Ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Πάβελ Γκογκνίτζε, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα που αφορούν την Πάφο, την κατάσταση με τον κορωνοϊό, τα οικονομικά δεδομένα και αν θα υπάρξει μείωση μισθών, όμως το σημαντικό που ανέφερε είναι ότι υποστηρίζουν την άποψη να σταματήσει το πρωτάθλημα στο β’ γκρουπ.

Για την κατάσταση και το αν προπονούνται ατομικά οι ποδοσφαιριστές: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους και για την ομάδα, και για τους παίκτες. Πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως και οι παίκτες που ακολουθούν στο σπίτι κάποιο ειδικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι προπονητές μας ουσιαστικά, μαθαίνουν αυτή τη στιγμή πώς να κοουτσάρουν τους παίκτες από απόσταση, μέσω του διαδικτύου. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος και οργανωτικά και οικονομικά, υπάρχουν αρκετές ερωτήσεις για αυτά τα πράγματα, όμως δεν έχουμε τις απαντήσεις».

Για το αν κάποιοι παίκτες θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση: «Έχω μιλήσει με τους παίκτες μας και ειδικά με αυτούς που έχουν τις οικογένειες τους στο εξωτερικό. Σίγουρα κάποιοι θέλουν να είναι με τα δικά τους άτομα. Όλοι έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους αλλά ξέρουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους ποδοσφαιριστές μας να τους επιτρέψουμε να πάνε πίσω στις χώρες τους. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και αν θα συνεχιστεί για εμάς το β’ γκρουπ».

Για τα σενάρια που αναφέρονται σε αυτό, για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και το β’ γκρουπ, ή στην αύξηση των ομάδων στις 16, για το πως το σχολιάζει και ποια η θέση της Πάφου: «Η δική μας θέση είναι πως υποστηρίζουμε αυτή την άποψη, να σταματήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε πρόβλημα με την αύξηση των ομάδων, ή να μην υπάρξει διαβάθμιση. Ελπίζω και οι άλλες ομάδες να έχουν την ίδια άποψη και εν τέλει να σταματήσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον για το β’ γκρουπ και οι παίκτες να μπορέσουν να πάνε πίσω στις οικογένειές τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε και οι ομάδες και οι παίκτες και οι εργαζόμενοι, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες οικονομικές θυσίες εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Ελπίζουμε να βρεθεί η λύση και ως ομοσπονδία και ως πρωτάθλημα».

Για τα οικονομικά δεδομένα, πιθανή μείωση μισθών, λόγω της κατάστασης: «Υπάρχουν οι ομάδες και στην UEFA και στην ομοσπονδία που μελετούν αυτό το ενδεχόμενο. Δεν θέλω να βιαστώ να πω κάτι που δεν γνωρίζω. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να γίνει αυτό. Εφόσον είναι οικονομικά δύσκολο, ίσως να γίνουν κάποιες αποκοπές, κάποια μείωση σε υπαλλήλους και ποδοσφαιριστών. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτό, μέρος των αποκοπών θα πάνε σε κάποιες φιλανθρωπίες».

Για το αν έχει γίνει κάποια σκέψη σε σχέση με τον προγραμματισμό: «Είμαστε σε συζητήσεις με κάποιους παίκτες, είτε για επέκταση συμβολαίου, είτε για να φέρουμε κάποιους άλλους στην ομάδα μας. Το θέμα είναι ότι αλλάζει η αγορά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ξέρεις τι πρόκειται να γίνει, αν η συμφωνία για παράδειγμα, ισχύει από τον Ιούλιο, και υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πάει πιο μακριά. Η ομάδα προγραμματισμού, είναι πολύ περισσότερο απασχολημένη αυτό το διάστημα».

Για την πρόταση στον Μπεριγκό, τον Σακό, τον Νέμετς: «Σίγουρα θέλουμε να ανανεώσουμε με τον Κέβιν Μπεριγκό. Ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία αυτό. Δεν είναι ο μόνος με τον οποίο συζητάμε την ανανέωση του συμβολαίου. Θέλουμε να έχουμε μία βάση ποδοσφαιριστών, με 15-16 παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα. Είναι η φιλοσοφία που έχω και εγώ και ο Τζέρεμι Στιλ, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτόν τον κορμό που έχουμε», και πάνω σε αυτό, το γεγονός ότι δεν θα γίνουν αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι, ανέφερε:
«Δεδομένου ότι θα έχουμε 15-16 ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν. Θα γίνουν 8-9 μεταγραφές. Πρέπει να γίνουν αυτές οι μεταγραφές για να αλλάξουμε το στιλ της ομάδας».

Για τους στόχους τη νέα σεζόν: «Θέλουμε να έχουμε μία θέση σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είτε μέσω του πρωταθλήματος είτε μέσω του κυπέλλου».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ