Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας Δημήτρης Λάζος μίλησε στον Super Sport fm 104.0

Πλέον ο Σάββας Πουρσαίτίδης δεν είναι προπονητής της Νέας Σαλαμίνας: «Αν κάνουμε έναν απολογισμό από τον Οκτώβριο του 2017 έχει θετικό πρόσημο. Όταν πρωτοήλθε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης βρισκόταν η ομάδα σε άσχημη θέση και καταφέραμε όλοι μαζί εκείνη την περίοδο να τερματίσουμε πρώτοι στο β΄ γκρουπ. Στην επόμενη περίοδο τερματίσαμε στο α΄ γκρουπ και θα μας μείνει αξέχαστη και με 13 βαθμούς στα πλέι οφ. Μπορούσε η Νέα Σαλαμίνα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Και φέτος ήμασταν εντός στόχων μέχρι και 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος και δεν ολοκληρώσαμε την χρονιά όπως θα θέλαμε με μια θέση στο α΄ γκρουπ. Ολοκληρώνεται η συνεργασία με θετικό πρόσημο και εκτίμηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι δρόμοι μας χωρίζουν σαν φίλοι. Στη Νέα Σαλαμίνα μάθαμε να εκτιμούμε αυτούς που προσφέρουν. Είπαμε τότε ότι θέλαμε ένα χτίσουμε σε έναν προπονητή και τα καταφέραμε. Κανείς τουλάχιστον την τελευταία 20ετία δεν έμεινε 20 χρόνια στην ομάδα. Είναι δύσκολος ο πάγκος μας. Στηρίξαμε με την προσπάθεια και ολοκληρώθηκε μια ωραία συνεργασία».

Εσύ ήσουν κοντά στον προπονητή και κατάλαβες ότι δεν τον ένοιαζε τόσο να ήταν αρεστός αλλά να είναι καλός προπονητής: «Είναι επαγγελματίας προπονητής. Το πιο δυνατό του στοιχείο ήταν ότι άκουγε τις γνώμες αλλά αυτός έπαιρνε αποφάσεις. Οι σημαντικότερες αποφάσεις ήταν αυτές του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου 2017-2018 όταν αποχώρησαν εννιά ποδοσφαιριστές και εντάχθηκαν τέσσερις που ανέβασαν  επίπεδο την ομάδα μας και όχι μόνο την κράτησαν στην κατηγορία αλλά την έβγαλαν και πρώτη στο β΄ γκρουπ. Όλοι ήμασταν κοντά στον Σάββα, κάποιοι περισσότερο. Δούλεψε πολύ καλά και τα αποτελέσματα είναι εκεί. Σωστά είπε ο Σάββας ότι έδωσε στη Νέα Σαλαμίνα αλλά πήρε και πολλά. Όταν κινδύνευε η Νέα Σαλαμίνα δεν πήγε με έναν προπονητή έμπειρο, αλλά με έναν φιλόδοξο προπονητή πάνω στον οποίο θα χτίζαμε. Φεύγει σαν φίλος. Οι διαδικασίες αρχίζουν άμεσα και ο Μάκης Παπαϊωάννου θα καταρτίσει ένα προφίλ προπονητή πάνω στον οποίο θα χτίσουμε. Είναι καθαρά θέμα τεχνικού διευθυντή. Ο Μάκης Παπαϊωάννου πήρε εντολή για να αρχίσει την διαδικασία».

Τι γίνεται με το θέμα το νέου προπονητή, είστε κοντά σε κάποιον; «Δεν είμαστε κοντά σε κάποιον. Σήμερα το πρωί μιλήσαμε με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε. Γίνονται σκέψεις για αρκετές αλλαγές σε ολόκληρο το φάσμα της Νέας Σαλαμίνας. Όταν λέω αλλαγές δεν εννοώ π.χ. Τεχνικός Διευθυντής, θα γίνουν αλλαγές ενισχυτικές, να ενισχυθεί το προπονητικό επιτελείο, τα γραφεία για να βγαίνει και καλύτερη δουλειά».

Θα είναι ξένος ο νέος προπονητής; «Δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτό, εξαρτάται τι θα φέρει στο τραπέζι ο Μάκης Παπαϊωάννου».

Ξεκαθάρισε ποιοι ποδοσφαιριστές μένουν και ποιοι φεύγουν; «Δεν έχει γίνει καμιά πρόταση σε κανέναν από τους ξένους ποδοσφαιριστές. Θα το δει ο νέος προπονητής με τον Μάκη Παπαϊωάννου και εμείς σαν δ.σ. είμαστε έτοιμη να προσφέρουμε ότι μπορούμε για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα».

Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Θεοδόση Σιαθά; «Η Νέα Σαλαμίνα για να παραχωρήσει ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας θα πρέπει να πάρει το μάξιμουμ της αξίας που θέτουμε εμείς».

Να περιμένουμε κάτι ανάλογο και με τον Σιαθά όπως με τον Κωστή; «Θωρώ πως ναι. Μπορεί όχι την δεδομένη στιγμή αλλά είναι ένα ταλέντο πάνω στο οποίο χτίζουμε. Μετά από έναν χρόνο ίσως και νωρίτερα θα ακολουθήσει την πορεία των Κούσουλου και Κωστή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Καταιγισμός μηνυμάτων για Πουρσαίτίδη

Φεύγει σαν φίλος ο «Πούρσα»- «Έκλεισε ο κύκλος μου»

 

«Ο Σάββας μας βοήθησε…»


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ