Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκιδίδης μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μας.
Για την τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τρίτη: «Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η συνέχιση του πρωταθλήματος, όμως αυτό εξαρτάται από την Κυβέρνηση, η οποία δεν ξέρουμε πότε θα δώσει άδεια για να επαναρχίσουν οι προπονήσεις και μετά το πρωτάθλημα. Αν στις 13 Απριλίου, η κατάσταση δεν αλλάξει, θα δοθεί παράταση στα μέτρα. Τα πράγματα είναι ρευστά».
Αν έχουν οι ίδιοι κάποιο χρονοδιάγραμμα για να πάρουν αποφάσεις: «Το χρονοδιάγραμμα είναι, αν όλα πάνε καλά και το πρωτάθλημα θα μπορούσε να επαναρχίσει τον Μάιο και να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Η UEFA έχει ρόλο και λόγο σε αυτή την κατάσταση. Η ΚΟΠ είναι σε επαφή μαζί τους και πιστεύω στο τέλος θα πρέπει να ληφθούν κοινές αποφάσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ να επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Μάιο και τον Ιούνιο και στην Αγγλία και την Ιταλία που είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, να μην διεξαχθούν οι αγώνες. Τα πράγματα είναι κρίσιμα. Είναι δύσκολες οι στιγμές. Αυτό που προέχει είναι η υγεία. Είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία. Στο τέλος της ημέρας ίσως έχουμε κοινές αποφάσεις».
Για το β΄ γκρουπ: «Είναι ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε δύο γκρουπ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διακοπεί το β΄ γκρουπ και να συνεχιστεί το α΄. Ότι ήθελε προκύψει, αλλά θα πρέπει να είναι τα ίδια δεδομένα και για τις 12 ομάδες. Πρέπει να είναι ενιαίες οι αποφάσεις και για τις 12 ομάδες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα σταματήσει το β΄ γκρουπ και να συνεχιστεί το α΄. Αν αγωνιστούμε τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν αγωνιστούμε χρειάζονται άλλες αποφάσεις και άλλες σκέψεις. Δεν είμαστε προφήτες».
Για το οικονομικό: «Μιλάμε για τεράστιες ζημιές στο ποδόσφαιρο και αυτό μας έχει αγγίξει και εμάς. Όλοι αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες. Κάποιοι χορηγοί μας είπαν ότι θα ανασταλούν οι πληρωμές».
Αν θα ανασταλούν οι χορηγίες και από τα τηλεοπτικά: «Όχι, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Αναμένουμε πριν κλείσει ο μήνας να ληφθούν αποφάσεις. Αν θα πληρώσουν και πόσα θα πληρώσουμε για να βοηθηθούν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν και αυτοί, τις δικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη να έχουμε αποφάσεις».
Ποια είναι η θέση των σωματείων; Να υπάρξει μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών ή να μην πληρωθούν καθόλου το διάστημα που είναι στο σπίτι; «Τα σωματεία πρέπει να κουβεντιάσουμε και να βρούμε λύσεις για να μπορούν να ανταποκριθούν. Θα πρέπει να αναμένουμε να υπάρξει συμφωνία με τον ΠΑΣΠ και να υλοποιήσουμε κάποιες πληρωμές με το τέλος του μηνός. Πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Υπάρχει πρόβλημα. Σε άλλες χώρες έχουν δεχθεί μειώσεις. Αναπόφευκτα, πρέπει να δούμε πως θα βάλουμε νερό στο κρασί μας για να πληρώσουμε αυτά που μπορούμε. Θα μπει ένα όριο. Είναι λογικό. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις λύσεις».
Για το αν θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής: «Το σωστό είναι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, αφού την Τετάρτη θα μπει ο νέος μήνας».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ