• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Οριστική διακοπή και να ισχύσουν οι βαθμολογίες»!
30/03/2020 20:34

Ο προπονητής του ΘΟΪ Λακατάμιας, Κώστας Μαλέκος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο μας.
Για την καθημερινότητα του: «Πάμε με το δεδομένο, ότι κάποτε θα ξεκινήσουμε. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να φτιαχτούν, συμβόλαια παικτών και άλλα. Ελπίζω μέσα από τα προβλήματα που θα βγαίνουν και με τη νέα τάξη πραγμάτων, να έχουμε και κάποια θετικά».
Για την αύξηση των ομάδων: «Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να γίνουν δύο κατηγορίες με επαγγελματίες και δύο με ερασιτέχνες. Υπάρχουν πάρα πολλά θετικά με το να γίνουν επαγγελματικές οι δύο κατηγορίες. Τώρα βγήκαν οι ομάδες του β΄ γκρουπ και είπαν να μην παίξουν. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνουν όλοι πιο επαγγελματίες».
Αν θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση: «Θέλαμε αναδιοργάνωση. Δεν είναι μόνο οι πρώτες έξι ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο. Δεν πήγαινε άλλο. Με το καλό, όταν τελειώσουν όλα, να μπούμε σε μια πιο σωστή βάση, για να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο. Να έχεις 10 γήπεδα που να πληρούν κάποια δεδομένα. Στην Κύπρο, έχουμε μόνο 2-3 γήπεδα».
Αν είναι εφικτό να μην παιχτούν οι αγώνες του β΄ γκρουπ: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είναι και το θέμα του ποιος θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να πρωτοπορήσουμε και εμείς σε κάτι; Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Πρέπει σύντομα να ληφθούν αποφάσεις. Να μην περιμένουμε το τι θα γίνει στο εξωτερικό».
Για τον ξένο παίκτη του ΘΟΪ που ζήτησε να πάει στην πατρίδα του: «Ήρθε και μου είπε ότι θέλει να πάει στη χώρα του. Μίλησα και με τον πρόεδρο και θεωρήσαμε ότι το πιο σωστό είναι να μείνει τουλάχιστον μέχρι τις 13 Απριλίου. Του παρέχουμε ότι χρειαστεί, όμως είναι φυσιολογικό να θέλει να πάει στους γονείς του».
Αντέχει μια ομάδα της Γ΄ Κατηγορίας στο οικονομικό κομμάτι; «Γι΄ αυτό σας είπα ότι περιμένουμε αποφάσεις. Πρέπει να βγει μια απόφαση».
Για την άποψη του για το αν θα πρέπει να πληρωθεί ο Μάρτιος: «Πάντα είμαι με τους ποδοσφαιριστές και με αυτούς που μοχθούν στο γήπεδο. Όπως πληρώνεται ο κόσμος, θα πρέπει να γίνεται το ίδιο και με τον ποδοσφαιριστή. Οι Κύπριοι τα βρίσκουμε».
Πόσο καιρό χρειάζεται για να επανέλθει ένας παίκτης: «Αν βγει απόφαση να τελειώσει το πρωτάθλημα, θα κάνουμε μπαλώματα. Θα κάνουμε μια μίνι προετοιμασία, για να παίξουμε 8-9 παιχνίδια».
Αν η εισήγηση του είναι να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα: «Ναι και να πάμε στη νέα χρονιά. Να βάλω τον ποδοσφαιριστή μου, να παίξει μετά από ένα διάστημα που είναι κλεισμένος στο σπίτι και με δέκα μέρες προπόνησης; Θα έχουμε τραυματισμούς. 100%. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Σε αυτή τις κατηγορίες το θεωρώ αδιανόητο να συνεχιστεί».
Για το ότι κάποιες ομάδες θα χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το στόχο τους και αν θεωρεί ότι πρέπει να ισχύσουν τα βαθμολογικά δεδομένα των ομάδων, σε ότι αφορά πρωταθλητές, άνοδο και διαβάθμιση: «Όπως είναι τώρα. Να ισχύσουν οι βαθμολογίες. Είναι το πιο σωστό. Κάθε βδομάδα έλεγα στους ποδοσφαιριστές ότι «αν τελειώσει το πρωτάθλημα είμαστε εκτός ανόδου». Μέχρι που καταφέραμε και μπήκαμε στην 4άδα».
Αν ήσουν 5οςθα είχες την ίδια άποψη: «Ναι, θα έλεγα το ίδιο».
Για τον ΠΑΣΠ και τη στάση που κρατά: «Ο ποδοσφαιριστής εργάζεται. Όπως δεν δέχεται ο τραπεζικός υπάλληλος να μην πληρωθεί στο τέλος του μήνα, έτσι και ο ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην δεχτεί κάτι ανθρωπιστικό. Όλοι ξέρουν πόσο βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές σε δύσκολες στιγμές».
Για το θέμα των προπονήσεων και της απαγόρευσης: «Ο αθλητισμός είναι υγεία. Έχουμε βιαστεί να μην αφήνουμε τους μικρούς να κάνουν προπόνηση. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δύο με δύο, τρεις με τρεις. Όπως στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να γίνει και στο ποδόσφαιρο. Να μην κάνουν μπάνιο. Να κάνουν σπίτι τους».

 


btm