Ο τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Άχνας, Γιάννος Δημοσθένους, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με τον κορωνοϊό, για το αν προπονούνται ατομικά ποδοσφαιριστές και για τα σενάρια που ζητούν κάποιες ομάδες για αύξηση των ομάδων, εφόσον υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος.

«Νομίζω πως το «μένουμε σπίτι», το έχουμε συνειδητοποιήσει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να βγούμε στο τέλος κερδισμένοι από αυτό τον ιό», ανέφερε αρχικά, ενώ για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση στον Εθνικό είπε:
«Με θέματα υγείας δεν πρέπει να παίζουμε. Δεν μπορούμε αν πάρουμε μία ευθύνη, να πάρουμε ένα ποδοσφαιριστή να τον βάλουμε σε ένα γήπεδο, για μία προπόνηση ή για ένα παιχνίδι. Θα υπάρξει μία στασιμότητα. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι λύσεις που θα πρέπει να βρουν στην ομοσπονδία για να ανταπεξέλθουμε στη συνέχεια».

Αν έχει επαφή με τους παίκτες: «Καθημερνά έχουμε επαφή. Ο κάθε ποδοσφαιριστής, θα τρέξει μόνος του, θα κάνει ατομική προπόνηση. Ότι θα κρατήσουν ένα μέρος της φυσικής κατάστασης, θα το πράξουν, αλλά δεν είναι αυτό. Βλέπω πως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το αν θεωρεί πως θα μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στον Μάιο: «Θέλουμε ένα μήνα προπονήσεων σίγουρα για να επανέλθουμε. Από τις 13 Μαρτίου έχουν διακοπεί η προπονήσεις. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να δούμε, όπως αυτά με τα συμβόλαια. Είναι προβλήματα που δεν είναι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλο τον κόσμο. Κάνουμε και εμείς τις διάφορες εικασίες και βλέπουμε τα σενάρια.

Για το τι πρέπει να γίνει αν δεν επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Θα πω την κοινή λογική. Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές αν διακοπεί το πρωτάθλημα, αν θα ισχύσει όπως είναι η βαθμολογία, όπου πιθανώς να είναι το πιο σωστό; Θα αδικείται η Ανόρθωση ή η Ομόνοια που είναι στην 1η θέση. Λύσεις μπορούν να βρεθούν. Πρέπει να δουν ποιοι θα πάνε Ευρώπη, ποιοι θα πάνε διαβάθμιση, θα το δούμε στην πορεία, είναι κάτι που θα απασχολήσει τα σωματεία και την ομοσπονδία. Δεν μπορεί να υπάρχει απόφαση τώρα. Πρέπει η ομοσπονδία να αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνει ο τόπος μας. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, μέχρι να βρεθεί η λύση έτσι ώστε να μην χάσουμε τις επόμενες χρονιές. Το μόνο δεδομένο, είναι ότι κάποιοι θα αδικηθούν και κάποιοι θα ευνοηθούν».

Για το αν έχουν σκεφτεί και αν έχουν δουλέψει στα του προγραμματισμού, αφού δίνεται αυτή η ευκαιρία: «Όπως γίνονται σενάρια για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έτσι κάνουμε και εμείς κάποια σενάρια για την ομάδα μας, για το ποιοι θα ανανεώσουν ποιοι όχι. Είναι κάπως δεμένα τα χέρια μας όμως, για να ξέρουμε το μπάτζετ που θα έχουμε. Δεν σταματούμε να δουλεύουμε».

Για την εισήγηση που έκανε μιλώντας στο σταθμό μας ο Νίκος Παναγιώτου, για παρουσία τριών Κυπρίων στην 11άδα: «Πρέπει να μπει όρος να έχει 4-5 Κύπριους. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καινούργιο, να βοηθήσουμε την Εθνική μας. Με τον τρόπο που λειτουργούμε όμως δεν θα το δούμε ποτέ αυτό. Ο κάθε ένας έχει την δική του άποψη. Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τους κανόνες, εμείς μπορούμε να τους αλλάξουμε. Να αναφέρω και ένα παράδειγμα; Όλοι λένε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι ανταγωνιστικό αυτό το πρωτάθλημα με 5-6 ομάδες που έχουν μπάτζετ των 7-8 εκατ. ευρώ, και να χάνουν από ομάδες των 500.000 χιλιάδων; Είναι ανταγωνιστικό; Αν το βλέπει ο κόσμος έτσι, δεν μπορώ να το καταλάβω. Κάποιες ομάδες έχουν σπαταλήσει πολλά λεφτά και έπρεπε να είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι βρίσκονται τώρα. Θεωρώ ότι για το επίπεδο που βρισκόμαστε στην Κύπρο, μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους Κύπριους παίκτες».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ