• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έμαθα πολλά, ευχαριστώ για όλα…»
27/05/2020 22:06
«Έμαθα πολλά, ευχαριστώ για όλα…»

Ο Φώτης Παπουλής άνοιξε την καρδιά του στον κόσμο του Απόλλωνα μετά από οκτώ χρόνια προσφοράς στην ομάδα.
Αναλυτικά:
«Μία δύσκολη στιγμή για μένα. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μέρα που ήρθα. Έζησα μεγάλες στιγμές. Πανηγυρίσαμε πολλά πράγματα μαζί σαν οικογένεια. Δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω αυτές τις στιγμές. Ευχαριστώ τον Θεό. Κάνει συλλογική δουλειά από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Ήμουνα και εγώ ένα παζλ αυτού του κομματιού».
Έγινες ένα με τον κόσμο και το όνομα σου θα έχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Απόλλωνα: «Με γεμίζει χαρά αυτό. Ήρθα σε μία ομάδα άγνωστος και φεύγω σαν πετυχημένος. Δεν θα πω θρύλος και μεγάλες κουβέντες. Αλλά όταν φεύγεις πετυχημένος φεύγεις χαρούμενος και θέλω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο σε 1-2 χρόνια να μου δίνουν χαρά και σε μένα και στα παιδιά μου».
Σκόραρες στην πρεμιέρα σου σε παιχνίδι με τον Εθνικό. Κέρδισες τρόπαια, πανηγύρισε ευρωπαϊκές επιτυχίες: «Τεράστιες στιγμές, τεράστιες αναμνήσεις. Θυμάμαι και εγώ ένα προς ένα αυτά τα γεγονότα. Θυμάμαι το γκολ με τον Εθνικό. Την τεράστια νίκη επί της ΑΕΛ στο κύπελλο. Την εμφάνιση στη Νίκαια με την εκπληκτική παρουσία του κόσμου, το λέω και ανατριχιάζω. Επιτυχίες στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη. Διεκδικήσαμε όλους τους τίτλους. Υπήρχαν μεγάλες στιγμές και λυπηρές στιγμές. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Σε όλο αυτό το διάστημα δικαιούμασταν και κάτι παραπάνω. Δεν μετανιώνω για τίποτε. Και οι καλές και οι στιγμές ήταν μαθήματα».
Ταυτίστηκες όσο λίγοι με τον Απόλλωνα. Μεγάλωσες ποδοσφαιρικά στην ομάδα και βλέπουμε ότι θέλει αποθέματα να πάρεις μία απόφαση να αποχωριστείς μια δεύτερη οικογένεια: «Μπήκα σε αυτά τα αποδυτήρια το 2012. Ήρθα κύριος και ήθελα να φύγω κύριος. Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι το κεφάλαιο Απόλλωνας έπρεπε να κλείσει. Η απόφαση είναι καθαρά δικιά μου. Η εκτίμηση όλων στην ομάδα πραγματικά με ξεπερνάει. Θα ήθελα να αποχαιρετήσω διαφορετικά τον κόσμο. Ήθελα να πω αντίο σε όλο τον κόσμο του Απόλλωνα στο γήπεδο, αλλά εντάξει. Πρέπει να δούμε την υγεία μας και αφού έπρεπε να γίνει έτσι το αποδέχομαι και το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ. Έγινε κομμάτι της ζωής μου. Από το Κολόσσι, τον κ. Χαμπή έναν άνθρωπο για τον οποίο οι λέξεις είναι περιττές. Να πάω στον Σωφρόνη Αυγουστή, νομίζω του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,. Έμαθα πολλά μαζί του. Πολλοί πιστεύουν ότι οι σχέσεις μας είναι μία ζέστη μία κρύο. Να πω ότι έμαθα πολλά από αυτόν. Έχω να πω τώρα που φεύγω αυτή να είναι η στιγμή μιας καινούργιας αναγέννησης. Να στηρίξουν όλοι τον Σωφρόνη γιατί το αξίζει. Να είναι καλά, να έχει την υγεία του και εύχομαι στο μέλλον να συζητάμε μαζί για τις επιτυχίες του».
Για τη συνεργασία με τον Νίκο Κίρζη, είπε: «Είναι το Α και το Ω αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι πρόεδρος μιας ομάδας, είναι καθημερινά δίπλα μας και κάτι παραπάνω από οικογένειά μας. Ποτέ δεν έβλεπε μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ήταν άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές, τον ευχαριστώ για όλα όσα μου έδωσε και δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρικά. Όταν έχεις την τύχη να συναντήσεις αυτό τον άνθρωπο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις από αυτόν. Ένα τεράστιο ευχαριστώ πρόεδρε σε σένα. Ελπίζω ότι αυτό που δικαιούσαι, με όλα τα λιθαράκια που βάζεις, να πάρεις αυτό που σου αξίζει. Εύχομαι να τα λέμε στο μέλλον σαν φίλοι».
Για τον Φανούριο Κωνσταντίνου: «Είναι πολύ παρεξηγημένο παιδί του Απόλλωνα. Ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος που δίνει τα πάντα για την ομάδα. Στεκόταν πολλές φορές δίπλα μας σε χαρές και λύπες. Είναι μεγάλο κομμάτι που συνδέει παίκτες και διοίκηση. Είναι από τα πιο αγαπητά άτομα. Δίνει αίμα κι αγάπη για την ομάδα».
Για τους συμπαίκτες που είχε: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με άριστους συμπαίκτες. Ήρθα με άλλους δύο Έλληνες, τους Σουάνη και Θεοδωρίδη, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Εγώ φεύγω με μια τεράστια οικογένεια και με φίλους σε όλη τη Λεμεσό. Οι συμπαίκτες μου με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Είχα την ευκαιρία να παίξω με τεράστιους παίκτες. Απέκτησα ανθρώπους που είναι οικογένειά μου, όπως τον Γιώργο Βασιλείου που βάφτισε το παιδί μου, τον Χάμπο, τον Στυλιανού, τον Αγγελή, τον Βάλε, τον Σακέτι, τον Ζοάο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους, ζήσαμε τεράστιες στιγμές».
Για τον κόσμο: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ήταν κινητήρια δύναμη για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Τους πληγώσαμε, τους χαροποιήσαμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ και τους απλούς και τους οργανωμένους. Να ξέρουν ότι έδινα τα πάντα. Ένιωσα ότι ο κύκλος μου έκλεισε και πήρα αυτή την απόφαση, ήρθα κύριος και φεύγω κύριος. Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Ευχαριστώ για όλα».


btm