• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πάλεψε αλλά λύγισε ο Ολυμπιακός
20/02/2020 23:52

Τιμώρησε τον Ολυμπιακό ο Λακαζέτ.

Οι Πειραιώτες έκαναν καλή προσπάθεια κόντρα στην Άρσεναλ, αλλά οι (πιο ουσιαστικοί) Λονδρέζοι με γκολ του Γάλλου φορ στο 81’ έφυγαν με «διπλό» από το Φάληρο και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν ένα μικρό «θαύμα» στη ρεβάνς της Αγγλίας.

Δοκάρι με τον Παπασταθόπουλο είχαν στο 86’ οι «κανονιέρηδες» και ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Λακαζέτ για να «αγκαλιάσουν» την πρόκριση.

Έτσι ξεκίνησαν

Χωρίς έκπληξη ήταν η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει το αναμενόμενο -σε γενικές γραμμές- σχήμα. Με 4-3-3 και τους Τσιμίκα, Μπα, Σεμέδο και Ελαμπντελαουί να είναι μπροστά από τον Σα. Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν οι τρεις στα χαφ, ενώ ο Ελ Αραμπί πλαισιώθηκε στην επίθεση από Βαλμπουενά και Μασούρα.

Ελαφρώς διαφορετικό σχήμα από την Άρσεναλ, που είχε τον Λένο στο τέρμα και τους Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουσταφί και Παπασταθόπουλο στην τετράδα μπροστά από τον Γερμανό πορτιέρε. Ο Τζάκα και ο Γκεντουζί ήταν στα χαφ, μεσοεπιθετικά ήταν Γουίλοκ, Μαρτινέλι και Ομπαμεγιάνγκ, που πλαισίωναν τον Λακαζέτ.

Το ματς
Με ορμή και ενθουσιασμό μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, δείχνοντας τις διαθέσεις του με το «καλημέρα». Έτρεξε πολύ, πίεσε ψηλά, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και γενικότερα είχε καλή συνοχή στο παιχνίδι του. Με την Άρσεναλ να παίζει κάπως πιο παθητικά στο ξεκίνημα, δεν άργησε να σημειωθεί η πρώτη ευκαιρία από τους Πειραιώτες, που με το πλάνο που προαναφέραμε, έκλεψαν την μπάλα με τον Σεμέδο και ο Ελ Αραμπί τροφοδότησε τον Βαλμπουενά, ο οποίος νικήθηκε από τον Λένο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με την ίδια φιλοσοφία, αλλά σταδιακά ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στο γήπεδο κι οι Λονδρέζοι.

Ποντάροντας πολύ στην ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά, αλλά και στην ταχύτητα. Κατά βάση λόγω του Ομπαμεγιάνγκ, που -ως γνωστόν- αν βρει χώρο στην κόντρα δεν πιάνεται ούτε με… λάσο. Κάπως έτσι απείλησε για πρώτη φορά στο 8’, με τον Γκαμπονέζο να φεύγει από τα δεξιά, χωρίς να καταφέρει να βρει έναν εκ των Λακαζέτ ή Μαρτινέλι που είχαν πατήσει περιοχή. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα του Μαρτίνς, δυσκολευόταν να πατήσει στο αντίπαλο «κουτί», δεν είχε πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως συνέβη στο ξεκίνημα, ενώ οι «κανονιέρηδες» είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματά τους, απλώνοντας το παιχνίδι τους με Μαρτινέλι (αριστερά) και Ομπαμεγιάνκ (δεξιά).

Με αυτήν τη… συνταγή έφτιαξαν (και έχασαν) τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Μαρτινέλι κράτησε αρχικά «ζωντανή» την μπάλα και στη συνέχεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Λακαζέτ που αστόχησε από εξαιρετική θέση με πλασέ (20’). Αυτές ήταν οι δύο σημαντικότερες στιγμές του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να παίζουν αισθητά πιο συντηρητικά στη συνέχεια και την Άρσεναλ να φέρνει από το 20’ και μετά το ματς πιο κοντά στα δικά της «θέλω» και στα μέτρα της. Δίχως, βέβαια, να έχει κάποια καλή φάση. Όπως και η ελληνική ομάδα.

Ανάλογο -με το ξεκίνημα του α’ μέρους- ήταν το πλάνο στις αρχές του β’ ημιχρόνου από τον Ολυμπιακό. Μπόλικο τρέξιμο, προσπάθεια για πίεση ψηλά, με το μυαλό να είναι και στα μετόπισθεν εννοείται. Το πρώτο τέταρτο, πάντως, κύλησε χωρίς κάτι εξαιρετικό κι από τις δύο ομάδες. Αφού Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκης δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν καλά στο 48’ και ο Νταβίντ Λουίς πρόλαβε (διώχνοντας σε κόρνερ) τον Μαροκινό στο 54’. Κι ενώ ο η κόντρα επίθεση της Άρσεναλ με τον Λακαζέτ «έσβησε» ελέω Μπα. O Αρτέτα αποφάσισε ότι και το 0-0 δεν ήταν κακό για τη ρεβάνς και στο 59’ απέσυρε έναν παίκτη με επιθετικές αρετές (Μαρτινέλι), βάζοντας έναν που μπορεί να δώσει λύσεις στα χαφ (Θεμπάγιος). Αντιθέτως, ο Μαρτίνς λίγο μετά έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, αφού ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη. Ενδιάμεσα, οι Πειραιώτες βγήκαν καλά στην κόντρα έπειτα από λάθος των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μασούρας δεν έκανε καλό γύρισμα μετά την πάσα του Ομάρ.

Η Άρσεναλ δημιούργησε ρήγματα και στο 69’ με τον Λακαζέτ, αλλά και πάλι ο Μπα λειτούργησε σωτήρια, διώχνοντας την ύστατη στιγμή έπειτα από το γύρισμα του Γάλλου. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές είχε ένα καλό διάστημα, πίεσε με την είσοδο του Φορτούνη, αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια και η Άρσεναλ δεν συγχώρεσε στο 81’ το γεγονός ότι βρήκε χώρο στην κόντρα. Ο Ομπαμεγιάνγκ δημιούργησε ρήγμα και ο Σάκα υπεραριθμία, με το ανέβασμά του προτού κάνει το γύρισμα για τον Λακαζέτ, ο οποίος εκτέλεσε τον Σα από κοντά.

Οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους και οι Λονδρέζοι λίγο έλειψε να κάνουν κι άλλη ζημιά. Αλλά ο Λακαζέτ νικήθηκε στο 85’ από τον Σα και από το… δοκάρι ο Παπασταθόπουλος σε στημένη φάση. Ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά στο τέλος έδειχνε να μην έχει ιδέες και ψυχικά αποθέματα για να σώσει την πατρίδα.


btm