• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η διαφθορά, ο υπόκοσμος και ένας… τρελός»!
31/05/2020 14:20

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, στην προσπάθεια που κάνει για… κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού.
Για τη λειτουργία της επιτροπής: «Δεν σταματήσαμε ούτε ένα λεπτό, όλο αυτό το διάστημα. Τώρα, ασχολούμαστε με το κεφάλαιο ΚΟΕ και συμπληρώνονται οι καταθέσεις από την εκτελεστική επιτροπή. Υπάρχει ένας μεγάλος διπλοθεσιτισμός. Πρέπει να ελέγξουμε τις πηγές, τις συγκρούσεις συμφερόντων και να δούμε πως λειτουργούν, γιατί γίνεται μεγάλη χρηματοδότηση από το κράτος. Δεν μπορούμε να μην αγγίξουμε αυτό το κεφάλαιο. Τώρα που εξετάζουμε μια με μια τις ομοσπονδίες, αν χρειαστεί, θα καλέσουμε τον ΚΟΑ, να μην δώσει χορηγία μέχρι να πάρουν το πράσινο φως από εμάς. Αρκετές ομοσπονδίες για μας, δεν έχουν αρεστό και νομικά, σωστό διοικητικό συμβούλιο. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε καμία ομοσπονδία, όμως δεν θέλουμε να αδικείται ο τόπος».
Ποιο είναι το πιο συχνό φαινόμενο σε αυτές τις ομοσπονδίες; «Πρώτον συγγενικές σχέσεις, δεύτερον, υπάρχουν άνθρωποι είναι πρόεδροι δύο ομοσπονδιών ή και τριών. Είναι αναμεμειγμένοι, σύζυγος, γιος και θυγατέρα».
Γιατί δεν γινόταν έλεγχος τόσα χρόνια; «Σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται ένα τρελός. Ο καθένας δεν θέλει να αγγίζει τα κακώς έχοντα. Για όλους, θα λειτουργήσουμε, το ίδιο. Εγώ θα λειτουργήσω στα πλαίσια του νόμου. Αν είναι αυστηρός, ο νόμος, ας κάνουν παράπονα να τον αλλάξουν».
Για το αν θα πρέπει να μπούμε σε καθεστώς με όριο θητειών από τους προέδρους των ομοσπονδιών: «Δεν είναι τόσο πρόβλημα αυτό. Μπορεί κάποιος που είναι ικανότατος, να θέλει να συνεχίσει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι σε τρεις ομοσπονδίες, που είναι ίδιος ο γραμματέας και ο πρόεδρος. Εδώ γίνεται χειραγώγηση της εκλογής του διοικητικού συμβουλίου. Όταν ένα μέλος της ΚΟΕ έχει τρεις ψήφους και άλλοι από δύο μέλη από δύο, βγάζουν διοικητικό συμβούλιο. Οι προηγούμενες εκλογές, κρίθηκαν στη μια ψήφο. Είδα για παράδειγμα ότι υπάρχει μια επιτροπή προσφορών στην ΚΟΕ και το μέλος της επιτροπής προσφορών, έβαλε προσφορά και κατακυρώθηκε για το μέλος. Να μην λέμε ότι θέλουμε. Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί που ακολουθούν αποστολές είναι τα ίδια άτομα. Δεν έχουμε άλλα άτομα σε αυτό τον τόπο; Είναι καθοδηγούμενα. Χαίρομαι που τα ΜΜΕ στηρίζουν αυτούς τους τρελούς. Κάποιος πρέπει να πάρει το μαχαίρι».
Θεωρείτε ότι θα καρποφορήσουν οι ενέργειες σας; «Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ. Τίποτα, τίποτα, τίποτα».
Έχουμε διαφθορά στον αθλητισμό; «Δυστυχώς έχουμε. Πολύ μεγάλη».
Η μεγαλύτερη διαφθορά είναι στο ποδόσφαιρο; «Όχι. Απλά, στο ποδόσφαιρο επικεντρωνόμαστε οι πλείστοι. Ρίχνουμε την μπάλα στο ποδόσφαιρο και ξεχνάμε τους άλλους. Υπάρχει δυστυχώς διαφθορά».
Για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο: «Και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και παντού. Το μεγάλο πρόβλημα είναι εκείνοι που διοικούν το ποδόσφαιρο. Αποφασίζουν οι πρόεδροι των σωματείων για τους προέδρους των σωματείων».
Ποιο είναι το αντικείμενο της έρευνας σας στο ποδόσφαιρο; «Για το ποιοι είναι αναμεμειγμένοι με το ποδόσφαιρο. Οι γραβατωμένοι είναι αυτοί που δεν έχουν γραβάτα».
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Εμπίπτει στην αρμοδιότητα μου, μόνο αν δεχτώ καταγγελία ότι ήταν χειραγωγημένη η απόφαση. Από τη στιγμή που 18 από τα 20 σωματεία συμφωνούν είναι δύσκολο να αποδειχθεί».
Επικεντρώνεστε και κάπου αλλού; «Ναι. Στη διαιτησία, μέχρι και την πολεοδομία. Παντού».
Για τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Λόγω του ότι ήταν στις ΗΠΑ και δεν  έδωσε κατάθεση, θα οριστεί νέα ημερομηνία. Δεν το εγκαταλείπουμε. Ούτε για τον κ. Παπασταύρου, ούτε για τον κ. Σοφοκλέους».
Για τον υπόκοσμο: «Αν οι γραβατωμένοι σταματήσουν να ασχολούνται με τον υπόκοσμο, δεν θα υπάρχει».
Ένα τελευταίο μήνυμα: «Θα λειτουργήσω με ότι έχω μπροστά μου. Όποιου θέλει ας κακοφανεί. Θα λειτουργήσουμε για να κάνουμε σωστή την κοινωνία. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε δημοσιογραφική διάσκεψη για να υπάρχει διαφάνεια. Γιατί να φοβούμαι εγώ για κάτι που δεν κάνει σωστά ο άλλος».


btm