Ο υπεύθυνος ακαδημιών Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο.
Η αρχική τοποθέτηση: «Θα πάμε 10 χρόνια πίσω. Ακούω ότι θα πέσουν τα μπάτζετ και αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν έχουμε σωστές υποδομές».
Για το οικονομικό που θα παίξει μεγάλο ρόλο και για τα όσα γίνονται στην Αγία Νάπα: «Ήμουν κοντά στην ομάδα και θεωρώ ότι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα, ειδικά αυτές της Β΄ Κατηγορίας επειδή δεν έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά. Η Β΄ Κατηγορία είναι υπό διάλυση. Βρέθηκε ο Φανιέρος και ανέβασε τον ΑΣΙΛ, στην Καρμιώτισσα υπήρχαν 4-5 άτομα που βοήθησαν. Είναι ο ΑΣΙΛ με τον Γιώργο Πυρίσιη. Δεν υπάρχουν άλλα έσοδα. Δυστυχώς, αναγκάζονται να κάνουν άλλα πράγματα για να σώσουν τα σωματεία τους. Εγώ δεν τα κάνω. Δεν μου λένε να τα κάνω, επειδή ξέρουν ότι θα τα πω».
Για την ΚΟΠ που δεν βοηθά τις μικρές κατηγορίες: «Δεν δίνει τίποτα στις ακαδημίες. Κερδίζει λεφτά από κάθε εγγραφή ποδοσφαιριστή, από κάθε συμμετοχή σε τουρνουά, στα Grassroots. Κερδίζει από εμάς, όμως δεν βοηθά καθόλου. Υπάρχουν ομάδες Α΄ Κατηγορίας που δεν έχουν ακαδημίες. Από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, παίζουν στη Λεμεσό. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κάποιοι παρεξηγούνται όταν τα λέμε. Η ομοσπονδία δεν βοηθά καθόλου. Εμάς μας βοηθά το Δημαρχείο και για αυτό είμαστε εκεί».
Πότε θα λειτουργήσουν οι ακαδημίες; «Από Δευτέρα θα μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις με 10 άτομα, χωρίς να έχουμε επαφές. Στην Αγία Νάπα υπάρχουν 4 γήπεδα στην ίδια ευθεία και μπορούμε να οργανωθούμε. Άλλοι δεν θα μπορούν. Θα κάνουμε προπονήσεις 18:00 με 20:00. Άλλοι δεν θα μπορούν».


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ