15/04/2020 11:57 1878 Views

ΜΠΑΧΑΛΟ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Χωρίς υπερβολή, αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων που κυριαρχεί.
«Εγώ θα πληρώσω μέχρι τον Φεβρουάριο και τέλος», είπε ο πρόεδρος του Ερμή. «Εμείς θα πληρώσουμε μέχρι τις 13 Μαρτίου», λένε άλλοι πρόεδροι.
Ο καθένας, έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του και ανάλογα τοποθετείται για τις προθέσεις του. Με αποκορύφωμα βέβαια, την αναχρονιστική (για μένα) απόφαση που πήρε η ΚΟΠ, να εισηγηθεί μείωση σε ολόκληρο το συμβόλαιο.
Δεν μπορώ να ξέρω, τι άλλο θα σκεφθούν τα σωματεία και η ομοσπονδία, όμως ακόμα και με αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, μας παραπέμπουν σε μία ανεξέλεγκτη πορεία που ο καθένας αποφάσισε να ακολουθήσει.
ΞΕΡΕΤΕ όμως πώς θα έπρεπε να ήταν σήμερα το σκηνικό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο; Να είχε ως μοναδικό πρόβλημα, πότε θα γίνει εφικτό να στηθεί η μπάλα στη σέντρα.
Αλίμονο, δηλαδή, να φτάσουμε στο σημείο, να μας επιτρέψει ο κορωνοϊός να ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα και στη συνέχεια τα γήπεδα, αλλά οι ποδοσφαιριστές να μην δώσουν παρών, επειδή δεν τα βρήκαν (οικονομικά) με τις ομάδες τους.
Ένας πρόεδρος μου είπε χθες. «Όποιος δεν συμφωνήσει με την πρότασή μας, ας πάει σπίτι του».
Ενώ ένας ποδοσφαιριστής μου είπε το εξής. «Αν επιμένουν σε αυτήν την πρόταση, ας πάνε να παίξουν οι πρόεδροι».
ΤΟΣΟ…καλά είναι τα σημερινά δεδομένα. Πλήρης διάσταση απόψεων, εξ αιτίας της ακραίας θέσης που έχουν λάβει οι δύο πλευρές.
Το γράφω με απόλυτη υπευθυνότητα. Χάθηκε ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο. Με την ευθύνη να βαραίνει όλους. Αντί να καταλάβουν την αξία του ποδοσφαίρου, προτιμούν να την μειώνουν και σε κάποιο βαθμό, εξευτελίζουν το άθλημα.
Ρωτάω τον πρόεδρο της ΚΟΠ, τους συνεργάτες του αλλά και τους προέδρους των ομάδων. Απέκτησαν ή όχι μεγαλύτερη δυναμική, λόγω της παρουσίας του στο ποδόσφαιρο; Ξέρουν και ξέρουμε, πόση ισχύ απέκτησαν στην κοινωνία, λόγω αυτής της ενασχόλησής τους.
ΑΥΤΟ ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές. Ειδικά για εκείνους τους πολλούς, που έχουν κυριολεκτικά «ξεζουμίσουν» οικονομικά τις ομάδες, με τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια.
Αφού όμως έχουν κερδίσει όλοι από το ποδόσφαιρο, οφείλουν να σεβαστούν κάποια πράγματα. Είναι αν θέλετε, υποχρεωμένοι να βρουν την ιδανική φόρμουλα, ούτως ώστε να γίνουν οι σωστές διορθώσεις που θα συμβάλουν ώστε η συνέχεια να είναι καλύτερη, να είναι επίσης και πιο δίκαιη για όλους.
Σήμερα, το σκηνικό σε ολόκληρο τον κόσμο και αν θέλετε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, λέει και συνιστά τα εξής: Να γίνουν υποχωρήσεις απ’ όλους. Κατά τρόπο όμως δίκαιο και όχι απόλυτο.
Ο ΠΑΣΠ μπορεί να έχει σαν στήριγμα τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, αλλά οφείλει να ξέρει ότι οι υπογραφές μπήκαν σε άλλες εποχές.
Έχει υποχρέωση να αναλύσει τη νέα τάξη πραγμάτων και αναλόγως να συμπεριφερθεί. Ναι, να μην δεχτεί το άδικο σχέδιο της ΚΟΠ, όμως ας ετοιμάσει το δικό του εναλλακτικό για να γίνει αν μη τι άλλο μία συζήτηση που ενδεχομένως να αποτελέσει την αφετηρία για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Μιχάλης Παπαγεωργίου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ