• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Τα κουτσομπολιά, τα… μανιτάρκα και το… ζηθκιανιό»
18/02/2020 12:57
«Τα κουτσομπολιά, τα… μανιτάρκα και το… ζηθκιανιό»

Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα όσα αφορούν τους «μαυροπράσινους» αλλά και για τα τελευταία γεγονότα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Παλιά είχατε κάνει λόγο για γκαντέμη: «Ναι όντως. Παλιά είχα κάνει λόγο για το ότι είχαμε γκαντέμη και δεν κερδίζαμε. Τελικά, τον βρήκαμε».
Ποια η άποψη σας γύρω από τα τελευταία γεγονότα στο κυπριακό ποδόσφαιρο; «Δεν έχει καμία σημασία η δική μου άποψη. Τι να σας πω. Επέστρεψα πέρσι στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρω τι συνέβηκε το 2017 και το 2018, δεν θέλω να εκφέρω άποψη. Έχω πει επανειλημμένα ότι πρέπει να γίνει το σωστό, να τελειώσουν τα κουτσομπολιά και τα υπόλοιπα».
Είναι κουτσομπολιά αυτά που παρακολουθούμε δηλαδή; «Μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάποιον να οδηγείτε στο Δικαστήριο. Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο».
Έχουν έρθει όμως αρκετοί φάκελοι: «Οι φάκελοι που έρχονται και γράφουν αοριστολογίες, αυτοί οι φάκελοι δεν έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη. Μπορεί κάποιος να πάει να παίξει 200.000 ευρώ την ΑΕΛ μαζί μας και αμέσως υπάρχει έντονη στοιχηματική δραστηριότητα. Όλα αυτά σηκώνουν μελέτη».
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Είπατε τις απόψεις σας στην συνέλευση της ΚΟΠ; «Εννοείτε ότι είπα τις απόψεις μου. Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Να ξηλωθούν τα πάντα από εκεί που νοσούμε. Να γίνει μία ολοήμερη συνάντηση με όλους τους παράγοντες και να βρούμε λύσεις. Όπως κατάντησε το κυπριακό ποδόσφαιρο, τα μόνα έσοδα είναι τα τηλεοπτικά. Δεν υπάρχουν άλλα. Τα έσοδα από τα εισιτήρια, πάνε στα έξοδα. Ο κόσμος πλέον κάθεται σπίτι και βλέπει ποδόσφαιρο. Αν γίνει μία ενιαία πλατφόρμα, θα μας βοηθήσει. Οι Άγγλοι δεν είναι βλάκες που το έχουν αυτό. Διαχωρίζονται τα χρήματα που θα πάρει ο 1ος, ο 2ος, ο 3ος και πάει λέγοντας».
Τι εννοείτε με αυτό; «Όταν αν έρθω 6ος αντί 7ος, να πάρω περισσότερα χρήματα. Έτσι, δεν θα περάσει το μυαλό από κανένα να κάνει συζητήσεις. Αυτό είναι κίνητρο για εμάς. Αυτά πρέπει να γίνουν.. χθες. Δεν μπορεί η Καρμιώτισσα, να παίρνει 250.000, άλλη ομάδα 450.000 και ο άλλος 600.000. Ποιος και γιατί να παίρνει αυτά τα ποσά; Από ότι γνωρίζω, εισπράττεται από το κράτος 1 δις. ευρώ από τα στοιχήματα. Ας βάλουν ένα ποσό να πάει στο ποδόσφαιρο και στην δημιουργία και συντήρηση γηπέδων. Γίνεται να πηγαίνω στο γήπεδο και να θωρώ μανιτάρκα; Πρέπει να βρούμε λύσεις».
Αν γίνουν αυτά θα δούμε αποτελέσματα; «Τα αποτελέσματα θα έρθουν, όταν οι εμπλεκόμενοι φορείς, κλειστούμε σε ένα δωμάτιο και καταλάβουμε ότι πτωχεύσαμε και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Κάποια ονόματα του ποδοσφαίρου εκρούσαν».
Πως πάει ο Ολυμπιακός; «Κάναμε ένα μπάτζετ, λίγο υψηλό για τον Ολυμπιακό. Αν βάλεις 4-5 παίκτες μας μαζί, μπορεί να παίρνουν ένα μισθό του ΑΠΟΕΛ. Έχουμε μία πολύ γερή βάση και από του χρόνου θα δούμε πιο ψηλά. Οι προκομμένες δουλειές φέρνουν τα αποτελέσματα. Όταν υπάρχουν σε ένα σωματείο άνθρωποι προκομμένοι, δεν θα βασίζουμε να βρω λεφτά αριστερά και δεξιά. Τα πάντα είναι τακτοποιημένα στην ομάδα και οι μισθοί και όλα».
Θα διεκδικήσει την 6άδα; «Πλέον δεν εξαρτάται από τα πόδια μας. Και να κερδίσουμε την ΑΕΛ θα πάμε στον ένα βαθμό από την 6η θέση. Όλοι από την 6άδα, έχασαν βαθμούς από εμάς. Αυτά είναι τροφή για σκέψη. Γίνεται ο Ολυμπιακός να είναι σε αυτή τη θέση».
Του χρόνου θα είναι σε καλύτερο επίπεδο ο Ολυμπιακός; «Εννοείται ότι θα είμαστε στην 6άδα του χρόνου, αν δεν γίνει κάποιο θαύμα φέτος. Ο Ολυμπιακός θα μπει ξανά στον χάρτη. Το μήνυμα που δίνω είναι ότι τα πολλά λεφτά δεν φέρνουν την άνοιξη. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό κορμό στον Ολυμπιακό. Εννοείτε ότι θα μείνει μεγάλο μέρος. Στόχος μας ταυτόχρονα, είναι να γίνουμε φυτώριο ποδοσφαιριστών. Υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες του Ολυμπιακού. Σίγουρα θα φύγουν κάποιοι και θα έρθουν άλλοι».
Θα πουλήσετε ποδοσφαιριστές δηλαδή; «Βεβαίως. Θα πουλήσουμε, θα φέρουμε. Από του χρόνου… τελείωσε το ζηθκιανιό, βλέπουμε ψηλά».


btm