• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Φασουλιώτης και Γιατρού στο «Άκου τι Λέει»
03/03/2020 21:01
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Φασουλιώτης και Γιατρού στο «Άκου τι Λέει»

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κώστας Φασουλιώτης (ΑΠΟΕΛ) και Άντρος Γιατρού (Ομόνοια) φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Άκου τι Λέει» του Super Sport fm 104.0 με τον Μιχάλη Παπαγεωργίου, ανέλυσαν το ντέρμπι «αιωνίων» και όχι μόνο.

Πως είδατε το ντέρμπι «αιωνίων»;
Α.Γ.
«Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Μπήκε πιο καλά το ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα, φάνηκε ότι το ήθελε περισσότερο αλλά με την πάροδο του χρόνου ισορρόπησε η Ομόνοια και είχε τις ευκαιρίες της. Μετά το 30΄ ήταν μοιρασμένο το παιχνίδι. Η Ομόνοια πήρε αυτό που ήθελε να μην χάσει σε ένα σημαντικό ντέρμπι, διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και πήρε αυτό που ήθελε. Ήθελε να νικήσει η Ομόνοια αλλά δεν ήταν κακό το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ζημιωμένο ήταν το ΑΠΟΕΛ από την ισοπαλία. Το ΑΠΟΕΛ έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις και είναι σημαντικό για την Ομόνοια που δεν έχασε».

Κ.Φ. «Είδαμε ένα πολύ καλό ΑΠΟΕΛ για 35΄ λεπτά με πολλές τελικές και ανάγκασε την Ομόνοια σε παθητικό ρόλο. Αυτός ο ρυθμός δεν μπορούσε να κρατήσει μέχρι τέλους. Η Ομόνοια είχε την μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του α΄ ημιχρόνου. Περισσότερο κερδισμένη είναι η Ομόνοια που είναι πρώτη αλλά με την αστάθεια των ομάδων όλων είναι σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ που έμεινε στο -4. Τώρα αρχίζει ένα νέο πρωτάθλημα, είναι και ο Απόλλωνας εκεί, η ΑΕΚ και η ΑΕΛ είναι καλές ομάδες».

Κ.Φ. «Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα».

Α.Γ. «Το ΑΠΟΕΛ έκανε καλή εμφάνιση στα πρώτα 35 λεπτά αλλά χωρίς την κλασική ευκαιρία. Στο πρώτο ημίωρο η Ομόνοια δεν κέρδισε ούτε και μία πρώτη μπαλιά. Το ΑΠΟΕΛ έδειχνε παθιασμένο και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Από κει και πέρα όποιος έβαζε γκολ θα του έμενε».

Άντρο Γιατρού, βλέποντας τον ρυθμό του ΑΠΟΕΛ φοβήθηκες ότι ήταν θέμα να σκοράρει;
Α.Γ.
«Περίμενα να δω πότε θα σταματήσει αυτό γιατί ερχόταν μετά από ένα παιχνίδι στην Ευρώπη και δεν θα μπορούσε να κρατήσει αυτό το πρέσινγκ για πολύ. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να παίζει έτσι 90λεπτά, είναι δύσκολο».

Κώστα Φασουλιώτη βλέποντας την διάταξη του ΑΠΟΕΛ, ο Ουζουνίδης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε; Κ.Φ.
Κ.Φ. «Ήταν πολύ καλή η 11άδα. Ήταν ακατόρθωτο να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό με τον οποίο άρχισε. Η φετινή Ομόνοια δεν έχει καμία σχέση με την Ομόνοια των περασμένων χρόνων. Υπάρχουν 3-4 παίκτες που της έδωσαν ώθηση. Ο Λάρκου είναι η καλύτερη μεταγραφή στην Ομόνοια. Τον διακατέχει μια σοβαρότητα. Βέβαια και ο προπονητής έβαλε την δική του σφραγίδα».

Α.Γ. «Ήταν ένα ερώτημα αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλοι παίκτες αφού έπαιζε ο προπονητής της Ομόνοιας συνέχεια με τους ίδιους αλλά απαντήθηκε ότι αυτοί που μπήκαν ήταν έτοιμοι. Σημαίνει ότι διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση και μπήκαν και έδωσαν τον καλύτερο τους αυτό. Ο Κούσουλος, ο Χούμποτσαν. Αυτό είναι στα θετικά του προπονητή».

Για τον προγραμματισμό του ΑΠΟΕΛ; Κώστα Φασουλιώτη είπες πολλές φορές ότι έχει καλό ρόστερ το ΑΠΟΕΛ:
Κ.Φ. «Αν πάρουμε τους ποδοσφαιριστές έναν- ένα είναι μεγάλοι παίκτες. Αυτοί που δέχονται κριτική έφεραν στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ πάνω από 13-14 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να είμαστε κοντά τους. Δεν γίνεται να φωνάζουν μια για τον Πάβλοβιτς και τον Χαλένιους. Η ομάδα εδώ και δέκα χρόνια έκανε τα πάντα. Αυτοί πήραν την ομάδα στους ομίλους. Στην Κύπρο δεν είδαμε αυτά που περιμέναμε από την ομάδα. Υπάρχουν λόγοι. Είναι οι αλλαγές προπονητών, τα πολλά παιχνίδια. Αργήσαμε να βρούμε προπονητή όπως τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την ομάδα όχι μόνο στα λόγια. Πολλοί λένε ότι δεν πιστεύουν στην ομάδα. Είναι καλή η κριτική αλλά παίζουν και οι άλλοι μπάλα, υπάρχουν και άλλοι αντίπαλοι. Είναι η Ομόνοια και η Ανόρθωση μεταμορφωμένες, ο Απόλλωνας είναι εκεί, παίζουν και αυτοί, δεν παίζουμε μόνοι μας. Χρειάζεται υπομονή, υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια. Αυτή η ομάδα μας τα έχει δώσει όλα, εμείς δεν δίνουμε πίσω σε αυτή την ομάδα όπως η στήριξη».

 Είναι πλεονέκτημα για την Ομόνοια έναντι του ΑΠΟΕΛ που έχει τον κόσμο της;
Α.Γ. «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα. Αν έπαιζε Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ θα είχε μίνιμουμ 15 χιλιάδες Ομονοιάτες. Αν νικήσει η Ομόνοια την ΑΕΛ στο Τσίρειο, με τον Απόλλωνα θα έχουμε 14-16 χιλιάδες σίγουρα. Το ευχάριστο για τον κόσμο της είναι ότι η ομάδα παίζει με έναν διαφορετικό τρόπο. Η ομάδα θέλει στήριξη στα δύσκολα της, όχι στα εύκολα της».

Για την δομή της ομάδας του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας;
Α.Γ.
«Η Ομόνοια δεν αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο που κατέβασε την ομάδα ο Ουζουνίδης, απλά το ΑΠΟΕΛ είχε το πάθος και μπήκε πιο έτοιμο. Έχει και ποιότητα. Είχε έναν Άλεφ συγκλονιστικό στο πρώτο ημίωρο. Με την πάροδο του χρόνου αυτό σταμάτησε. Όταν πέρασε αυτό το διάστημα και δεν μπήκε γκολ, εγώ πίστευα ότι η Ομόνοια θα τιμωρούσε το ΑΠΟΕΛ».

Ήρθε ο κ. Μπεργκ, έβγαλε τον Γκόμεθ και βάζει τον Γκόμες και άλλαξε τις ισορροπίες:
Α.Γ. «Ο Βίτορ Γκόμες με τον Γιόρντι Γκόμεθ έχουν διαφορετικά τρεξίματα. Ο Πορτογάλος έχει περισσότερα τρεξίματα. Ο Γκόμεθ ήταν εκτός κάποιες εβδομάδες και γι’ αυτό τον αντικατέστησε. Ταυτόχρονα έβαλε και έναν φρέσκο στην μεσαία γραμμή καθώς όλοι νιώσαμε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή εκεί. Ακόμα περισσότερο του βγήκε η αλλαγή του Κακουλλή. Ο Νταρμπισάιαρ δεν αμφισβητείται. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να μην ήταν ο Ματ που περιμέναμε. Είχε την μεγάλη του ευκαιρία εκεί και αν ήταν συγκεντρωμένος θα το έβαζε. Ο μικρός έχει περισσότερα τρεξίματα, έδωσε νέο αέρα. Ήταν εξαιρετικές οι αλλαγές του Μπεργκ. Βοήθησαν πολύ. Ο Μπεργκ κρατά τους παίκτες που δεν παίζουν να μην είναι κακοφανισμένοι».

Το πλάνο του Ουζουνίδη κράτησε μέχρι το 50΄ και εκεί  έβαλε τον Γέφτοβιτς και μετά τον Αλωνεύτη. Δεν είχε βοήθειες από τις αλλαγές του το ΑΠΟΕΛ:
Κ.Φ. «Κάποτε σου βγαίνουν και κάποτε όχι οι αλλαγές. Δεν του βγήκαν του Ουζουνίδη. Πίστευε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ο Αλωνεύτης. Ο Πάβλοβιτς έπαιξε πολύ λίγο. Της Ομόνοιας της βγήκαν, του ΑΠΟΕΛ όχι. Να πω κι εγώ μια κουβέντα για τον Άλεφ ο οποίος ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Ο Μιχαίλοβιτς ήταν πολύ καλός, είναι ευλογία για κάθε προπονητή να έχει παίκτες σαν τον Μιχαίλοβιτς. Βέβαια είχαμε απέναντι μας και μια Ομόνοια που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Ήταν δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσε στο ξεκίνημα να έμπαινε σε θέση οδηγού».

Κ.Φ. «Υπάρχει και η κούραση στο ΑΠΟΕΛ με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μόνο μια χρονιά την τελευταία 10ετία δεν μπήκε ομίλους η ομάδα. Έπαιξε άλλο ένα πρωτάθλημα η ομάδα κακά τα ψέματα. Είναι σημαντικό όμως που το ΑΠΟΕΛ έχει έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει».

Ο Ουζουνίδης θα μπορέσει να βρει λύση στο γκολ;
Κ.Φ. «Με την Ομόνοια ήταν γρήγορο το ΑΠΟΕΛ. Ο Άλεφ ήταν καλός, αλλά και ο Γένσεν είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ποντάρω στον Ουζουνίδη ότι θα βρει λύση».

Άντρο Γιατρού πόσες πιθανότητες δίνεις στην Ομόνοια να πάρει πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια;
Α.Γ. «Αυτή την στιγμή είμαστε το πρώτο φαβορί. Είμαστε στην πρώτη θέση, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχουμε τον περισσότερο κόσμο κοντά μας. Αυτή την στιγμή έχουμε τον πρώτο λόγο. Επιμένω και λέω ότι σαν φίλαθλος της Ομόνοιας θέλω να στηρίζω την ομάδα μου στα δύσκολα. Πάω στο γήπεδο είτε πάει καλά, είτε δεν πάει καλά η Ομόνοια».

Σωστά δεν είπαν επίσημα ότι πάνε για πρωτάθλημα;
Α.Γ. «Κρατούν χαμηλούς τόνους, ίσως να μην προσθέσουν άγχος στους ποδοσφαιριστές. Το λέει ο κόσμος ότι πάμε για πρωτάθλημα».

Λοίζου, Κούσουλος, Κακουλλής και Τζιωνής:
Α.Γ. «Είναι περιουσία για την Ομόνοια οι μικρού. Θα αρπάξουν την ευκαιρία και οι τέσσερις. Ο Τζιωνής έδειξε από πέρσι, ο Κακουλλής γίνεται όλο και καλύτερος, τον Λοίζου τον ξέρω από την Ακαδημία, ενώ για τον Κούσουλο μιλούν οι αριθμοί».

Μια τοποθέτηση από τον Κώστα Φασουλιώτη για την υπόθεση Σιγκούρνταρσον:
Κ.Φ. «Φαίνεται ότι είχε πρόβλημα ο ποδοσφαιριστής. Και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, πάντα θα υπάρχουν. Δεν έχω ενημέρωση».

Για τον προγραμματισμό στο ΑΠΟΕΛ από τον Ντομένικο Τέτι:
Κ.Φ.
«Το να σχολιάσεις έναν προγραμματισμό δεν είναι εύκολο. Αν δούμε την πορεία της Ευρώπης, είναι πετυχημένος ο προγραμματισμός. Στην Κύπρο δεν πήγαν τόσο καλά τα πράγματα. Δεν είναι κακοί ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τους στηρίξουμε. Υπήρχαν και λάθος επιλογές. Ο Μπέλετς είναι βασικός, το ίδιο ο Μιχάιλοβιτς, το ίδιο και ο Άλεφ. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν πήγαμε τόσο καλά και στην Κύπρο. Θεωρώ καλές τις μεταγραφές, αλλά δεν έδωσαν όσα περιμέναμε».

Για τους προπονητές στο ΑΠΟΕΛ:
Κ.Φ
. «Για τον Κόρε δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Οι προηγούμενοι δύο δεν ήταν αυτό που θέλαμε το ΑΠΟΕΛ. Τώρα έχουμε προπονητή».

Η άποψη σας για την Ανόρθωση:
Κ.Φ.
«Η Ανόρθωση είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Θεωρώ ότι έχει μικρό ρόστερ. Παίζουν συνέχεια οι ίδιοι όμως δεν μπορεί κανείς να μην πει ότι δεν έκανε φοβερά βήματα. Καλός προπονητής, καλοί ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να έχει ακόμα 2-3 περισσότερους ποδοσφαιριστές».

Α.Γ. «Στην Ανόρθωση δεν μπορούν να αντικατασταθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές επάξια. Η Ανόρθωση έκανε εξαιρετικά παιχνίδια αλλά τώρα που θα μπει η πίεση δεν ξέρω πόσοι θα ανταποκριθούν, είναι θέμα νοοτροπίας, Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι υπερέχουν το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Το ΑΠΟΕΛ έχει τη νοοτροπία τα τελευταία χρόνια, στην Ομόνοια υπάρχει η πίστη αλλά στην Ανόρθωση νομίζω ότι ο Ανόρθωσιάτης δεν το πιστεύει τόσο. Άποψη μου είναι αυτή».

Κ.Φ. «Ο Τιμούρ μεταμόρφωσε την Ανόρθωση, είναι εξαιρετικός προπονητής».

Για τον Ρενάτο Μαργκάσα:
Κ.Φ.
«Όπου έπαιξε βοήθησε. Είναι σοβαρός. Εμένα μου αρέσει πολύ»

Α.Γ. «Είναι ένα μηχανάκι. Έκανε καλές εμφανίσεις στο ξεκίνημα, μετά είχε τον σοβαρό τραυματισμό».

Για τον Απόλλωνα…
Α.Γ.
«Οπωσδήποτε μπορεί για πρωτάθλημα ο Απόλλωνας. Αν νικήσει ο Απόλλωνας το ΑΠΟΕΛ και δεν νικήσει η Ομόνοια και η Ανόρθωση πλησιάζει πολύ. Ο Σωφρόνης είναι κεφάλαιο για τον Απόλλωνα. Υπάρχει και μια διοικητική σταθερότητα. Τον έβλαψε η φυγή του Σωφρόνη».

Για ο Γιαννιώτας και ο Νσούε δεν έβγαλαν στον Απόλλωνα αυτά που έδειξαν στο ΑΠΟΕΛ;
Κ.Φ. «Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και οι δύο. Στο ΑΠΟΕΛ έδειξαν πολλά. Ο Γιαννιώτας έκανε καλά παιχνίδια στον Απόλλωνα, ο Νσούε είναι πίσω, δεν βρήκε τον ρυθμό του. Γενικότερα ο Απόλλωνας έχει 4-5 ποδοσφαιριστές που τους απολαμβάνεις. Ο Ζοάο Πέδρο για παράδειγμα είναι απίστευτος ποδοσφαιριστής».

Για την φετινή ΑΕΚ:
Κ.Φ.
«Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, διεκδίκησε πρωτάθλημα, πήρε Κύπελλο, μπήκε ομίλους. Έχει ένα πρόεδρο που είναι σημαντικός παράγοντας και βοήθησε πολύ αυτή την ομάδα. Δεν είναι τόσο καλή η χρονιά. Περιμέναμε πολύ περισσότερα πράγματα. Έχει και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Τρισκόφσκι».

Ποιον θεωρείται βασικό ανταγωνιστή της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ;
Α.Γ. «Ο αντίπαλος της Ομόνοιας είναι ο εαυτός της. Αν παρουσιαστεί όπως στα προηγούμενα παιχνίδια θα τα καταφέρει. Είμαι από αυτούς που δεν πείθομαι εύκολα και η φετινή Ομόνοια με έπεισε και λέω «Ομόνοια λαός πρωτάθλημα». Έχω εμπιστοσύνη και στην διοίκηση και στην προπόνηση και πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Θεωρώ το ΑΠΟΕΛ τον βασικότερο ανταγωνιστή γιατί έχει νοοτροπία πρωταθλητή και έχει και το μεγαλύτερο ρόστερ. Άποψη μου είναι ότι θα πάει Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ με κάθε σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες. Θα είναι σημαντική η πρώτη αγωνιστική».

Κ.Φ. «Η Ομόνοια δικαιούται να ελπίζει αλλά αν ήμουν Ομόνοια δεν θα ήθελα να έχω το ΑΠΟΕΛ στα πόδια μου, Και οι τρεις αντίπαλοι Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνα είναι καλές ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει να αντιμετωπίσει την περσινή Ομόνοια και την περσινή Ανόρθωση αλλά δύο νέες δυνατές ομάδες. Αν ήταν εκτός τίτλου το ΑΠΟΕΛ θα έδινα προβάδισμα στην Ομόνοια. Θεωρώ ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από το ΑΠΟΕΛ. Βέβαια δεν μπορούμε να ξεγράψουμε ούτε την Ανόρθωση , ούτε τον Απόλλωνα».

Για την ΑΕΛ…
Α.Γ.
«Με μπάτζετ χαμηλό και ρόστερ μικρό έχει εξαιρετική ομάδα, τους βγάζω το καπέλο. Ο Κέρκεζ είναι εξαιρετικός προπονητής».

Κ.Φ. «Ποιος θα νικήσει την ΑΕΛ στο Τσίρεο, θα είναι δύσκολο για όλους. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που αν είχε 1-2 εκατομμύρια περισσότερα μπάτζετ θα έφτανε πολύ ψηλά. Θεωρώ ότι θα είναι ρυθμιστής, παίζει σαν ομάδα».


btm