• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία…»
25/02/2020 09:56
«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία…»

Για όλα τα θέματα που αφορούν το ΑΠΟΕΛ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.
Για την επόμενη μέρα στο ΑΠΟΕΛ μετά την ήττα από την Πάφο: «
Πρέπει να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση. Οφείλουμε να δούμε τις υποχρεώσεις που έχουμε σε Ευρώπη και Κύπρο, όπως και τα πράγματα που χρίζουν βελτίωσης για να μείνουμε μέσα στους στόχους μας, όπου με βάση τα δεδομένα και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Βασιλεία, περιορίζονται στον μεγάλο μας στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Για το ότι το ΑΠΟΕΛ έχασε πολλές ευκαιρίες όταν οι συν διεκδικητές του τίτλου είχαν χάσει βαθμούς: «Είναι αλήθεια ότι φέτος είχαμε πολλές ευκαιρίες που έπρεπε να εκμεταλλευτούμε και δεν αποδειχθήκαμε… αρκετά μαθητές σε όσα παθήματα είχαμε προηγουμένως. Είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται, το ότι είμαστε στο κόλπο του πρωταθλήματος, οφείλεται στο γεγονός πως και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το ΑΠΟΕΛ. Αυτό που διαπιστώνεται, είναι ότι ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, γιατί όλες οι ομάδες αποτελούν τις ίδιες παθογένειες, είτε λόγω του ότι δεν ξεφεύγει κάποια ομάδα στη βαθμολογία. Αυτό αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Σε ότι αφορά το τελευταίο παιχνίδι, θέλουμε να εκφράσουμε ως διοίκηση, μία απολογία προς τον κόσμο. Είχαμε 700 φίλους της ομάδας στην εξέδρα που υποστήριξαν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που χειροκρότησαν την ομάδα δείχνοντας την πίστη τους. Αυτή η πίστη που χρησιμοποίησε και ο κόουτς ως παράδειγμα που θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Έχουμε πει πολλές φορές πως όταν κάνουμε την αυτοκριτική μας, είμαστε του ύψους και του βάθους. Πρέπει να πω πως όσο αφορά στο ύψος, όταν το έπιασε το ΑΠΟΕΛ, δεν το έπιασε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Επειδή ακούσαμε και μία φράση από τον ίδιο τον Τιμούρ που είπε ότι υπάρχουν και χειρότερες ομάδες, που έχασαν στην Πάφο, συγγνώμη, με όλο τον σεβασμό, δεν δεχθήκαμε 5 γκολ και δεν σκοράραμε κανένα. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, να αποδείξουμε ποιο είναι το ΑΠΟΕΛ. Όσο υπάρχουν βαθμολογικές ελπίδες, οποιαδήποτε ομάδα βρίσκεται στις 4-5 πρώτες θέσεις, διεκδικεί το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα σταθεροποιήσει την απόδοσή της προς το καλύτερο, αυτή θα καταφέρει με το τέλος της χρονιάς, να κατακτήσει το πρωτάθλημα».
Για την εικόνα της ομάδας: «Δεν είναι θετικό στοιχεία για μία ομάδα να αλλάζει 4 προπονητές μέσα στη χρονιά, παίζει ρόλο και στην απόδοση, αν δεν αναγνωρίζουμε τις αιτίες. Δεν είναι εύκολο ούτε για τους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να αναπτυχθούν ως ομάδα και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαφώς, όπως έχουν όλοι ευθύνες, έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει, όπως αναφέρθηκε, να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος και να το διορθώσουμε. Στο παιχνίδι με την Πάφο είδαμε δύο εικόνες. Δεν νομίζω ότι μέχρι το γκολ που δέχθηκε, να έδινε περισσότερα στοιχεία για νίκη στην Πάφο παρά στο ΑΠΟΕΛ. Έχουμε χάσει ως ομάδα την πίστη μας προς τον εαυτό μας. Αυτό είναι σχήμα οξύμωρο. Δεχθήκαμε γκολ και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε, κάτι που δείξαμε με τον Απόλλωνα, σε ένα απόλυτο τρόπο. Μέχρι τι στιγμή που πετύχαμε το γκολ στο 90’ με τον Απόλλωνα, δεν θα πει κανείς πως το ΑΠΟΕΛ δεν έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Το κυριότερο που κατανοούμε πλήρως, είναι να βλέπουμε μία ομάδα σε κάθε παιχνίδι που να πιστεύει στον εαυτό της ανεξαρτήτως αποτελέσματος».
Για τα παιχνίδι που έβγαλε την καλύτερη εικόνα το ΑΠΟΕΛ: «Και με τον Άγιαξ είχαμε βγάλει πολύ καλή εικόνα. Το ΑΠΟΕΛ έχει δείξει και σε άλλα παιχνίδια χαρακτήρα, με την Καραμπάχ στο Τσάμπιονς Λιγκ, γενικότερα σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες έδειξε χαρακτήρα. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση πως «χρυσώνω το χάπι». Ακούμε για το κάστρο της Ανόρθωσης που έχει ρεκόρ 9-1, ξέρετε ποιο είναι το ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ; 8-2. Είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην έδρα τους, την ίδια ώρα που έχουμε ένα πολύ κακό στατιστικό εκτός έδρας. Όμως αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες αφού και σε αυτή την κατάταξη βρισκόμαστε στην τρίτη θέση με πρώτη την Ομόνοια, δεύτερη την Ανόρθωση και τρίτο τον ΑΠΟΕΛ με τις ομάδες να τις χωρίζουν ελάχιστες βαθμολογικές διάφορες σε αυτή την επίδοση».
Για την συνέχεια: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κλείσουμε το στόμα μας, να κοιτάξουμε ο καθένας τον εαυτό του και να δούμε τι μπορεί να διορθώσει. Είναι αλήθεια, ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Είτε θα παραμένουμε στο ίδιο μοτίβο, είτε θα πάμε χειρότερα. Εμείς πρέπει να πάμε καλύτερά και να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι, που είναι το παιχνίδι της Πέμπτης. Η ομάδα πρέπει να ανταπεξέλθει κυρίως σε ότι αφορά, την υποχρέωση που έχει στην ιστορία της, θα πάμε να το παλέψουμε και όταν ολοκληρωθεί θα δούμε τι κάναμε και θα στρέψουμε τον στόχο μας προς τον επόμενο παιχνίδι».
*«Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στον κόσμο μας, και όχι μόνο αυτόν που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Θα έχουμε 1000 οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στο πλευρό της ομάδας αφού έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για το παιχνίδι με την Βασιλεία. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την υποχρέωση στο 100%».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή, με βάση τα δεδομένα που έχουμε, η ομάδα γεμίζει με επιλογές. Αν ο Σόουζα, κριθεί έτοιμος να συμπεριληφθεί στην αποστολή, δεν το γνωρίζω,. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπος, όπως οι Εφράιμ και Σιγκούρνταρσον, όλοι διεκδικούν θέση στην αποστολή. Είναι στην κρίση του κ. Ουζουνίδη ποιους θα επιλέξει».


btm