• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απαγορεύεται ο διάλογος σε υπεραγορές!
25/03/2020 16:12
Απαγορεύεται ο διάλογος σε υπεραγορές!

Περισσότερα από 42.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία και σχεδόν 3.500 θάνατοι. Η χώρα που ακολουθεί την Ιταλία στον ύπουλο εχθρό που επιτίθεται ολοένα και περισσότερο δίχως να κάνει διακρίσεις. Το Sport24.gr συζήτησε με δύο Έλληνες της Χετάφε.

Τον υπεύθυνο μεθοδολογίας στην ακαδημία του ισπανικού συλλόγου, Χαράλαμπο Σιαμόγλου, και τον επιθετικό της δεύτερης ομάδας, που προέρχεται από τον Ατρόμητο, Κώστα Κωτσόπουλο. Περιγράφουν πώς ζουν τη νέα καθημερινότητα στη Μαδρίτη, καθώς δεν επέστρεψαν στην Ελλάδα, παραδέχονται πως στην αρχή κανένας δεν κατάλαβε τι ερχόταν και μιλούν για την καραντίνα, αλλά και την έξοδο μόνο για φαρμακείο και σούπερ μάρκετ όπου «απαγορεύεται να μιλήσεις σε άλλον, κι ας είναι γνωστός σου».

«ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ»

Ο Σιαμόγλου ανέφερε αρχικά για τη ζωή στη Μαδρίτη με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί: «Είναι δύσκολη κατάσταση. Μένω στο σπίτι για να προστατέψω τους άλλους, δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας. Έξω βγαίνουμε μόνο για σούπερ μάρκετ και για φαρμακείο. Και όσοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και πηγαίνουν για δουλειά. Αν κάθεσαι στο σπίτι και σκέφτεσαι πότε θα τελειώσει αυτό και τι δεν μπορείς να κάνεις, είναι ακόμα πιο ζόρικο να το αντιμετωπίσεις. Πρέπει να βρίσκεις τρόπους να περνά η μέρα εποικοδομητικά».

Ρωτήσαμε τον Σιαμόγλου να μεταφέρει την άποψή του για τον λόγο που έφτασε σε αυτά τα τραγικά επίπεδα η Ισπανία και απάντησε: «Υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος εδώ σε σχέση με την Ελλάδα. Ο ένας πάνω στον άλλο εδώ στη Μαδρίτη. Όταν το ακούσαμε αρχικά, δεν το είχαμε πάρει στα σοβαρά. Λέγαμε πως είναι σαν τη γρίπη. Όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών, πολλοί έφυγαν για διακοπές, πήγαιναν στη θάλασσα, αρκετοί συνωστισμένοι σε πάρκα. Αυτά οδήγησαν εκεί την κατάσταση. Γενικά μας βρήκε πολύ απροετοίμαστους ο ιός».

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πλέον υπακούουν, δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Τι είναι όμως αυτό που του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτές τις δυσάρεστα ιστορικές στιγμές που βιώνουμε; «Όταν δουν κάποιους να τρέχουν, μόνους ή ανά γκρουπ, κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια και τους φωνάζει να γυρίσουν στα σπίτια τους. Ή θα τους δεις να επικροτούν την επέμβαση των αστυνομικών όταν δεν τηρούνται τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί. Κάθε απόγευμα στις 20.00 βγαίνουμε στα μπαλκόνια και χειροκροτούμε όλους αυτούς που εργάζονται και δίνουν καθημερινό αγώνα για να σωθούν ζωές».

Βρίσκει πάντως και κάτι θετικό σε όλο αυτόν τον κυκεώνα: «Μπορώ να σου πω πάντως ότι με το μένουμε σπίτι υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση. Έχω γνωρίσει γείτονες που δεν τους είχα δει ποτέ. Πλέον, γνωρίζοντας ότι εγώ και η σύντροφός μου είμαστε γυμναστές, επειδή μας βλέπουν από το μπαλκόνι όταν κάνουμε ασκήσεις, κάνουν κι εκείνοι το ίδιο με εμάς. Απέναντι από το σπίτι μου υπάρχει ένας που παίζει κιθάρα και άλλα παιδιά που τραγουδούν. Κάπως έτσι περνάμε τις μέρες».

* Ο Σιαμόγλου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Σπούδασε τρία χρόνια στο «German Sport University Cologne», έκανε μάστερ «Talent Identification and development in soccer» στη Μαδρίτη και μάστερ «performance analysis» στην ισπανική πρωτεύουσα.

«ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο επιθετικός της δεύτερης ομάδας της Χετάφε, Κώστας Κωτσόπουλος, υποστήριξε ότι δεν του επετράπη από τη διοίκηση η επιστροφή στην Ελλάδα. «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε πτήση για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Μίλησα με την ομάδα, αλλά μου είπαν ότι θα μείνω στην Ισπανία. Δεν άφησαν ούτε τους παίκτες της πρώτης ομάδας να φύγουν κι έκαναν το ίδιο και με εμάς. Σε άλλες ομάδες της κατηγορίας (Segunda B) έχουν σταματήσει οι πληρωμές των παικτών, σε εμάς όχι» ανέφερε ο πρώην επιθετικός του Ατρόμητου.

Πώς ζει τη νέα πραγματικότητα ο 23χρονος; «Για εμένα η αλήθεια είναι πως δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Μου έχει λείψει το ποδόσφαιρο και οι προπονήσεις, αυτό είναι που με πειράζει και όχι ότι δεν βγαίνω από το σπίτι. Ό,τι πρέπει να προσέξω, το κάνω. Δεν έρχομαι σε επαφή με άλλους. Από την ομάδα επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά, μας έχουν δώσει προγράμματα στο σπίτι, ειδικές διατροφές».

Ο Βεροιώτης ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στη νέα, σκληρή πραγματικότητα στην Ισπανία: «Στην αρχή τα μέτρα εδώ δεν ήταν αυστηρά. Μπορούσες να αλλάξεις πόλη, να περάσεις τα σύνορα… Το είχαν πάρει πιο χαλαρά. Τώρα ασφαλώς όλα αυτά έχουν απαγορευτεί. Τώρα πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και βλέπεις τεράστια ουρά. Μπορεί να περιμένεις 40 λεπτά ή και μία ώρα για να μπεις. Όταν γίνει αυτό, ψωνίζεις και φεύγεις. Δεν επιτρέπεται ούτε να μιλήσεις σε άλλον, κι ας τον γνωρίζεις».

* Ο Κωτσόπουλος δόθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς από τον Ατρόμητο στη Χετάφε τον Ιανουάριο του 2020.


btm