Από αθλήτρια μπάσκετ, νοσοκόμα, ηρωίδα στα μάτια των Γάλλων αυτές τις μέρες και… πρωτοσέλιδο στη γαλλική Equipe την Πέμπτη (26/3).
Η Λαϊνά Μπαντιάν είναι 35 ετών, έπαιζε μπάσκετ μέχρι τα 24 όταν αποφάσισε να το εγκαταλείψει, αλλάζοντας τη ζωή της και, όπως αποδείχτηκε, μαζί και τη ζωή αρκετών ανθρώπων. Έπαιξε στη Βαλενσιέν, τη Σαλ και την Περπινιάν, με την οποία κατέκτησε και Πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.
Είναι αδερφή του Παπέ Μπαντιάν, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2016, έχοντας αγωνιστεί στη EuroLeague με τη Ροάν, αλλά και στο Eurobasket toy 2007 με την εθνική Γαλλίας.
Πλέον, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου στην Εσόν μαχόμενη την εξάπλωση του κορωνοϊού και φροντίζοντας για την περίθαλψη των ασθενών, γεγονός που την έφερε και στην πρώτη σελίδα της γαλλικής Equipe: «Οι άνθρωποι πρέπει να ακούν τις οδηγίες μας. Έχουμε την κατάσταση μπροστά μας, βλέπουμε πράγματα, γνωρίζουμε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο περιορισμός δεν είναι πολιτική απόφαση. Είναι επαγγελματίες αυτοί που σας το ζητούν».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ