• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τι γίνεται με τα 10 κρούσματα στην Κύπρο…
13/03/2020 09:08
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τι γίνεται με τα 10 κρούσματα στην Κύπρο…

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με το κράτος να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα, σε μία προσπάθεια περιορισμού του ιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, σύνολο δέκα κρούσματα.

Δευτέρα (9/03), τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα:

Πρόκειται για δύο Ελληνοκύπριους άνδρες ηλικίας 25 και 64 ετών που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα. Όσον αφορά τον 64χρονο, ιατρό στο επάγγελμα και από τη Λευκωσία, έχουν ήδη αρχίσει από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με τον ίδιο τον ασθενή η διαδικασία εντοπισμού των στενών επαφών του γιατρού, είτε αυτές αφορούν σε ασθενείς, συναδέλφους του επαγγελματίες υγείας ή άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο 25χρονος νεαρός από τη Λεμεσό, βρίσκεται σε κατοίκων περιορισμό ενώ έχουν επίσης ληφθεί δείγματα από των στενών επαφών του, μικρά σε αριθμό αφού αυτοπεριορίστηκε έγκαιρα, με τα αποτελέσματα να είναι επίσης αρνητικά.

Τετάρτη (11/03), τέσσερα νέα κρούσματα:

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Ελληνοκύπριοι, ένας από τη Λεμεσό και οι υπόλοιποι τρεις από τη Λευκωσία.

Οι δύο άνδρες από αυτούς , έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας. Μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Το τρίτο πρόσωπο, από τη Λεμεσό και ταξιτζής στο επάγγελμα, είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γίνονται μεγάλες προσπάθειες να εντοπιστούν όλες οι επαφές του σε μία προσπάθεια εξεύρεσης της πηγής του ιού αλλά και περιορισμό των προσώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το τέταρτο πρόσωπο, η γυναίκα, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και παραμένει σε αυτοπεριορισμό.

Πέμπτη (12/03), άλλα τέσσερα κρούσματα, αυξάνουν τον αριθμό στους 10:

Νεαρός Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό και έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του, εντός και εκτός του αεροπλάνου, από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Όγδοο κρούσμα, από τη Λεμεσό, είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένατο κρούσμα πρόκειται για άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

Δέκατο κρούσμα του ιού, αφορά άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών τελευταίων κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Από omegalive


btm