Τοποθέτηση από τον πρόεδρο του ΑΣΙΛ, Γιώργο Χρίστου, στον Super Sport FM 104.0, για την δήλωση στην οποία προέβη ο Λύσανδρος Λυσάνδρου του Άρη, για αύξηση των ομάδων στην α’ κατηγορία σε 16.

«Αρχικά να αναφέρω πως στην παρούσα φάση, πρώτα απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας. Όσο αφορά για την συγκεκριμένη εισήγηση, όντως, μας στάλθηκε αυτή η πρόταση. Ως ΑΣΙΛ δεν έχουμε υπογράψει, ούτε έχουμε συμφωνήσει σε αυτή την εισήγηση, που εν μέρει συμφωνούμε σε κάποια σημεία. Αυτό που έχουμε τονίσει ξεκάθαρα, είναι πως δεν πρέπει να αδικηθούν ομάδες. Η ομοσπονδία και το κράτος είναι αυτά που θα καθορίσουν την έκβαση των πρωταθλημάτων. Χθες είχαμε μια έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις που τέθηκαν στο συμβούλιο, ήταν να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μέσα σε ημερομηνίες που δεν θα έχουν αρνητικές συνέπειες. Εννοούμε τον μήνα Μάιο, έτσι ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτά δεν εξαρτώνται όμως από εμάς. Σίγουρα υπάρχει και το ενδεχόμενο της ακύρωσης του πρωταθλήματος. Πρέπει η ομοσπονδία με τις ομάδες, να δουν όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν. Αν το πρωτάθλημα δεν συνεχιστεί, πρέπει να δούμε και τα οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για την ξεκάθαρη θέση του ΑΣΙΛ τόνισε:
«Ή θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο το πρωτάθλημα με διπλές αγωνιστικές, ή να γίνει ακύρωση του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να επηρεάσουν το ενδεχόμενο ακύρωσης, να υπάρξει αποζημίωση στα σωματεία αφού μιλάμε και για οικονομικές συνέπειες. Σίγουρα θα αδικηθούν ομάδες σε ακύρωση του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η θέση του ΑΣΙΛ».

Άρα, ο ΑΣΙΛ δεν έχει συμφωνήσει, όπως ανέφερε ο κ. Λυσάνδρου: «Αρκετές ομάδες έχουν συμφωνήσει, όχι όμως κι εμείς. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε το σωματειακό προσωπικό συμφέρον. Ως ΑΣΙΛ επιδιώκουμε πάντα το γενικό συμφερον και όχι το μονόπλευρο όφελος».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ