• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Καθάρισε στην επανάληψη η Ντόρτμουντ
22/02/2020 19:05

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που πέρασε έστω και δύσκολα από την Βρέμη, νικώντας με 2-0 την προτελευταία Βέρντερ και ανεβαίνοντας ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με 45 πόντους.

Μετά από ένα… αναιμικό πρώτο 45λεπτο, όπου οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την καταγεγραμμένη αδυναμία των γηπεδούχων στις στημένες φάσεις, για να προηγηθούν αρκετά νωρίς…

Όταν ο Ζαγκαντού, έκανε την πάσα για τον Χάαλαντ, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Παβλένκα, με τον Ζαγκαντού να κάνει το σουτ εντός περιοχής μετά την εκτέλεσή από τον Σάντσο, να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και να κάνει «σεφτέ» για φέτος, μαζί με το 0-1 στο 52’!

Η Βέρντερ ουδέποτε μπόρεσε να «επιστρέψει» στο παιχνίδι, δέχθηκε μάλιστα και δεύτερο τέρμα από τον Χάαλαντ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος με τη Ντόρτμουντ, στο 66ο λεπτό ύστερα από ασίστ του Χακίμι, με τους «πράσινους» να χάνουν για πέμπτη σερί αγωνιστική και να συνεχίζουν να… φλερτάρουν με τον απευθείας υποβιβασμό.

Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ, ήρθαν ισόπαλες 1-1 σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις και την πρώτη να πληρώνει την αδυναμία της να «καθαρίσει» το παιχνίδι! Τα «πουλάρια» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 11’, με τον Γκίντερ να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα, με σουτ με το δεξί από τα 14 μέτρα, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες. Μάλιστα, μια εξ αυτών περιλάμβανε και πέναλτι του Χίμπνερ για χέρι, με τον Μπάουμαν ωστόσο να αποκρούει την εκτέλεση του Πλεά, στο 75ο λεπτό. Ενώ η Γκλάντμπαχ σκόραρε και στο 83’, με τον Πλεά να… εξιλεώνεται, αλλά το γκολ της ακυρώθηκε για χέρι του Βεντ, που ξεκίνησε την αντεπίθεση. Μοιραία, έκανε την εμφάνισή του ο… άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου, με τον σύλλογο του Κράιχγκαου να ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε κεφαλιά του Ριμπέιρο, στο ντεμπούτο του στη Bundesliga!

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ κέρδισε την Φράιμπουργκ εκτός έδρας με 2-0 και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τη 17η θέση και τον απευθείας υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία… Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς νωρίς, με τον Γκίντερ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά το γκολ δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ του Χόφμαν στο δεύτερο δοκάρι. Ωστόσο, η δεύτερη προσπάθεια του Γερμανού αμυντικού ήταν έγκυρη κι έτσι, μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση κόρνερ και σέντρα του Στέγκερ, ο Χόφμαν με κεφαλιά έκανε το 0-1 για την Φορτούνα στο 37’! Ενώ ξανά μετά από «στημένη» μπάλα και νέο γέμισμα του Στέγκερ, ο Τόμι σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και διαμόρφωσε το τελικό 0-2 από το 61ο λεπτό…

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το πέρασμά της από το Βερολίνο η Κολωνία, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0 της Χέρτα, για να την προσπεράσει έτσι στην βαθμολογία! Οι «τράγοι» φρόντισαν να «καθαρίσουν» με την υπόθεση νίκη από… ημίχρονο, με τον Κόρδοβα να ανοίγει λογαριασμό μόλις στο 4’ από ασίστ του Κάιντς, ενώ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Κολωνίας φτάνοντας τα εννιά γκολ συνολικά φέτος. Για να πάρει στη συνέχεια τη… σκυτάλη του σκοραρίσματος ο Κάιντς, κάνοντας το 0-3 στο 39’ από ασίστ του… Κόρδοβα, αλλά και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του, στο 62ο λεπτό. Ενώ το… κερασάκι στην τούρτα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 70’ με την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουτ!

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Παρασκευή 21/2
Μπάγερν Μονάχου-Πάντερμπορν 3-2
(25′ Γκνάμπρι, 70′, 88′ Λεβαντόφσκι – 44′ Σρμπένι, 75′ Μίχελ)

Σάββατο 22/2
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 1-1
(11′ Γκίντερ – 90’+2′ Ριμπέιρο)

Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-2
(52′ Ζαγκαντού, 66′ Χάαλαντ)

Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία 0-5
(4′, 22′ Κόρδοβα, 39′, 62′ Κάιντς, 69′ Ουτ)

Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-2
(37′ Χόφμαν, 61′ Τόμι)

Σάλκε-Λειψία 19:30

Κυριακή 23/2
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 19:00

Δευτέρα 24/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ουνιόν Βερολίνου 21:30

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Παρασκευή 21/2
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χέρτα Βερολίνου 21:30

Σάββατο 22/2
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 16:30
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Μάιντς-Πάντερμπορν 16:30
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 16:30
Κολωνία-Σάλκε 19:30

Κυριακή 23/2
Ουνιόν Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 14:30
Λειψία-Μπάγερ Λεβερκούζεν 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:00


btm