• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η πλειοψηφία… ήξερε ότι θα κέρδιζε οικονομικά»
24/05/2020 14:10
«Η πλειοψηφία… ήξερε ότι θα κέρδιζε οικονομικά»

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο Νικόλας Μαρτίδης και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για την απόφαση που λήφθηκε για διακοπή.

Για τις δηλώσεις του Ανδρέα Παπαθανασίου ότι θα μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μέχρι να πληρωθούν στην Β’ κατηγορία: «Είχαμε συνεργαστεί με τον Ανδρέα στην ΑΕΖ. Δεν είπε κάποιο ψέμα. Και στην Α’ κατηγορία, κάποιοι θα έχουν να πληρωθούν από το Μάρτιο και μετά θα πληρωθούν Αύγουστο. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι στην Β’ κατηγορία αρχίζουν τα πρωταθλήματα ένα μήνα μετά».

Για το ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο κατηγορίες: «Εκεί παίκτες, προπονητές, αμείβονται με πιο λίγα. Είναι σημαντικός ο μισθός κάθε μήνα. Στην Α’ κατηγορία, μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα, αν μείνουν κάποιοι απλήρωτοι για κάποιους μήνες. Το μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα, είναι ότι οι παράγοντες, δεν αντιλαμβάνονται για να έρθει σε καλή κατάσταση ένας ποδοσφαιριστής, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τόσο εύκολο, να κάνει πέντε προπονήσεις και να βρεθεί σε τοπ επίπεδο».

Για το αν συμφωνεί με τις αποφάσεις που λήφθηκαν: «Δεν με βρίσκει σύμφωνο. Κάποια πράγματα που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, έχουν περισσότερο κίνδυνο. Το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο. Εκεί καταλαβαίνω κάπως τις διοικήσεις των ομάδων. Όλα θα έχουν συνέπειες. Θα υπάρχουν μειώσεις μπάτζετ, μειώσεις στα συμβόλαια. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά».

Για το τι πιστεύει ότι έπρεπε να ισχύσει: «Θα έπρεπε να περιμένουμε, βάση της προθεσμίας της UEFA και να μη πάρουμε αποφάσεις. Φυσικά, όπως είπε και ο κ. Κούμας, θα χάναμε κάποιες μέρες αφού δεν θα άλλαζε η απόφαση, διότι δε θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πρωτόκολλα. Με λίγη θέληση θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες ενέργειες. Σκεφτείτε το άλλο θέμα όμως, ξεκινά το νέο πρωτάθλημα, και υπάρχουν κρούσματα, θα διακοπεί ξανά; Άρα δεν μας εγγυάται κανείς ότι θα επαναρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Καλύτερα να τελείωνε. Όλοι θα έπαιρναν αυτό που τους άξιζε. Θα ήταν μικρότερο το κακό αν ξανά άρχιζε από το να επαναρχίσει σε 3-4 μήνες με το ρίσκο να υπάρξουν κρούσματα. Ο καθένας ανάλογα με το συμφέρον του. Εμείς ως Αγία Νάπα είχαμε τις πιθανότητες να πάμε για την άνοδο, όμως είχαμε συμφωνήσει να διακοπεί το πρωτάθλημα. Ο καθένας εξαργύρωσε τη θέση που είχε τη δεδομένη στιγμή. Στην Α’ κατηγορία όλες βολεύονταν του β’ γκρουπ και στο α’ γκρουπ αν εξαιρέσω ΑΕΚ και ΑΕΛ, οι υπόλοιποι τέσσερις ίσως ήθελαν να παίξουν. Από σύνολο 60 ομάδων, οι 6-7-8 ομάδες ήθελαν να παίξουν, άρα η πλειοψηφία θα κέρδιζε οικονομικά γιατί δεν θα ήταν στη θέση να πληρώσει παίκτες. Όπως όμως και να γινόταν, θα ήταν αδικία για κάποιες ομάδες. Προσπαθήσαμε να βρούμε την πιο λίγη αδικία».

Για το αν θα παραμείνει στην Αγία Νάπα: «Θα μιλήσω με τον πρόεδρο αυτές τις ημέρες. Πιστεύω θα παραμείνω στην ομάδα. Η ομάδα τα πήγαινε καλά, ήταν ανταγωνιστική. Δεν θα ήθελα να ήμουν σε μία ομάδα που δεν θέλει να ανέβει κατηγορία».

Για την άποψή του για την εισήγηση για 20 ομάδες: «Αν γίνει και αυτό στην ουσία, μένουμε παραπονούμενοι ο Άρης, η Αγία Νάπα και οι ομάδες που ήταν στην 5η θέση και την 6η στην Γ’ κατηγορία. Αν αυξηθούν οι ομάδες, θα αυξηθούν και οι αγωνιστικές και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και τον Μάιο. Γινόταν μία προσπάθεια να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα αρχές Μαΐου και να μη χρειαζόταν να πληρωθεί και ο Μάιος με αποτέλεσμα να υπάρχουν 9μηνα συμβόλαια. Αν το δείτε πιο εμπεριστατωμένα, τώρα μπορεί να πιέσουν ομάδες να γίνονται παιχνίδια Τετάρτη για να μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πιο νωρίς».


btm