• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πηλακούτας για Ράγιος: «Οξύμωρο να μιλάμε για σεβασμό»
27/05/2020 13:05
Πηλακούτας για Ράγιος: «Οξύμωρο να μιλάμε για σεβασμό»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα.
Για το θέμα με την ανανέωση του Ράγιος και τις τοποθετήσεις του Ισπανού μεσοεπιθετικού: «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Θεωρούμε εντελώς λανθασμένη την επιλογή του να τοποθετηθεί δημόσια και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα. Στην πρόταση λήφθηκε υπόψη η προσφορά του στην ομάδα, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Του έγινε μια πολύ καλή πρόταση, αλλά τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν. Είναι οξύμωρο να μιλάμε για σεβασμό, όταν η ομάδα του έκανε νέα πρόταση».
Για το θέμα της μείωσης και το ποσό των 190.000 ευρώ που του προτάθηκε: «Από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις είναι καλό να μην μπούμε σε αριθμούς. Η πρόταση και η προσφορά είναι πολύ καλή, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, την προοπτική, αλλά και του τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια».
Έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα; «Όχι. Αναμένουμε ότι αρκετά σύντομα θα ληφθεί απόφαση».
Για τα υπόλοιπα θέματα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Με τους Ανανίτζε και Μανθάτη ολοκληρώθηκε η συνεργασία. Οι υπόλοιποι έχουν συμβόλαιο. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Ήδη γυρίσαμε σελίδα και η επιτροπή προγραμματισμού έχει μπει σε διαδικασία για το θέμα της στελέχωσης του ρόστερ. Από την 1η Ιουνίου, όταν λήγουν κάποια συμβόλαια θα μπαίνουμε σε διαδικασία για το τι θα ισχύσει».
Για τον Γιωργαλλίδη: «Δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα γάντια. Θα γίνει συζήτηση και θα δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα. Δεν υπάρχει καμία τελειωτική απόφαση».
Για τους Κορέια και Ελουντού: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να αποκτηθούν. Τις επόμενες βδομάδες ευελπιστούμε να έχουμε κατάληξη και να βγει και η σχετική ανακοίνωση».
Για τον Θεοδώρου και αν υπάρχει ενδιαφέρον: «Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα. Θα ακουστούν πάρα πολλά και ειδικά Κυπρίων ποδοσφαιριστών».
Για τον Μακρή: «Προτάθηκε στην ομάδα μας λίγο πριν μείνει ελεύθερος από το ΑΠΟΕΛ. Η επιτροπή προγραμματισμού, όταν έγινε γνωστό ότι κατέληξε σε συμφωνία, απέσυρε το ενδιαφέρον».
Για τη μείωση στους μισθούς: «Σε περίπτωση που η ομάδα προκριθεί στους ομίλους κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα χάσει χρήματα. Αυτό δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές».
Για την οικονομική ζημιά: «Μελετάμε όλες τις συνέπειες της πανδημίας. Κάνουμε μια προεργασία γατί δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα πράγματα. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι στη βάση των πληροφοριών που παίρνουμε σε κάποια ζητήματα, όπως είναι η προετοιμασία και οι ημερομηνίες για το νέο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν».
Έχετε ενημέρωση για το πότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα; «Δεν έχουμε κάτι. Είμαστε στην αναμονή και όταν μας πουν τις ημερομηνίες, θα μπορούμε να πιάσουμε δουλειά».
Για την τιμωρία που έχει η Ανόρθωση για το επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Έγιναν κάποιες ενέργειες χωρίς να υπάρχει αποτελέσματα. Αν δεν αλλάξει κάτι θα εκτίσουμε την ποινή».
Για την απόφαση για διακοπή και τις ενέργειες που έκανε η διοίκηση: «Ασχολούνται οι νομικοί μας σύμβουλοι προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν στερηθεί. Διεκδικούσαμε και τους δύο τίτλους και ήρθε η διακοπή λόγω του ότι κλήθηκαν να ψηφίσουν οι εκπρόσωποι. Κάναμε τα πάντα για να επαναρχίσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θέλαμε να διεκδικήσουμε τους δύο τίτλους και για αυτό κάναμε αυτές τις διεργασίες».


btm