• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έριξε το μπαλάκι ο Κούσιος: «Η ΚΟΠ θα αποφασίσει»
08/05/2020 12:42

Το μπαλάκι στην ΚΟΠ έριξε μιλώντας στον Super Sport fm 104.0 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Κύριε Κούσιο τι γίνεται με τον αθλητισμό; «Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, οι συμπολίτες μας παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τον αθλητισμό, όχι μόνο το ποδόσφαιρο και μας δίνει και μια διέξοδο από πολλά άλλα πράγματα. Με βάση αυτά, έχουμε όλοι στερηθεί τον αθλητισμό, οι εκδηλώσεις έχουν ανασταλεί λόγω των περιοριστικών μέτρων και όλοι θέλουμε να επανέλθουμε το συντομότερο στην κανονικότητα. Πρέπει αυτό να γίνει με προσοχή, σταδιακά για να μην καταστρέψουμε αυτά που οι συμπολίτες μας έχουν χτίσει. Εξού και η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Κι εγώ έχω στερηθεί τους αγώνες ποδοσφαίρου και όχι μόνο και θα ήθελα να επιστρέψουμε».
Πως άλλαξε το διάταγμα για τις προπονήσεις ανά γκρουπ και αντί 18 Μαΐου αρχίζουν 8 Μαΐου; «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη τροποποίηση του διατάγματος αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Υπουργός Υγείας αφού έλαβε την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημερώθηκε και από τους επιδημιολόγους προχώρησε σε αυτή την χαλάρωση. Το Υπουργείο Υγείας είναι το αρμόδιο όργανο για έκδοση διαταγμάτων. Χθες το είπα ότι αναμένονται κάποιες διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υγείας και ότι αναμένονται και κάποιες τροποποιήσεις. Η άθληση θα γίνεται σε ανοικτούς χώρους με ελάχιστη συγκέντρωση ατόμων και απαγορεύεται η χρησιμοποίηση αποδυτηρίων και κλειστών αιθουσών. Με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές έτσι θα λειτουργήσουν και οι προπονήσεις. Θα εκδοθούν πρωτόκολλα για να συνεχίσουμε με τις χαλαρώσεις στον συγκεκριμένο τομέα, πρωτόκολλα που να διευκρινίζουν και οριοθετούν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».
Τι θα γίνει με το ιατρικό τιμ, τους φυσιοθεραπευτές, τους μασέρ αι άλλους; «Το Υπουργείο Υγείας καθόρισε τον αριθμό σε πέντε. Εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος για να διευκρινίζω αυτά τα θέματα αλλά σαν ένας πολίτης που χρησιμοποιεί την λογική λέω ότι η συγκέντρωση δεν μπορεί να είναι πέραν των πέντε ατόμων, έτσι το ερμηνεύω».
Διατελέσατε και πρόεδρος της Ανόρθωσης, μια ομάδα που αντιδρά και είναι έτοιμη να κινηθεί και νομικά: «Με κανένα τρόπο η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα του ποδοσφαίρου. Υπάρχει αρμόδια αρχή η ΚΟΠ. Τα μέλη της ΚΟΠ είναι τα ίδια τα σωματεία».
Σε άλλες χώρες η κυβέρνηση βοήθησε κάποιες ομοσπονδίες να πάρουν την απόφαση τους: «Εμείς έχουμε συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Αν η χαλάρωση των μέτρων δίνει την δυνατότητα στα σωματεία να προχωρήσουν με προπονήσεις είναι δική τους η απόφαση. Αν αποφασίσει η κυβέρνηση ότι μπορούν να υπάρχουν συγκεντρώσεις μέχρι και 50 άτομα και έτσι μπορεί να γίνει ένας αγώνας τότε η ΚΟΠ είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα το εκμεταλλευτούν και θα παίξουν ή όχι».
Κάποιοι αθλητές χρειάζονται τα κλειστά γήπεδα και δεν μπορούν βάσει διατάγματος: «Με τον ίδιο τρόπο να φτάσετε στο συμπέρασμα της επανέναρξης ή όχι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, η αρμόδιες είναι οι οικείες ομοσπονδίες οι οποίες γνωρίζουν τα διατάγματα».
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους είπε ότι εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα και πάθει κάτι κάποιες εργαζόμενος της ΑΕΛ να αναλάβει την ευθύνη η κυβέρνηση: «Με τον ίδιο τρόπο ακούσαμε και άλλους να νίπτουν τας χείρας τους και να λένε ότι ευθύνεται η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της και παίρνει τις αποφάσεις της οι οποίες στηρίζονται σε επιστημονικές γνωματεύσεις, κριτήρια που έχουν να κάνουν με την κοινωνία και την οικονομία και πολλά άλλα».
Αν δεν έχουμε εμβόλιο να ξεχάσουμε αγώνες με κόσμο; «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να το πει αυτό αλλά μιλώντας επί προσωπικού έστω να παρακολουθήσουμε κάποιους αγώνες, να δω την Γιουνάιτεντ που είναι η ομάδα μου, την Λίβερπουλ. Πεθύμησα να δω μια Μπαρτσελόνα, τα έχουμε στερηθεί. Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε επαναλήψεις».


btm