• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Αν ήθελαν θα έβρισκαν ένα εκατομμύριο λόγους»
18/05/2020 13:05
«Αν ήθελαν θα έβρισκαν ένα εκατομμύριο λόγους»

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο προπονητής του Ερμή Νίκος Παναγιώτου.
Τι κάνεις, πως σε βρίσκουμε;
«Από την στιγμή που πρέπει να πειθαρχήσουμε για όλους και για την οικογένεια μας επιβάλλεται να το κάνουμε».
Πως είδες την πρόωρη και άδοξη διακοπή των πρωταθλημάτων; «Δεν είναι ότι καλύτερο αυτό που ζούμε στο ποδόσφαιρο. Εγώ λέω πάντα ότι το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό που σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματα σου, έχει κάτι μαγικό. Ο φίλαθλος, ο ποδοσφαιριστής, ο προπονητής, την ώρα του αγώνα δεν θυμάται τίποτε άλλο, είναι αφοσιωμένοι στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς κάποια μέτρα που πάρθηκαν μέσα από τα διατάγματα σε σχέση με τον κορωνοϊό δεν μας άφησαν να τελειώσουμε αυτό που αγαπάμε και μας έλειψε για δυόμιση μήνες. Σε μια τέτοια κατάσταση την οποία δεν έχουμε βιώσει ξανά υπάρχουν κάποιοι που θα ευνοηθούν και κάποιοι που θα αδικηθούν αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ρισκάρει στο θέμα της υγείας».
Θεωρείς ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ή ήταν βεβιασμένη η απόφαση για διακοπή; «Ο κάθε ένας έχει την δική του άποψη. Βλέπουμε χώρες με περισσότερα κρούσματα να παίζουν ποδόσφαιρο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Σκεφτείτε τις υποδομές του εξωτερικού και τις υποδομές στην Κύπρο. Όταν πάτε να δείτε τι συμβαίνει θα καταλάβατε αν είναι ίδιες οι δικές μας υποδομές με την Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός αλλά από την στιγμή που επιδημιολόγοι έκρουαν τον κώδωνα, ποιος νορμάλ άνθρωπος θα έπαιρνε απόφαση να συνεχίσουμε».
Θεωρούμε ότι οι δικαιολογίες δεν ήταν σωστές: «Αν ήθελαν να παιχτεί ποδόσφαιρο θα έβρισκαν εκατομμύριο λόγους για να παίξουν. Την ευθύνη δεν μπορούσε κανείς να την αναλάβει. Όσο ζυμώνουμε την απόφαση περισσότερο κακό κάνει. Εμείς περιμένουμε να δούμε την απόφαση της UEFA για τη νέα χρονιά για να δούμε ως θα προχωρήσουμε. Μακάρι να βρεθεί το εμβόλιο και να χαθεί η πανδημία για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο».
Πως οργανώνεστε για τη νέα σεζόν; «Δειλά, δειλά αρχίσαμε. Μίλησα με τον πρόεδρο και γνωρίζουμε αυτό τον δρόμο. Έχουμε και αρκετό χρόνο μπροστά μας για να κάνουμε τα σωστά βήματα και τις σωστές επιλογές για να μην είμαστε μια ομάδα ασανσέρ».
Μέσα σε ποια οικονομικά πλαίσια; «Και ο κορωνοίός να μην ερχόταν, το μπάτζετ του Ερμή δεν θα ήταν όπως άλλων ομάδων. Οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο από το μπάτζετ αλλά στις επιλογές κι στο πόσο γρήγορα μπορεί να μονταριστεί μια ομάδα. Πρέπει να ευχαριστήσω και την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου γιατί μαζί φέραμε την ομάδα στην α΄ κατηγορία».
Νέο πρωτάθλημα με 14 ομάδες στην α΄ κατηγορία αλλά δεν είναι γνωστός ο τρόπος διεξαγωγής: «Θα ήθελα να θίξω ένα άλλο κομμάτι. Θέλω να πω ότι αφού θέλουμε αναβάθμιση και παίρνουμε 15 ξένους η κάθε ομάδα. Να θέσουμε αναγκαστικό να αγωνίζονται βασικοί τουλάχιστον τρεις Κύπριοι. Κάποιος θα πει ότι θα πέσει το επίπεδο. Σε άλλες χώρες είναι μεγαλύτερος ο αριθμός. Από αυτή την πανδημία πρέπει να πάρουμε και θετικά πράγματα. Λέω ότι αν μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους Κύπριους τότε και με 14 ομάδες θα είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχουν τρόποι για να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες από την 20η αγωνιστική. Μπορούν να τεθούν κίνητρα».
Με πλέι οφ ή χωρίς πλέι οφ; «Εξαρτάται από τα κίνητρα που θα μπουν».
Τι θα γίνει με το ρόστερ της ομάδας σας; «Σήμερα έγινε μια κουβέντα με τον πρόεδρο. Από κει και πέρα θα δούμε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς θα πορευθούμε. Φανταζόμαστε έναν δυνατό Ερμή που θα έχει ρόλο στο πρωτάθλημα».
Θα κάνετε πολλές αλλαγές; «Ναι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές άλλο η β΄ κατηγορία και άλλο η α΄ κατηγορία. Με τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε θα κρατήσουμε θα έχω επαφές».


btm