• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νίκη εξάδας με Φιγκεϊρέδο o ΟΦΗ
17/02/2020 23:01
Νίκη εξάδας με Φιγκεϊρέδο o ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο “Γεντί Κουλέ” με γκολ του Φιγκεϊρέδο στο 80′ και δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League ανέβηκε μόνος στην έκτη θέση.

Σπουδαία επικράτηση για τον ΟΦΗ! Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο για την 24η αγωνιστική και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στα playoffs. Αυτή ήταν το πρώτο εντός έδρας τρίποντο για τους Κρητικούς στο 2020. Το γκολ που έδωσε το τρίποντο πέτυχε στο 80′ ο Φιγκεϊρέδο με φοβερή γυριστή κεφαλιά, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν ακυρωθεί άλλα δύο για τους γηπεδούχους.

1. ΠΙΕΖΕ ΨΗΛΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο ΟΦΗ χωρίς Μαρινάκη – Κοροβέση, ο Ατρόμητος χωρίς Γκάλο – Χαρίση. Αριστερός μπακ για την ομάδα του Ηρακλείου μετά από πολύ καιρό ο Γιαννούλης, αφού στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Βαφέας πλάι στον Κουτρουμπή. Η ομάδα του Περιστερίου πίεζε αρκετά ψηλά τον ΟΦΗ και υπήρξαν στιγμές που του προκάλεσε προβλήματα στην ανάπτυξη. Ο Μανούσος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων και αυτός που απείλησε πρώτος. Τον σταμάτησε όμως ο Σωτηρίου στο 9′ παρά την εξαιρετική του ενέργεια. Και η δεύτερη άξια αναφοράς τελική ανήκε στους “κυανόλευκους, όταν το πλασέ στην κίνηση του Γιακουμάκη στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ.

Δύο φορές που η άμυνα του ΟΦΗ δεν λειτούργησε σωστά και θα μπορούσε να το πληρώσει. Από το 15λεπτο και μετά οι Κρητικοί προσπάθησαν να βάλω κάτω τη μπάλα και να αναλάβουν τον έλεγχο του ματς. Ενώ είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, επί της ουσίας η μοναδική καλή του στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν το φάουλ του Ναμπί στο 36′, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η ομάδα του Παντελίδη είχε καταφέρει να μπλοκάρει τον ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και η ίδια αν εξαιρεθούν οι ευκαιρίες των Μανούσου – Γιακουμάκη, δεν απείλησαν άλλο.

2. ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Ο Κατράνης τραυματίστηκε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μισού και αντικαταστάθηκε από τον Νάτσο. Ο Σίμος αντικατέστησε τον στόπερ Βαφέα με τον χαφ Στάικο και γύρισε τον Ζοάο Βίκτορ στο κέντρο της άμυνας. Ο νεοεισελθών, μάλιστα, έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει στο 51′, όταν το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή “έβγαλε” ο Μέγερι. Ο ΟΦΗ είχε μπει δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52′ ήταν η σειρά του Φιγκεϊρέδο να απειλήσει, όταν η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Περιστεριώτες απάντησαν με Μανούσο (56′) και Ούμπιδες (57′), αλλά οι Κρητικοί ήταν η ομάδα που είχαν κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και πατούσαν καλύτερα.

3. ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΦΗ

Στο 66′ ο ΟΦΗ κατόρθωσε να βρει δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Σεμέντο έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ζοάο Βίκτορ που ήταν εκτεθειμένος, έκανε κίνηση προς τη μπάλα και επηρέαζε τη φάση. Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει επαφή με τη μπάλα, ήταν σε θέση οφσάιντ και ορθώς ακυρώθηκε το τέρμα, με τον Ζαχαριάδη να πηγαίνει ο ίδιος στο μόνιτορ να τσεκάρει τη φάση. Στο 70′ ο  Παντελίδης έβγαλε τον Μανούσο και έβαλε στο ματς τον Μάντσον, με σκοπό να ενισχύσει την ομάδα του στον άξονα, αφού ο Ατρόμητος είχε χάσει το κέντρο.

Στο 78′ οι Κρητικοί σκόραραν ξανά, αλλά και πάλι το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Φιγκεϊρέδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ. Δεν διαμαρτυρήθηκε καν για την απόφαση του Ζαχαριάδη.

4.  Η ΤΡΙΤΗ ΗΤΑΝ Η… ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ

Στο 80′ οι γηπεδούχοι έβαζαν γκολ για τρίτη φορά. Τώρα, όμως, θα μετρούσε, έστω και αν η κατακύρωση περνούσε από πολλά… κύματα. Ο Τσιλιανίδης από αριστερά έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα χτύπησε και στο σώμα του Μάντσον, με τον Φιγκεϊρέδο να πραγματοποιεί μια απίστευτη γυριστή κεφαλιά και να σκοράρει.

Ο βοηθός ακύρωσε αρχικά το γκολ του Βραζιλιάνου, οι άνθρωποι του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Ζαχαριάδης ζήτησε εξέταση από τον VAR, ο οποίος τον ενημέρωσε μέσω της ενδοεπικοινωνίας πως το γκολ πρέπει να μετρήσει. Έτσι, στο 82′ το 1-0 ήταν γεγονός για την ομάδα του Ηρακλείου.

5. ΑΜΥΝΑ Ο ΟΦΗ, ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το γκολ του Φιγκεϊρέδο ανάγκασε τον Παντελίδη να φορτώσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας του με τον Βέλλιο (πήκε στη θέση του Ούμπιδες). Θα ακολουθούσε η απάντηση του Σίμου, με την έξοδο του μεσοεπιθετικού Σεμέντο και την είσοδο του στόπερ Νάστου. Μέχρι το 90’+6′, οι “μελανόλευκοι” κατάφεραν να διατηρήσουν το σπουδαίο αποτέλεσμα, το 1-0, που έφερε την ομάδα στην έκτη θέση της Super League.


btm