• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑ: Τα συμβόλαια και μείωση μισθών (η άποψη του μάνατζερ)
31/03/2020 19:39

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών Ηλίας Ηλία. Εξέφρασε την άποψη του για τα συμβόλαια, την μείωση μισθών και για την κατάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όντας στην δίνη του κορωνοϊού.

Πως βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση; «Είμαι μόνο με την οικογένεια μου και δουλεύω λίγο από το σπίτι. Εμείς οι μάνατζερ νομίζω μπορούμε να δουλέψουμε από το σπίτι. Το πιο σημαντικό είναι υγεία σε όλους και όσοι νοσούν να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους».

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ που καλεί τα σωματεία να πληρώσουν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών:  «Ισχύει αυτό που λέει ο ΠΑΣΠ. Τα δεδουλευμένα όλα τα σωματεία πρέπει να τα πληρώσουν. Είναι κάθε χρόνο που συμβαίνει αυτό αλλά στο τέλος θα τα πληρώσουν».

Τι πρέπει να γίνει; «Πρέπει να υπάρξει καλή θέληση από όλους και από παίκτες και από ομάδες και από μάνατζερ. Πρέπει όλοι να αντιληφτούν την κρισιμότητα των στιγμών. Τα συμβόλαια ήταν ψηλά και πρέπει να επανέλθουμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Αν μπει η λογική κάτω θα βρεθεί η χρυσή τομή. Εδώ ο Μέσι και ο Ρονάλντο δέχθηκαν μείωση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα πράγματα άλλαξαν πλέον».

 

Μιλάς με τους δικούς σου ποδοσφαιριστές, πως βιώνουν την κατάσταση; «Στην Κύπρο πήραμε νωρίς τα μέτρα. Ανησυχούν αλλά όχι τόσο πολύ ακούγοντας και τι γίνεται στο εξωτερικό. Βέβαια είναι μακριά από τις οικογένειες τους και δεν είναι εύκολο. Είναι πειθαρχημένοι, είναι στα σπίτια τους και προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν σε θέμα προπόνησης».

Για το θέμα των συμβολαίων; «Τα συμβόλαια λήγουν τέλος Μαΐου. Πάλι υπάρχει λύση. Μπορεί να γίνει μια μίνι επέκταση. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό και παρθούν άλλες αποφάσεις τότε θα υπάρξουν αδικημένες και ευνοημένες ομάδες. Τις αδικημένες πρέπει να τις προστατεύσουμε. Με μια μίνι επέκταση δεν νομίζω να αρνηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής. Κάποιοι έχουν υπογράψει σε άλλες ομάδες αλλά και πάλι δεν το θεωρώ πρόβλημα, θα παίξουν, θα ξεκουραστούν και θα πάνε στις νέες τους ομάδες. Εγώ αυτό θα συμβούλευα τους ποδοσφαιριστές μου».

Μπορεί να εφαρμοστεί αυτό; «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα στην Κύπρο που δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτό το μέτρο, ενώ πρέπει να δώσουν βάση και για του χρόνου να είναι πιο χαμηλά τα συμβόλαια. Το πιο λογικό είναι οι ομάδες να έρθουν να ζητήσουν μείωση τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Εγώ συμβούλεψα ποδοσφαιριστές μου που παίζουν στην Λέφσκι να αποδεχθούν μείωση του 50% μέχρι να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αν κάτσουμε στο τραπέζι και υπάρχει κοινή λογική θα υπάρξει λύση. Αν έρθει μια ομάδα που θα έρθει να πει στον παίκτη ότι από το «10» θα του δώσει μηδέν δεν θα δεχθεί, όπως και ο παίκτης να μην επιμένει στο «10».

Πόσους ποδοσφαιριστές έχεις στην Κύπρο; «Έχω αρκετούς ποδοσφαιριστές».

Για την ώρα δεν υπάρχει μια κοινή θέση από τις ομάδες για το ποσοστό μείωσης: «Νιώθω ότι ακόμα οι ομάδες περιμένουν να δουν την εισήγηση της UEFA».

**«Όταν ένας πρόεδρος φωνάξει κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο και του χρόνου είναι απίθανο να μην βρεθεί λύση. Μια μικρή δυσκολία θα υπάρξει με τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια αλλά αν τους εξηγήσουν ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση θα το καταλάβουν. Εξάλλου μαζί μας ζούνε και αυτοί και ξέρουν τι συμβαίνει. Τώρα είναι ο κορωνοϊός, πριν και πάλι υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Ερχόταν στο τέλος της χρονιάς ο πρόεδρος και τους έλεγε δεν μπορώ να πληρώσω, κίνησε μου αγωγή να τα πάρεις σε δύο χρόνια. Μένουν δύο μήνες, πάρε έναν και πήγαινε στο καλό πάντα τα έβρισκαν. Αυτό λέει η εμπειρία μου».

**«Είχα την ίδια συζήτηση με την ομάδα του ποδοσφαιριστή μου Ντίνο Ντλοβού στην Κίνα. Πήγε να διαμαρτυρηθεί γιατί άργησαν οι πληρωμές, η ομάδα του εξήγησε την κατάσταση, αυτός κατάλαβε και είπε ότι έκανε λάθος και απολογήθηκε».


btm