• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Για πάντα στην καρδιά μου»!
31/05/2020 15:31

Μάρσιο Ιβανίλντο Ντα Σίλβα. Σας λέει κάτι αυτό το όνομα; Μάλλον όχι. Το όνομα Μαρσίνιο κάτι σας λέει και σας παίρνει πίσω στο μακρινό 2009, ενώ ξυπνά αναμνήσεις και από το 2012.
Το 2009 μετακόμισε από τη Μαρίτιμο στο ΑΠΟΕΛ, ενώ το 2012 ήταν μέλος της ομάδας των «γαλαζοκιτρίνων» που έκανε εκείνη την ιστορική πορεία και έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σήμερα ζει μόνιμα στην Βραζιλία και στα 39 του χρόνια συνεχίζει ακόμα να παίζει ποδόσφαιρο στις μικρότερες κατηγορίες. Αγωνίζεται στην Άλτος. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μέσα από την κουβέντα μας του φέραμε θύμησες. Θυμήθηκε τη μεγάλη πορεία στα αστέρια και την απίστευτη ιστορία που τρόλαρε τους φίλους της Ομόνοιας χωρίς να το καταλάβει. Μέσα από τα λεγόμενα του φαίνεται ξεκάθαρα πόσο αγάπησε την Κύπρο και πόσο όμορφα ποδοσφαιρικά και μη πέρασε στο νησί μας.
Πού σε βρίσκουμε σήμερα; Τι κάνεις; Είσαι ακόμα στο ποδόσφαιρο;
«Ναι ακόμα παίζω ποδόσφαιρο στις μικρότερες κατηγορίες της Βραζιλίας αλλά όλο αυτό με τον κορωνοϊό τα διέκοψε όλα τα πρωταθλήματα στην χώρα μας».
Αγωνίστηκες στην Κύπρο, είχες μεγάλες επιτυχίες με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, πώς πέρασες στο νησί μας; «Μου άρεσε πολύ η Κύπρος, το κλίμα της χώρας, οι άνθρωποι πολύ ζεστοί και φιλόξενοι, το φαγητό, οι παραδόσεις, όλα. Στο ΑΠΟΕΛ τότε είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα κι ήταν επιτυχημένα εκείνα τα χρόνια. Ήταν  μια μεγάλη και χρήσιμη εμπειρία η παρουσία μου στο ΑΠΟΕΛ η οποία με βόηθησε για το υπόλοιπο της ζωής μου».
Εκείνη η ομάδα που έφτασε μέχρι και τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και της οποίας ήσουν μέλος, πιστεύεις ότι ήταν η κορυφαία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ; «Ναι ήταν μια εξαιρετική ομάδα και γι’ αυτό έφτασε τόσο μακριά με εκείνη την τεράστια επιτυχία. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ μαζί με την Σάντος και την Μαρίτιμο ήταν οι κορυφαίες στις οποίες έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου».
Μίλησε μας λίγο για εκείνη την πορεία; «Ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου και θα την θυμάμαι για πάντα, σε όλη μου την ζωή. Παίξαμε ιστορικά παιχνίδια και είμαι πολύ χαρούμενος που ήμουν μέλος της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ αλλά και της Κύπρου γενικότερα γιατί ήταν μια τεράστια επιτυχία και για την Κύπρο και για το ποδόσφαιρό της».
Ποιο παιχνίδι από εκείνη την πορεία θα σου μείνει αξέχαστο; «Σαφέστατα το παιχνίδι με την Λιόν, ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ, ήταν ένα μεγάλο ματς για το ΑΠΟΕΛ αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα από εκείνο το βράδυ, δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου ήταν απίστευτη. Στο τέλος πανηγυρίσαμε μια μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ».
Τι σας έλεγε τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς; «ο Ιβάν πίστευε σε εκείνη την ομάδα και έβγαζε τα καλά της, γι’ αυτό φτάσαμε τόσο μακριά. Μας έκανε όλους να προσπαθούμε για το καλύτερο, αυτό κάναμε μέσα στο γήπεδο, βγάζαμε το μάξιμουμ και καταφέραμε να γράψουμε ιστορία εκείνη την χρονιά».
Θυμάσαι κάποια ξεχωριστή ιστορία από την παρουσία σου στην Κύπρο; «Ναι και νομίζω οι περισσότεροι θα την θυμούνται, εκείνο το περιβόητο τενεκεδάκι 7up στα χέρια μου σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση. Ήταν μετά από ένα παιχνίδι με την Ομόνοια. Το ΑΠΟΕΛ νίκησε και ξέφυγε 7 βαθμούς από την Ομόνοια. Στο φινάλε του αγώνας ένας άνθρωπος του ΑΠΟΕΛ μου έβαλε ένα τενεκεδάκι 7up στο χέρι και με έστειλε για συνέντευξη στις κάμερες. Στην αρχή εγώ δεν κατάλαβα ότι ήταν αστείο. Μετά που εξήγησαν ότι ήταν ένα αστείο και ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας ήθελαν να με σκοτώσουν. Φαινόταν ότι τους κορόιδευα με αυτό αλλά εγώ δεν το είχα καταλάβει. Ήταν μια αξέχαστη όμορη ιστορία».
«Πάντα στην καρδιά μου»
Παρακολουθείς την πορεία του ΑΠΟΕΛ;
«Ναι παρακολουθώ τα αποτελέσματα και μερικές φορές όταν έχω την δυνατότητα παρακολουθώ και κάποια παιχνίδια ζωντανά. Πέρασα όμορφες στιγμές στο ΑΠΟΕΛ και συνδέθηκα με αυτή την ομάδα».
Έχεις επαφές με πρώην συμπαίκτες σου στο ΑΠΟΕΛ; «Ναι έχουμε επαφές, επικοινωνούμε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιες φορές μιλάμε και στο τηλέφωνο».
Θέλεις να επιστρέψεις μια μέρα στην Κύπρο; «Ναι βέβαια. Όπως είπα και πριν μου αρέσει η ζωή εκεί και πέρασα και πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές».
Τέλος ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φίλους του ΑΠΟΕΛ; «Καταρχάς θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη προς το πρόσωπό μου όταν αγωνιζόμουν εκεί. Να ξέρουν ότι θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να την στηρίζουν όσο μπορούν».
Χρίστος Χρίστου 


btm