• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Να πάρουμε και μόνοι μας μέτρα!
15/03/2020 10:21
Να πάρουμε και μόνοι μας μέτρα!

ΑΣ σταματήσουμε να κάνουμε τους ειδικούς. Τους γιατρούς, τα μέντιουμ, τους πολιτικούς, τους επιστήμονες γενικότερα.
Έχουμε ενώπιόν μας, μία εξέλιξη την οποία ούτε υπολογίσαμε, ούτε επίσης την περιμέναμε ότι θα ερχόταν μετά την Κίνα στην χώρα μας.
Αφού ήρθε (δυστυχώς) οφείλουμε να κάνουμε αυτά που μας ανακοίνωσαν, όσοι ξέρουν κάτι πιο πολύ από εμάς. Δεν λέω π.χ ότι λήφθηκαν τα πιο κατάλληλα μέτρα από την πολιτεία, ούτε όμως λέω ότι δεν είναι σωστά.
Έχω την άποψη πως το ολιγότερο που οφείλουμε, είναι να τα ακολουθήσουμε. Αν τώρα νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω από εκείνα που μας είπε η πολιτεία και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ας τα κάνουμε μόνοι μας.
ΕΓΩ π.χ που έχω τον γιο μου στο Μάντσεστερ και παρά το ότι θέλω να τον δω, του είπα πως δεν πρέπει να έρθει. Ακόμα και αν τον Απρίλιο, αρθούν τα μέτρα ή περιοριστεί ο κορωνοϊός, η συμβουλή που έδωσα στο παιδί μου, είναι να προσέχει εκεί που είναι και όταν καταλαγιάσει (ευχή όλων μας) η έξαρση του ιού θα έρθει στην Κύπρο.
Είναι μία απόφαση την οποία θεωρώ πως πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι γονείς. Δεν το είπε απευθείας ο πρόεδρος της δημοκρατίας, αλλά έστειλε το μήνυμα λέγοντας μεταξύ άλλων.
«Απευθύνομαι προς τους γονείς και τους καλώ να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι η ώρα χαλαρότητας ή ικανοποίησης θελημάτων που τα παιδιά εύλογα μπορεί να προβάλλουν. Είναι η ώρα της αυστηρότητας».
ΑΥΤΟΙ που λένε ότι έπρεπε να προαναγγείλει γενικό λουκέτο η πολιτεία, αν θεωρούν πως αυτό το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί, ας το εφαρμόσουν μόνοι τους. Δεν θέλουν π.χ να πηγαίνουν στις καφετερίες ή άλλους χώρους συνάθροισης, ας περιοριστούν στο σπίτι τους.
Άλλωστε, είναι δικό μας θέμα το που θα πάμε και το που θα περάσουμε τον χρόνο μας, όταν δεν είμαστε στους χώρους εργασίας.
Θέλω να πω, ότι παρά να ασκούμε κριτική και να χαρακτηρίσουμε τα μέτρα ως ελλιπή να φροντίσουμε από μόνοι μας να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα.
Και να σας πως τι έκανα εγώ χθες. Πήγα στον χώρο εργασίας μου στις 9 το πρωί, φρόντισα να έχω μαζί μου τα απαραίτητα για την υγιεινή και όταν τελείωσα γύρω στις 18:00 (δεν υπήρχε ποδοσφαιρική δράση), απευθείας σπίτι.
ΔΕΝ πήγα ούτε στους ηλικιωμένους γονείς μου από την περασμένη Δευτέρα. Μήπως δεν τους αγαπώ; Αλίμονο. Τους αγαπώ πολύ αλλά τους σέβομαι. Και αφού τους σέβομαι, πρέπει να το δείχνω με τις πράξεις μου.
Αντί, λοιπόν, της καθιερωμένης επίσκεψης, επικοινωνώ μαζί τους από το τηλέφωνο και τους εξηγώ πως έχουν τα πράγματα. Σίγουρα, δεν τους λέω ότι λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να τους επισκέπτομαι. Και αυτό επειδή, έχω διαφορετική άποψη. Ότι ναι μεν δέχομαι πως η τρίτη ηλικία είναι πιο ευάλωτη, αλλά έχει δικαίωμα και αυτή η ηλικία να ζήσει, όσα χρόνια θέλει ο θεός.
Έτσι λοιπόν, ακολουθώ και αυτό το μέτρο που είναι ιατρική γνωμάτευση και ίσως μάλιστα να πρόκειται περί μεγάλης αλήθειας.
ΣΧΕΤΙΚΑ με την επόμενη μέρα και το μέγα ερώτημα, αν θα τερματιστεί και πότε αυτό το τρομακτικό όντως γεγονός, αποφεύγω να συζητώ.
Προτιμώ το γνωστό, δεν ξέρω δεν απαντώ. Αν, μάλιστα, βρεθεί έστω και ένας λογικός άνθρωπος που είναι σε θέση να προβλέψει το τέλος του τρόμου, τότε πάω πάσο!
Για να έρθει το τέλος, οφείλουμε να συμβάλουμε και εμείς. Ξέρω ότι είναι μία ασθένεια η οποία καραδοκεί να μπει στην πόρτα του κάθε σπιτιού. Ας κάνουμε όμως έστω αυτά που μπορούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να ακολουθήσουν τον κανόνα που έχουν ενώπιόν τους. Από εκεί και πέρα, προσευχή και ελπίδα στον Ύψιστο.
ΓΙΑ το ποδόσφαιρο και το μέλλον του, θεωρώ πως έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όσο και αν είναι ο χώρος που ανήκουμε, εντούτοις με τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται δεν το βάζουμε ψηλότερα από την υγεία.
Όποιος σκέφτεται διαφορετικά, ζει αλλού, ή δεν θέλει να ζήσει άλλο! Και να σας πω τη δική μου άποψη. Δεν με ενδιαφέρει τι θα λεχθεί στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Τρίτης από την ΟΥΕΦΑ.
Και το εννοώ. Δεν με ενδιαφέρει (αυτή τη στιγμή) αν και πότε θα διεξαχθεί το Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε και αν το ΕURΟ 2020, διεξαχθεί το 2021.
ΑΥΤΟ να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Αγαπάμε και μάλιστα, το αγαπάμε παθολογικά το ποδόσφαιρο, όμως κάποιες στιγμές, έχουμε και άλλες προτεραιότητες.
Πόσω μάλλον, όταν τίθεται το θέμα ζωής ή θανάτου…
ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί δεν διεξάγεται έλεγχος στις υπεραγορές; Όχι για τις τιμές που χρεώνουν αλλά για τον αριθμό των καταναλωτών που τις επισκέπτονται. Την Παρασκευή το απόγευμα άρχισα να μετρώ τους επισκέπτες, έφτασα στους 90 και σταμάτησα!

 

Μιχάλης Παπαγεωργίου


btm