• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Και όμως ο Κούμας δεν έβαλε αυτογκόλ!
17/05/2020 14:10
Και όμως ο Κούμας δεν έβαλε αυτογκόλ!

Η αυλαία μιας καλοστημένης παράστασης, έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ να μπει οριστικό λουκέτο στη σεζόν 2019 – 2020, αλλά και να αυξηθούν οι ομάδες σε 14 για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μια απόφαση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί αρκετά μεγάλο απόηχο, με τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και κυρίως τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων να εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους με έντονο τρόπο.

Αντίθεση όχι για τις αποφάσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά για τον τρόπο που στήθηκε το παιχνίδι και καταλήξαμε σε αυτές, καθώς και για τις αστείες δικαιολογίες που έχουν προβληθεί για να φτάσουν στο σφύριγμα της λήξης της σεζόν.

Προσέξτε όμως και μην παρασύρεστε, όταν λέτε ότι ο Γιώργος Κούμας έβαλε αυτογκόλ στο ποδόσφαιρο που θα έπρεπε λόγω της θέσης και του ρόλου του να είναι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί την αξιοπιστία και την  δικαιοσύνη στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έβαλε το γκολ της ζωής του κύριοι, όσο και αν αυτό σας προκαλεί, εκνευρισμό και απαξίωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας. Ναι έβαλε γκολάρα ο άνθρωπος γιατί αυτό ήθελε να κάνει και το έδειξε με κάθε τρόπο με τους χειρισμούς που έκανε όλο αυτό το διάστημα.

Από την πρώτη μέρα που επέλεξα να κάνω αυτό το επάγγελμα, είχα αποδεχτεί ότι ο κάθε ποδοσφαιρικός παράγοντας σωματείου, λειτουργεί για τα συμφέροντα της δικής του ομάδας και έστω και αν πολλά πράγματα που γίνονται με βρίσκουν αντίθετο γιατί είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου, κατάλαβα ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το ότι όμως θα έβλεπα πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να παλεύει με κάθε τρόπο να διακόψει της σεζόν, είναι κάτι που με ξεπερνά όπως και την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Και μην μου πει κανείς γιατί προσωποποιείς την κατάσταση, γιατί αν ήθελε πραγματικά ο κ. Κούμας να οδηγήσει τα πράγματα προς την κατεύθυνση του να παίξουμε ποδόσφαιρο αυτό θα γινόταν.

Για όλα αυτά ο Κούμας έβαλε γκολάρα, ίσως την πιο θεαματική της σταδιοδρομίας του στο ποδόσφαιρο και έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης για το πως μπορεί να περάσει ακόμα και αποφάσεις τέτοιου είδους, που είναι αντίθετες κατά τη δική μου άποψη αλλά και των περισσότερων που εκφράζονται με διάφορους τρόπους.

Ναι κέρδισε ο άνθρωπος το χειροκρότημα και το ευχαριστώ της πλειοψηφίας των σωματείων που ήθελαν και το έδειξαν με τη ψήφο τους αυτή την κατάληξη της σεζόν που δεν θα σταματήσω να λέω ότι αποτελεί μια μαύρη στιγμή για το άθλημα.

Έχασες όμως κύριε Κούμα και όλοι όσοι σε βοήθησαν να φτάσεις σε αυτή την απόφαση ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τον κόσμο που είναι ο κριτής όλων όσων βλέπει να γίνονται μπροστά στα μάτια του. Αισθάνεται με το δίκαιο του ο κόσμος, ακόμα και ομάδων που έχουν βολευτεί από την εξέλιξη των πραγμάτων ότι έγινε και συνεχίζει να γίνεται ένας μεγάλος εμπαιγμός, μια απίστευτη κοροϊδία.

Η πιπίλα του πρωτόκολλου που τάχα δεν πέρασε από την κυβέρνηση ήταν ο άσος στο μανίκι του Κούμα και των δικών του. Ο πραγματικός λόγος κύριε πρόεδρε της ΚΟΠ που δεν παίξαμε μπάλα στην Κύπρο είναι γιατί δεν θέλαμε και γιατί έτσι βόλευε  για να κερδίσετε το μπράβο από τους δικούς σας στα σωματεία.

Είναι οι ίδιοι πρόεδρε της ΚΟΠ που αύριο όταν δεν θα γίνει το δικό τους θα λένε ότι συμμετέχετε στο παρασκήνιο και δεν θα έχετε κανένα επιχείρημα για να πείσετε περί του αντιθέτου γιατί ξέρουν ακριβώς με ποιο τρόπο δράσατε στην πιο σοβαρή απόφαση που είχατε να πάρετε στη μέχρι τώρα θητεία σας στην προεδρία της ομοσπονδίας.

Κώστας Παναγιώτου


btm