό…

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ

Ξέρω, πολλοί μπορούν να έχουν την αντίθετη άποψη, αλλά εγώ μεταφέρω ότι είδα και άκουσα στο Καραϊσκάκη. Είναι δεδομένο πως ο κόσμος του Ολυμπιακού, το κεφάλαιο διαιτησία δεν το βλέπει καθόλου καλά. Στο γήπεδο έμπαινα και είχε γίνει η φάση στο ΑΕΛ-ΠΑΟΚ, όπου ο Σέρβος ρέφερι αποφάσισε πως δεν είναι πέναλτι στο διπλό χέρι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του και λίγα λεπτά μετά, αυτή την εισέπραξε η τετράδα των ρέφερι του Ολυμπιακός-Πανιώνιος. Για προθέρμανση έμπαιναν και αποδοκίμαζε όλο το γήπεδο… Ακόμη και μέσα στο ματς δεν το έκρυψε, χωρίς να έχει τις πολύ δύσκολες φάσεις ο Βάτσιος, αλλά…

ΠΟΙΟΣ ΠΑΟΚ; Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Βλέποντας και πρωτοσέλιδα, νομίζει κανείς πως τον Ολυμπιακό τον «καίει» το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Το αντίθετο, ισχύει σίγουρα. Βλέπετε ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα, έχει με κάτι άλλο να ασχοληθεί, συγκεντρώνοντας μάλιστα τα βλέμματα της φίλαθλης Ευρώπης. Το βράδυ της Πέμπτης, στις 22:00, υπάρχει το ματς με την Άρσεναλ. Πρώτο ματς για τους «32» του Europa League, με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να ψάξουν την πρόκριση. Αυτό το ματς τους ενδιαφέρει, αυτό είναι μπροστά τους. Με λιγότερες επιλογές για τον Μαρτίνς, που για σήμερα Κυριακή, έδωσε ρεπό στους παίκτες του ώστε να ξεκουραστούν πριν από μια δύσκολη εβδομάδα.
Το σύνθημα άλλωστε, το έδωσε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρώτα είναι η Άρσεναλ, μετά ο ΠΑΟΚ. Και αυτή τη στιγμή, ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, το ματς απέναντι στην Άρσεναλ θα «χτίσουν». Ο ΠΑΟΚ θα περιμένει… Έχουμε να δούμε πολλά άλλωστε ως την Κυριακή. Ίσως να ασχοληθεί ο κόσμος, τα θέματα που θα προκύψουν, αλλά την ομάδα, την απασχολεί η Άρσεναλ και μόνο αυτή τη στιγμή…


btm