Για να πω την αλήθεια η είδηση της πιθανής μετακίνησης του Πιέρου Σωτηρίου στην Αστάνα, μου προκάλεσε έκπληξη γιατί πιστεύω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που με τις εμπειρίες που έχει πάρει και με την εξέλιξη που έχει μπορεί να παίξει σε πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό του Καζακστάν.
Στην εποχή του απόλυτου επαγγελματισμού, μπορεί το χρήμα να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην απόφαση του κάθε ποδοσφαιριστή και το βλέπουμε με το άνοιγμα που έχει γίνει από την αγορά των ασιατικών χωρών όμως δεν είναι το απόλυτο κριτήριο.
Ο Πιέρος είναι ένα παιδί που δούλεψε, βελτιώθηκε και δικαιώθηκε με τις επιλογές που έκανε μέχρι τώρα και ότι πέτυχε ήταν με την αξία του. Η εξέλιξη που είχε ήταν εντυπωσιακή, αποτέλεσμα του ταλέντου και της δουλειάς που έκανε για να ανέβει επίπεδο και τα κατάφερε.
Ασφαλώς και οι Καζάκοι είναι σε θέση να προσφέρουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια και το πράττουν και στην περίπτωση του Πιέρου που θα πολλαπλασιάσει τις δικές του απολαβές, εξασφαλίζοντας το ψηλότερο συμβόλαιο που είχε ποτέ στην καριέρα του.
Προφανώς και παίζει ρόλο η πάγια τακτική της Κοπεγχάγης να παραχωρεί ποδοσφαιριστές της, την εποχή που η αξία τους είναι στο ψηλότερο της σημείο και ο Πιέρος φεύγει από τη Δανία με αυτό να είναι ο κυριότερος λόγος.
Είναι όμως ποδοσφαιριστής κατά την άποψη μου για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από ότι να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του Καζακστάν, με όλο το σεβασμό και για την ομάδα και για τη δική του απόφαση.
Πιστεύω ότι το πέρασμα του από το Καζακστάν θα είναι σύντομο και θα έχει την ευκαιρία του να κάνει μια πολύ πιο καλή μεταγραφή, όσον αφορά την προοπτική της ομάδας που θα τον αποκτήσει. Στα 27 του χρόνια, έχει πολλά ακόμα να προσφέρει σε ψηλό επίπεδο σε μια ομάδα με πολύ καλύτερη ευρωπαϊκή προοπτική απ’ ότι η Αστάνα.
Κώστας Παναγιώτου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ