• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Μίλησα με τη Νέα Σαλαμίνα και περιμένω»
30/05/2020 13:41

Στον Super Sport fm 104.0 μίλησε ο προπονητής ποδοσφαίρου Στιβ Κωνσταντινίδης ο οποίος επιβεβαίωσε την επαφή που είχε με τη Νέα Σαλαμίνα.

Θα σε δούμε ξανά στους πάγκους Κυπριακής ομάδας; «Είμαι στην Κύπρο, θα ήθελα να δουλέψω, πιστεύω έχω τα προσόντα και τις γνώσεις να προσφέρω και περιμένουμε από τις ομάδες».
Νιώθετε πικραμένος που δεν σας δόθηκε η ευκαιρία;
«Δεν έχω χρόνο για να νιώθω στεναχωρημένος ή να έχω παράπονο. Η κάθε ομάδα θα επιλέξει τον προπονητή που κρίνει ότι της ταιριάζει, δεν το ελέγχω εγώ. Ξέρετε την δουλειά μου, ξέρετε πως δουλεύω και ίσως κάποιοι να θέλουν να δουλέψουν διαφορετικά. Δεν κλαίω κάθε νύχτα γιατί δεν με θέλει η τάδε ή η τάδε ομάδα. Απέδειξα ότι όπου πήγα έδειξα έργο. Δεν έχω ώρα να κάτσω να κλαίω την μοίρα μου».
Έχετε μιλήσει με τη Νέα Σαλαμίνα; «Ναι μιλήσαμε».
Τι σας είπαν;
«Μου είπαν μετά την συνάντηση ότι θα με ενημερώσουν».
Με βάση την επαφή που είχατε τι καταλάβατε;
«Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια ομάδα που την ξέρω, δούλεψα εκεί. Η κατάσταση τώρα είναι 100 φορές καλύτερη από τότε. Προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό. Ο κ. Πουρσαϊτίδης έκανε καλή δουλειά. Εμείς μιλήσαμε, τους είπα κάποια πράγματα και περιμένω. Ότι και να γίνει δεν θα αλλάξουν τα αισθήματα μου, συμπαθώ αυτή την ομάδα δούλεψα εκεί».
Μιλήσατε με τον Ολυμπιακό;
«Επίσημα όχι. Με πήραν τηλέφωνο 1-2 άτομα από την Λευκωσία. Δεν ξέρω καν αν είναι του συμβουλίου. Έχουν καλό υλικό και σε περίπτωση που φύγει ο Πάμπος θα ενδιαφερθώ. Δε θέλω να πάω σε μια ομάδα απλά για να πάω εκεί. Θέλω να χτίσω κάτι ή να πάω να κερδίσω κάτι».
Καλύπτουν την φιλοσοφία σας οι δύο αυτές ομάδες; «Ναι. Πιστεύω ότι με λίγη προσοχή μπορούν για την 6άδα».
Έχεις δικούς σου συνεργάτες;
«Ο κάθε προπονητής συνήθως έχει 2-3 άτομα με τους οποίους δούλεψε, τον ξέρουν, υπάρχει καλή συνεργασία. Πολλές φορές πήγα σε ομάδες και δεν πήρα βοηθό. Συνήθως προπονητή τερματοφυλάκων παίρνεις. Κάποιες φορές μπορεί να βρεις κάποιους εκεί καλούς. Για να καταλάβουν πως δουλεύω εγώ θα περάσουν και τρεις μήνες και αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει. Εγώ είμαι διατεθειμένος να δουλέψω με όποιον είναι εκεί και με τα 2-3 παιδιά τα δικά μου θα βελτιώσω και τους άλλους που είναι εκεί. Θέλω να δω και τις Ακαδημίες να βγάζω παίκτες συνέχεια, όχι να ασχολούμαι μόνο με την πρώτη ομάδα».
Είναι διαχρονική φιλοσοφία σας να κοιτάζεται τις Ακαδημίες: «
Είμαι 20 χρόνια εκπαιδευτής προπονητών. Όπου πήγα στο εξωτερικό το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα με τα ίδια χρήματα. Στην Ινδία δούλεψα στην Εθνική ανδρών και την Εθνική Ελπίδων, είχα χρόνο. Με τους ίδιους συνεργάτες. Εξάλλου αυτοί οι ποδοσφαιριστές οι μικροί θα είναι και το μέλλον το δικό μας στην ανδρική ομάδα».
Αν με το καλό αναλάβετε ομάδα στην Κύπρο, πως θα μπείτε στον ρυθμό μετά από αυτή την διακοπή, θα είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να επανέλθουν; «Αν π.χ. αρχίσει 20 Αυγούστου η σεζόν τότε αν αρχίσουμε προετοιμασία μέσα Ιουνίου θα έχουμε χρόνο. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έκατσαν μπροστά από την τηλεόραση και έτρωγαν και έπιναν. Ξέρουν ότι σε κάποια φάση θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Και για με το θέμα των μισθών θα υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι και θα είναι καλό για τις ομάδες».
Υπάρχουν ταλέντα στην Κύπρο; «Ναι έχει. Το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες. Είτε η σχολή προπονητών δε δίνει τα σωστά πράγματα στους προπονητές ή οι προπονητές δε δίνουν τα σωστά πράγματα στους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές U15 και δεν ξέρουν να κάνουν στροφή με την μπάλα στ 15 τους χρόνια».


btm