29/03/2020 12:33 3591 Views

Ακόμα δεν βγήκε στην επιφάνεια το θέμα, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου να γίνει. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες στην συντριπτική πλειοψηφία, εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς σοβαρά προβλήματα, επειδή έχουν σταθερό μηνιαίο εισόδημα από τα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία συνεργάζονται.
Στην απουσία ποδοσφαιρικής δράσης όμως, ενδεχομένως να αλλάξει το σκηνικό. Ήδη στην Ευρώπη, τηλεοπτικά κανάλια που θεωρούνται κολοσσοί ενημέρωσαν ότι σταματούν να πληρώνουν τις δόσεις τους και δεν θα πληρώσουν ξανά, μέχρι να επαναρχίσει η δράση στο ποδόσφαιρο.
Τελευταίο παράδειγμα, αυτό της Γαλλίας όπου σημειώθηκε η ακόλουθη εξέλιξη
Το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων της Ligue 1 και της Ligue 2 κατέστησε σαφές πως δεν θα δώσει στις ομάδες τη δόση της 5ης Απριλίου ύψους 110 εκατ. ευρώ.
Στις 5 Απριλίου, η Canal + δεν επιθυμεί να καταβάλει τα 110 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η σύμβαση, η οποία συνδέει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα με το LFP. Σε μια
Με επιστολή του ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου, Μαξίμ Σααντά, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση. «Αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με την Equipe, ακόμη και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είναι αβέβαιο πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν στη συνέχεια.

Στην ίδια κατεύθυνση, αναμένεται να κινηθούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πλέον το ερώτημα, είναι τι θα γίνει στο δικό μας ποδόσφαιρο.
Οι πληροφορίες πάντως, λένε ότι οι τρεις τηλεοπτικές πλατφόρμες, μετρούν ήδη τις πρώτες σοβαρές τους απώλειες.
Εκατοντάδες συνδρομητές, έχουν ζητήσει όπως αποσυνδεθεί το ποδοσφαιρικό πακέτο, μέχρι να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάνονται και προφανώς οι επιπτώσεις να είναι αλυσιδωτές.
Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι πλατφόρμες με τις ομάδες, όπως η
Cablenet, και η Primetel έχουν ισχύ για την ποδοσφαιρική σεζόν όπως αυτή καθορίζεται με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.
Το ίδιο ακριβώς και η Cytavision με την ΚΟΠ. Αν λοιπόν αποφασίσουν ότι λόγω της αναστολής που είναι σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου, δεν θα πληρώσουν τις συμβάσεις τους, τότε διαφοροποιούνται και οι δόσεις που καταβάλλουν.
Δηλαδή, οι ομάδες θα μετρήσουν σοβαρές απώλειες με τις προεκτάσεις να είναι τεράστιες.
Διευκρινίζουμε, ότι επίσημα δεν έχει ακόμα λεχθεί κάτι από τις τρεις πλατφόρμες που έχουν τα δικαιώματα του ποδοσφαίρου μας.
Κάποιοι όμως που γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο, λένε ότι είναι θέμα χρόνου να προκύψουν αποφάσεις και εύχονται να μην επιβεβαιωθούν τα αρνητικά σενάρια…


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ