24/03/2020 08:46 615 Views

Μία τηλεδιάσκεψη που ενδιαφέρει μεν, αλλά δεν φαίνεται να φέρνει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Έτσι αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή που αφορά την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο μας, εν μέσω του κορωνοϊού.
Η ΚΟΠ καλείται να διαφοροποιήσει τα πρώτα χρονικά περιθώρια που είχε αποφασίσει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, όταν ανακοίνωνε την αναστολή των πρωταθλημάτων.
Από τότε όμως μέχρι σήμερα, τα δεδομένα σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, όχι μόνο δεν βοηθούν ώστε να επαναρχίσουν, αλλά υποχρεώνει τους εμπλεκόμενους φορείς με πρώτη την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, να λάβει την απόφαση που θα είναι η μεταβολή της τότε ημερομηνίας.
Θυμίζουμε. Τότε η ΚΟΠ ανακοίνωσε την αναστολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι 31 Μαρτίου.
Σήμερα, η ημερομηνία αναμένεται να πάρει παράταση, τουλάχιστον για τέλος Απριλίου με πολύ πιθανό το σενάριο να  μην ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και αντίθετα να λεχθεί ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα επαναπροσδιορίζεται η πρόβλεψη για την επανέναρξη τους.
Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης, είναι πολύ πιθανόν να ακουστεί και η άποψη από προέδρους, σχετικά με την οικονομική στενότητα που αρχίζει να κυριαρχεί.
Ειδικά, οι ομάδες από το β΄γκρουπ ( στην πλειοψηφία τους) αναλύουν τα δεδομένα και φαίνεται να έχουν δρομολογήσει κοινή άποψη την οποία ενδεχομένως να προβάλουν ενώπιον της ΚΟΠ και ειδικότερα του ΠΑΣΠ.
Η πλευρά των ποδοσφαιριστών, έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Κατά πόσο μπορεί να δεχθεί την όποια επιθυμία για να αποποιηθεί του δικαιώματος να διεκδικήσει όλους τους μισθούς, κάτι που φαίνεται να είναι δύσκολο εγχείρημα για ορισμένες ομάδες.
Ήταν ενδεικτική η χθεσινή δήλωση του Σπύρου Νεοφυτίδη. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, όταν κλήθηκε από το ραδιόφωνο του Super Sport Fm 104.0 να σχολιάσει τέτοιο σενάριο, ήταν κάθετος. Οι δηλώσεις του φιλοξενούνται στη σελίδα 3 (παραπλεύρως) και δείχνει ότι δεν είναι τόσο απλό, να δεχθούν οι ποδοσφαιριστές να μην ισχύσουν στο 100% οι συμβάσεις τους.
Παράλληλα, οι πρόεδροι του β΄γκρουπ ενδεχομένως να ενημερώσουν τους άλλους φορείς για την επιθυμία τους, όπως αυτή λέχθηκε στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.
Ότι… προκρίνουν την ιδέα, όπως τερματιστεί η διεξαγωγή του δικού τους πρωταθλήματος και να μην ισχύσει η διπλή διαβάθμιση.
Πρόκειται βέβαια για μία εισήγηση που δεν είναι και το πιο εύκολο να εγκριθεί, γιατί η ΚΟΠ είναι υποχρεωμένη να ολοκληρωθούν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, με τον ίδιο τρόπο.
Από την στιγμή δηλαδή που ο στόχος είναι να αναδειχθεί στο γήπεδο ο πρωταθλητής, ο κυπελλούχος και οι άλλες θέσεις με έπαθλο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, έτσι πρέπει να γίνει και στην κάτω ζώνη της βαθμολογίας.
Πληροφορίες μάλιστα, θέλουν αρκετές ομάδες να μην υιοθετούν την ιδέα να αλλάξει το πρωτάθλημα της α΄κατηγορίας και όταν με… το καλό αρχίσει η ποδοσφαιρική περίοδος 2020-21, η α΄κατηγορία να αποτελείται από 12 και όχι από 14 ομάδες.
Μιχάλης Παπαγεωργίου 

 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ